Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019

Πώς τοποθετούνται σωστά οι αντιολισθητικές αλυσίδες – Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοίΓια να δούμε, ο Γεράσιμος έτσι τις έβαζε

στη νταλίκα και στο ταξί...  388


Συνεχίζεται η επέλαση του χιονιά σε πολλά σημεία της χώρας. Αν και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες έχουν κινητοποιηθεί κατάλληλα, οι πολίτες πρέπει να είναι εξοπλισμένοι, σε περίπτωση που θελήσουν να κινηθούν στα οδικά δίκτυα.
Οι οδηγοί πρέπει να έχουν στο πορτμπαγκάζ του οχήματός τους αντιολισθητικές αλυσίδες, εξαιτίας του χιονιού και του πάγου στους δρόμους.
Βασική προϋπόθεση όμως, είναι να γνωρίζουν πως θα τις τοποθετήσουν, αν χρειαστεί.
Πέρα από τις αλυσίδες, οι οδηγοί πρέπει να διαθέτουν κι ένα ζευγάρι ειδικά γάντια, για να αντέξουν στο κρύο, σε περίπτωση που θα χρειαστεί να βάλουν τις αλυσίδες στα λάστιχα του οχήματος.
Υπάρχουν τρία βασικά είδη αλυσίδων, οι απλές, οι αλυσίδες «αράχνη» και οι αλυσίδες «κουβέρτα».
Οι απλές αλυσίδες αποτελούν μια οικονομική λύση. Αντίθετα, η τοποθέτησή τους δεν είναι και τόσο απλή. Οι ειδικοί προτείνουν στους οδηγούς, προτού ξεκινήσουν για τον προορισμό τους, να κάνουν μια πρόβα τοποθέτησης των αλυσίδων στα λάστιχά τους.
Για τη σωστή τοποθέτηση, πρώτα περνάνε το πλαστικοποιημένο συρματόσχοινο πίσω από τον τροχό του οχήματος, κάτω από την ανάρτηση, τραβώντας τους κρίκους.
Η επόμενη κίνηση είναι να ενώσετε και να δέσετε τις άκρες του με την ειδική ασφάλεια.
Μετά τραβήξτε την κόκκινη αλυσίδα, μέχρι τον απέναντι μηχανισμό και ασφαλίστε την.
Αν και τότε το αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει, προχωρήστε λίγο και ξανακοιτάξτε, για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι σωστά τοποθετημένα.
Οι αλυσίδες «αράχνη» είναι μεγάλου όγκου και δεν ταιριάζουν σε μικρά αυτοκίνητα. Η σωστή τοποθέτησή τους βασίζεται στα μπουλόνια του οχήματος και χρειάζεται μια προεργασία από το σπίτι, διαβάζοντας σωστά τις οδηγίες χρήσης.
Οι ειδικοί αναφέρουν ότι είναι εύκολες στη χρήση και αποτελεσματικές, με απαραίτητη προϋπόθεση να είναι σωστά ρυθμισμένες, ώστε να σφίγγουν καλά στον τροχό.
Οι αλυσίδες «κουβέρτα» είναι ιδανικές για οδήγηση σε μαλακό χιόνι και πιο βολικές από τις δύο παραπάνω. Δεν πιάνουν πολύ χώρο και η τοποθέτησή τους είναι απλή και γρήγορη.
Μπαίνουν εύκολα στον τροχό και μπορούν να απορροφήσουν τους κραδασμούς.
Όμως, η συμπεριφορά τους στον πάγο δεν είναι τόσο καλή και πρέπει να οδηγείτε προσεκτικά με αυτές.
Δείτε το βίντεο με τον τρόπο που τοποθετούνται οι αντιολισθητικές αλυσίδες:
Πηγή: valueforlife 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου