Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Όταν άλλοι "κοιμούνται" ο καθηγητής Ηλίας Τομάζος παράγει έργο

Σε ευχαριστούμε κύριε Τομάζο

Χθες το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας του Ευαγγελισμού Βοστώνης δόθηκε μία διάλεξη με τίτλο: "The influence of Hellenic Culture and Civilization in the American Educational System" που ερμηνεύετε στα Ελληνικά «Η επιρροή του Ελληνικού Πολιτισμού και Κουλτούρας στο Αμερικάνικο Εκπαιδευτικό Σύστημα» με ομιλητή το καθηγητή του Πανεπιστημίου του Connecticut κ. Ηλία Τομάζο.

Την εκδήλωση την οργάνωσε η κοινότητα του Ευαγγελισμού Βοστώνης και όσοι δεν παρευρέθησαν έχασαν. Παρ όλη την καταρρακτώδη βροχή που πλήττει την περιοχή Βοστώνης της δύο τελευταίες ημέρες και έχει κάνει τους δρόμους ποτάμια και λίμνες 150 άτομα (μεταξύ αυτών και αρκετοί Αμερικανοί εκπαιδευτικοί) έδωσαν το παρόν και άκουσαν με μεγάλη προσοχή τον κ. Τομάζο για το ρόλο που διαδραματίζει η Ελληνική Γλώσσα, ο Ελληνικός Πολιτισμός στην Αμερική.

Με τεκμηριωμένες τοποθετήσεις ο καθηγητής κ. Ηλίας Τομάζος παρουσίασε αυτό που είναι παγκοσμίως γνωστό ο Ελληνικός πολιτισμός και η γλώσσα είναι στοιχεία που υπάρχουν σε όλες τις επιστήμες και οι ακαδημαϊκοί της Αμερικής το έχουν προτέριμα όταν κάποιος είναι γνώστης της Ελληνικής Γλώσσας. Εν αντίθεση με άλλους μισέλληνες που καταπολεμούν αυτά γιατί απλούστατα δεν έφτασαν και ίσως δεν πρόκειται να φτάσουν το Ελληνικό Πνεύμα. Είναι αυτοί που όσο μορφωμένοι και πλούσιοι να είναι παραμένουν «βάρβαροι» και είναι πολέμιοι της Γλώσσας που γράφτηκε το Ευαγγέλιο, της γλώσσας που δεκάδες χιλιάδες λέξεις της χρησιμοποιούνται στις επιστήμες και στη διδασκαλία, στη μάθηση.

Έχασαν όσοι δεν παρευρέθησαν στην εκδήλωση γιατί με χειροπιαστά στοιχεία ο κ. Ηλίας Τομάζος, αθόρυβα επί χρόνια κάνει έργο. Είναι άλλοι που «πιθηκίζουν» και άλλοι που μιλάνε πολύ, ότι ΘΑ κάνουν. Ο Ηλίας Τομάζος όμως δεν έχει μείνει στο ΘΑ αλλά έκανε έργο.  Από το κέντρο ΠΑΙΔΕΙΑ στο Πανεπιστήμιο του Connecticut που προσελκύει τόσους και τόσους φοιτητές, Έλληνες και ξένους, αλλά γιατί φτιάχνει και την "ΠΑΙΔΕΙΑ" στο πανεπιστήμιο του Rhode Island στα Πανεπιστήμια του New Hampshire, Alabama, Virginia και αλλού. Δεν είναι “talker” ο κ. Ηλίας Τομάζος αλλά είναι “Doer”. Δηλαδή μιλάει λίγο και κάνει έργο.

Συγχαρητήρια στην Κοινότητα που προγραμμάτισε την ωραία αυτή εκδήλωση που ήταν τέλεια από την αρχή μέχρι το τέλος. Συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή. Συγχαρητήρια στον καθηγητή κ. Τομάζο και σε όλους τους συμπαραστέκονται.

Κάποια κυρία με ρώτησε γιατί ο κ. Τομάζος πέτυχε με το έργο του;  Η απάντηση που μπορώ να δώσω είναι: Ο Ηλίας Τομάζος πίστεψε στο έργο και μόχθησε τόσα χρόνια. Oι Αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ΄ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΕ”.
Από την άλλη μεριά, γιατί ο κ. Τομάζος δεν είχε κάποιον να τον επιβουλευτεί.

Ευχόμαστε τέτοιου είδους εκδηλώσεις να γίνουν και στο μέλλον.  Στον καθηγητή κ. Ηλια Τομάζο καλή επιτυχία στη συνέχεια του Έργου του.

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου