Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου, 2019

  • Τρίοδος Μεσσηνίας: Διάσωση 9 ατόμων που εγκλωβίστηκαν λόγω βροχής. Σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν 9 άτομα που εγκλωβίστηκαν σε πρόχειρο κτίσμα στην περιοχή Τρίοδος Μεσσηνίας, λόγω έντονης βροχόπτωσης. .
  • Κατερίνη: Έξι συλλήψεις διαδηλωτών έξω από το σπίτι της Ελισάβετ Σκούφα. Η Αστυνομία προσήγαγε συνολικά έντεκα άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα έξι, ενώ οι υπόλοιποι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους. .
  • Δέκα συλλήψεις και 133 προσαγωγές στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Σε 133 προσαγωγές και 10 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την συγκέντρωση στο Σύνταγμα και τα επεισόδια που έγιναν έξω από την Βουλή. .
  • Εντάσεις και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης (VIDEO). Σε πεδίο μάχης μετέτρεψε ομάδα κουκουλοφόρων την οδό Τσιμισκή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών. .
  • Διαδηλωτές περικύκλωσαν τις οικίες των βουλευτών Σκούφα και Καραγιαννίδη . Στο σημείο βρίσκονται 2 διμοιρίες των ΜΑΤ και πριν λίγα λεπτά ξεκίνησαν να πέφτουν οι πρώτες κρότου λάμψης, εξαγριώνοντας τους διαμαρτυρόμενους. 
Κόσμος
  • Bρετανία: Το DUP θα υποστηρίξει τη συμφωνία για το Brexit. Η Βουλή των Κοινοτήτων αναμένεται να ψηφίσει την Τρίτη για τα εναλλακτικά σχέδια για το Brexit, μετά την πρόσφατη απόρριψη με συντριπτική πλειοψηφία της συμφωνίας που διαπραγματεύθηκε η Μέι με τις Βρυξέλλες. Η εξέλιξη ώθησε την ΕΕ να εντείνει τις προετοιμασίες της για το σενάριο της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία σε κάτι περισσότερο από δύο μήνες, την 29η Μαρτίου 2019. .
  • ΗΠΑ: Πυροβολισμοί με 4 νεκρούς στη Τζόρτζια. Τέσσερις άνθρωποι έπεσαν νεκροί και δύο τραυματίστηκαν σε δύο περιστατικά πυροβολισμών που σημειώθηκαν στη Τζόρτζια των ΗΠΑ. .
  • ΗΠΑ: Οι Αρχές θα επαναπροωθούν αιτούντες άσυλο στη μεξικανική επικράτεια. Οι αρχές των ΗΠΑ θα αρχίσουν να επαναπροωθούν αιτούντες άσυλο στην πόλη Τιχουάνα του Μεξικού αργότερα σήμερα, δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος της μεξικανικής κυβέρνησης στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. .
  • Αίγυπτος: 113 άνθρωποι φυλακίστηκαν το 2018 επειδή επέκριναν την κυβέρνηση. Η κλιμάκωση της καταστολής στην Αίγυπτο έχει κάνει τη χώρα αυτή «πιο επικίνδυνη παρά ποτέ» για τους αντιπολιτευόμενους και τους αντιφρονούντες, ακόμη κι όσους απλά ασκούν ειρηνικά κριτική στην κυβέρνηση της χώρας, υπογραμμίζει σε έκθεσή της που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη η Διεθνής Αμνηστία. .
  • ΗΠΑ: Η κυβέρνηση διατάσσει διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη Bενεζουέλα. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε χθες το μη απολύτως αναγκαίο προσωπικό της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα να εγκαταλείψει τη χώρα. .
Πολιτική
  • Το μεσημέρι η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η συνεδρίαση επί του νομοσχεδίου θα αρχίσει στις 09:00 και θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί περί τις 14:30, δι' εκφωνήσεως του καταλόγου των βουλευτών. .
  • Λεβέντης: Χρέος της επόμενης Βουλής να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τόνισε από το βήμα της βουλής πως «η συνεδρίαση είχε πολύ υποκρισία. Είχε έλλειψη διάθεσης να λειτουργήσει η συνείδηση των βουλευτών. Απαγγελία ποιημάτων έγινε σε αυτή την αίθουσα». .
  • ΝΔ: Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση ο Τσίπρας από το περιεχόμενο της Συμφωνίας. Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι «ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση εξαιτίας του περιεχομένου της Συμφωνίας», σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή κατά τη συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. .
  • Κουτσούμπας: Η συμφωνία έχει τη σφραγίδα των ΗΠΑ και είστε τα τσιράκια τους. Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, χαρακτήρισε «κατάπτυστη» τη Συμφωνία των Πρεσπών, στην ομιλία του στη Βουλή, προσθέτοντας ότι είναι προϊόν πιέσεων από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. .
  • Καμμένος: Σχέδιο διάλυσης της ΚΟ των ΑΝΕΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO). Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατήγγειλε ότι υπάρχει σχέδιο της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου της Βουλής να διαλύσουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ. .
Οικονομία
  • Στουρνάρας: «Ναι» στο σχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια». Ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος στηρίζει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη μείωση των κόκκινων δανείων. .
  • Ολοκληρώνονται οι συναντήσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς. Με την επισκόπηση αύριο το πρωί (10.00) των τριήμερων συζητήσεων των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, ολοκληρώνεται η β' αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης. .
  • Ακόμα και μονομερή αύξηση κατώτατου μισθού εξετάζει η κυβέρνηση. Δεν έχει αποκλειστεί εν τω μεταξύ παράταση του νόμου Κατσέλη. .
  • Διευκρίνιση ΑΑΔΕ: Οι επιβαρύνσεις στην τιμή αφορούν τα κατασχεθέντα τσιγάρα. Δεν τίθεται θέμα αύξησης της τιμής των τσιγάρων όπως διευκρινίζουν κύκλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και τονίζουν που η απόφαση στο ΦΕΚ αφορά μόνο τα λαθρεμπορεύματα. .
  • Σε ενέργεια, δημόσια διοίκηση, χρηματοπιστωτικά επικεντρώνονται οι θεσμοί. Με τα θέματα της ενέργειας συνεχίζονται αύριο στις 10:00 το πρωί οι επαφές των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, ενώ στις 11:00 θα ακολουθήσουν οι συζητήσεις για τη δημόσια διοίκηση. .
Αθλητισμός
  • Έγραψε ιστορία: Αρχηγός στο All-Star Game ο Γιάννης!. Έλληνας θεός ή απλά Γιάννης Αντετοκούνμπο! Ο φόργουορντ των Μπακς έλαβε τις περισσότερες ψήφους από κάθε άλλο στην Ανατολική Περιφέρεια και θα είναι αρχηγός στο All Star Game, απέναντι στον Λεμπρόν Τζέιμς! .
  • «Βόμβα» Πιτίνο: Πιθανότατα εκτός για όλη τη σεζόν ο Λάνγκφορντ. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, τόνισε μετά την ήττα από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ ότι χρειάζεται πολλή δουλειά στο σουτ ο Παναθηναϊκός, καθώς αυτή είναι η μεγαλύτερη αδυναμία που έχει. .
  • Euroleague: Ηττήθηκε από τη Μακάμπι ο ΠΑΟ. Δυσκολεύει η «8άδα». Τα έχασε όλα ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν από τη Μακάμπι του Σφαιρόπουλου (84-75) με τον Καλοϊάρο να κάνει το ματς της ζωής του, απώλεσαν το +5 του ΟΑΚΑ και η 8άδα απομακρύνεται. .
  • Ναδάλ: «Θα γίνει πρωταθλητής Grand Slam ο Τσιτσιπάς». Την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος διέπρεξε στη Μελβούρνη, και ηττήθηκε από τον Ράφαελ Ναδάλ εξέφρασε ο Ισπανός αντίπαλός του. .
  • Στον ημιτελικό τελείωσε το όνειρο Τσιτσιπά: Ήττα με 3-0 από τον Ναδάλ. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση του έλληνα άσου σε τουρνουά Γκραν Σλαμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου