Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 24 Ιανουρίου, 2019

  • Μακεδονία: Προβλήματα σε δρόμους και λειτουργία σχολείων λόγω κακοκαιρίας. Έτσι, αύριο Πέμπτη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Τσοτύλι και τον Πεντάλοφο του Δήμου Βοϊου, της ΠΕ Κοζάνης, θα παραμείνουν κλειστά. .
  • Νοσοκομείο Σαντορίνης: Ανώνυμη εταιρεία με τριτοκοσμικές παροχές. Πλήρως εξοπλισμένες μονάδες παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, ενώ το υπάρχον προσωπικό καλείται να εργαστεί υπό εξαντλητικά ωράρια, με αποτέλεσμα πέντε εργαζόμενοι προσφάτως να μεταφερθούν εσπευσμένα με αεροδιακομιδές σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Περιφέρειας. .
  • Προς αναγνώριση του γύρου ως Παραδοσιακού Προϊόντος. Σε διαβούλευση μέχρι τις 22 Μαρτίου τίθεται ο φάκελος για την αναγνώριση του γύρου ως του πρώτου Εγγυημένου Παραδοσιακού Ιδιότυπου Προϊόντος (ΕΠΙΠ). .
  • Ευθύνες σε εισαγγελείς διαφθοράς για χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis . Tι αποκαλύπτει στην αναφορά του ο παραιτηθείς από την εποπτεία των εισαγγελέων Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής και δηλώνει με νόημα "δεν θα πάω φυλακή".Πειθαρχική έρευνα για την αναφορά Αγγελή διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.Δεν έχουν βρεθεί λεφτά σε λογαριασμούς πολιτικών, βεβαιώνουν, ανώτατες εισαγγελικές πηγές αλλά προσθέτουν, πως διώξεις μπορεί να ασκηθούν μόνον με καταθέσεις και έγγραφα, όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μηνύματα και λοιπά.Διχογνωμίες και αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε εισαγγελείς για τη Novartis. Πριν την προεκλογική περίοδο υπολογίζουν την ολοκλήρωση της έρευνα για τη διετία 2010-2012, η την τετραετία 2009-2013. .
  • Για εγκληματική οργάνωση ελέγχονται 16 άτομα για την αποφυλάκιση Φλώρου. Στους 16 συγκαταλέγονται, έξι γιατροί και ένας δικηγόρος. Και για άλλους σαν τον Φλώρο ψάχνουν οι εισαγγελείς. Προς το παρόν η έρευνα εκτός του Φλώρου αποκάλυψε ότι και ένας ισοβίτης βγήκε με πλαστά χαρτιά. .
Κόσμος
  • Βραζιλία: Δεν θα συμμετάσχουμε σε στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας αναγνώρισε χθες τον Χουάν Γκουαϊδό, έναν από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Βουλής της Βενεζουέλας, ως τον πρόεδρο της χώρας αυτής. .
  • Βραζιλία: Δεν θα συμμετάσχουμε σε στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας αναγνώρισε χθες τον Χουάν Γκουαϊδό, έναν από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Βουλής της Βενεζουέλας, ως τον πρόεδρο της χώρας αυτής. .
  • Στο πλευρό του Μαδούρο Κούβα και Βολιβία. Η κυβέρνηση της Κούβας εξέφρασε την Τετάρτη τη «σθεναρή υποστήριξή» της στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, μετά την απόφαση του Χουάν Γκουαϊδό, του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης -- του μοναδικού θεσμού που ελέγχει η αντιπολίτευση -- να αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος. .
  • Πομπέο: Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν το καθεστώς του Μαδούρο. «Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν το καθεστώς του Μαδούρο ως την κυβέρνηση της Βενεζουέλας», ανέφερε ο Πομπέο σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, μερικές ώρες μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας αυτής τον Χουάν Γκουαϊδό, πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, του μοναδικού θεσμού υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης. .
  • Βενεζουέλα: Οι ένοπλες δυνάμεις δεν αναγνωρίζουν τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο. Οι ένοπλες δυνάμεις απορρίπτουν την απόφαση του προέδρου του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, του Χουάν Γκουαϊδό, να αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, τόνισε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας της χώρας Βλαδίμιρ Παντρίνο. .
Πολιτική
  • Ν.Δ: Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την επίθεση στο σπίτι τηςΤζάκρη. Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στο σπίτι της βουλευτή κ. Τζάκρη. .
  • Τζάκρη: Δολοφονική η επίθεση στο σπίτι μου. «Δολοφονική» χαρακτηρίζει με δήλωσή της στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων την αποψινή επίθεση στο σπίτι της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη. .
  • Ν. Κοτζιάς: Ας μην κάνουν κάποιοι τις μωρές παρθένες. «Είναι πρωτοφανές να λέει ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχει σημασία τι λέει ο κ. Νίμιτς σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Να σοβαρευτούν επιτέλους, είναι άσχετοι με το Διεθνές Δίκαιο» δήλωσε ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. .
  • Επίθεση στο σπίτι της Θεοδώρας Τζάκρη. Επίθεση στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, σημειώθηκε προ ολίγου, όπως ενημέρωσε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος την ολομέλεια της Βουλής, μετά την επίθεση χθες στο σπίτι του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αστέριου Καστόρη. .
  • Ο Μέγας Αλέξανδρος γίνεται Ζάεφ στο νέο τηλεοπτικό σποτ των ΑΝΕΛ ( βίντεο). «Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν μπορεί να μιλήσει. Θα αφήσουμε τον Ζάεφ να μιλάει εκ μέρους του;» αναρωτιούνται οι ΑΝΕΛ. .
Οικονομία
  • Διευκρίνιση ΑΑΔΕ: Οι επιβαρύνσεις στην τιμή αφορούν τα κατασχεθέντα τσιγάρα. Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής των τσιγάρων όπως διευκρινίζουν κύκλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και τονίζουν που η απόφαση στο ΦΕΚ αφορά μόνο τα λαθρεμπορεύματα. .
  • Σε ενέργεια, δημόσια διοίκηση, χρηματοπιστωτικά επικεντρώνονται οι θεσμοί. Με τα θέματα της ενέργειας συνεχίζονται αύριο στις 10:00 το πρωί οι επαφές των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, ενώ στις 11:00 θα ακολουθήσουν οι συζητήσεις για τη δημόσια διοίκηση. .
  • Στον «αέρα» η έξοδος στις αγορές. Αναβάλλεται η έκδοση του 5ετους ομολόγου για τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. .
  • ΑΑΔΕ: Νέα αύξηση στα τσιγάρα. Πόσο θα κοστίζει το πακέτο. Η αύξηση η οποία θα σημειωθεί περί τα τέλη του Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στις 31 του μήνα, αφορά την κοστολόγηση του πακέτου των 20 τσιγάρου περίπου στα 4, 20 ευρώ. .
  • Μέρκελ από Νταβός: Αναγκαιότητα η αναμόρφωση ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας. Μια δεκαετία μετά την οικονομική κρίση και μπορεί κανείς ακόμα να παρατηρήσει τις επιδράσεις του πλήγματος αυτού στις τράπεζες, σημείωσε η Καγκελάριος. .
Αθλητισμός
  • Ώρα Στέφανου Τσιτσιπά. O μόλις 20 ετών Στέφανος Τσιτσιπάς, πέρασε από τα προημιτελικά στα ημιτελικά της παγκόσμιας διοργάνωσης, του γκραν σλαμ του Αυστραλιανού όπεν. .
  • ΑΕΚ με σπασμένα τα φρένα!. Καθάρισε και τον ΑΟΧ-Κισσαμικό η... φορτσάτη ΑΕΚ. Με νέα καλή εμφάνιση και τον Κρίστισιτς να ανοίγει λογαριασμό, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν την εύκολη πρόκριση στα προημιτελικά με 5-0. .
  • Το μήνυμα του Αντετοκούνμπο στον Τσιτσιπά. Στο πλευρό του Στέφανου Τσιτσιπά είναι οι Μιλγουόκι Μπακς. Μετά τα συγχαρητήρια που έδωσαν στον Έλληνα τενίστα ύστερα από τη νίκη του επί του Ρότζερ Φέντερερ, σήμερα επέστρεψαν και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία ενόψει του αγώνα με τον Ράφα Ναδάλ για τα ημιτελικά του Αυστραλιανού όπεν. .
  • Σοκ με Παππά: Υπέστη ρήξη χιαστού στην προπόνηση. Ραντεβού με την ατυχία είχε στη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ο Νίκος Παππάς, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού για δεύτερη φορά στην καριέρα του. .
  • Γλιτώνει την φυλακή αλλά πληρώνει πρόστιμο 19 εκατ. ευρώ ο Ρονάλντο. Ο πορτογάλος αστέρας υπέγραψε σήμερα σε δικαστήριο της Μαδρίτης τον συμβιβασμό για τις φορολογικές ατασθαλίες στις οποίες είχε υποπέσει κατά την θητεία του στην Ρεάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου