Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, 2019

    • Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο του ΟΑΣΘ παρέσυρε ανήλικο μετανάστη. Έναν 16χρονο Αλγερινό μετανάστη παρέσυρε και τραυμάτισε ελαφρά λεωφορείο του ΟΑΣΘ. .
    • Σπατάλη νερού από σπασμένο αγωγό στη Λεωφόρο Ποσειδώνος . Συνιστάται προσοχή στους οδηγούς λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου μέχρι την επισκευή της βλάβης. .
    • Παρατείνεται το πάγωμα του διαγωνισμού για την επέκταση του λιμένα Πειραιά. Συνεχίζεται το «πάγωμα» της επέκτασης του λιμανιού, αφού το δικαστήριο αποφάσισε την «αναστολή της προόδου του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε τον Ιούλιο του 2018 για την επιλογή αναδόχου κατασκευής των έργων επέκτασης του λιμανιού». .
    • Κρήτη: Τον μετέφεραν σε καρότσα αγροτικού γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο- φώτο. Ένας άνδρας έπεσε λιπόθυμος στη μέση του δρόμου λίγο πριν τις 12 μετά το μεσημέρι, με τους ανθρώπους που βρίσκονταν κοντά να σπεύδουν για να τον βοηθήσουν. .
    • Το Πανεπιστήμιο Πατρών αναλαμβάνει το συντονισμό της Κοινότητας Καινοτομίας. Μία σπουδαία διεθνή διάκριση για τα ελληνικά πανεπιστήμια συνιστά η ανάθεση από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) του συντονισμού της Κοινότητας Καινοτομίας στον τομέα της Μεταποίησης στο Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. .
    Κόσμος
    • ΗΠΑ: Στις 5 Φεβρουαρίου η ομιλία Τραμπ για την Κατάσταση της Ένωσης. Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα εκφωνήσει την ομιλία του ενώπιον των μελών του Κογκρέσου των ΗΠΑ για την Κατάσταση της Ένωσης την Τρίτη 5η Φεβρουαρίου, γνωστοποίησε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι. .
    • Σε επιτυχημένη πολύωρη χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Μπολσονάρου. «Η εγχείριση διήρκησε 7 ώρες» έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο τύπου της βραζιλιάνικης προεδρίας, Οτάβιο δε Ρέγο Πάρος. .
    • Μπλόκο των ΗΠΑ στις εξαγωγές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα. Αμερικανοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι οι κυρώσεις στην PDVSA στοχεύουν να αποτρέψουν την κυβέρνηση Μαδούρο από το να μεταφέρει κεφάλαια από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία. .
    • Θετική η Μέι στην τροπολογία Μπράντι για την αντικατάσταση του backstop. Θετική απέναντι στην τροπολογία που έχει καταθέσει ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922 των Τόρις, Γκράχαμ Μπράντι, εμφανίστηκε η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι. .
    • Ισπανία: Εξαρθρώθηκε σπείρα διακινητών που μετέφερε χασίς μέσω drone. Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξάρθρωσε ένα δίκτυο διακινητών χασισιού, που παρακολουθούσε με τη βοήθεια ενός drone, τις κινήσεις της αστυνομίας, προκειμένου να εκφορτώσει με άνεση τα ναρκωτικά στις ακτές της νότιας Ισπανίας. .
    Πολιτική
    • Κοτζιάς: Εθνικός συκοφάντης και ψεύτης ο Καμμένος. Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα» με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο στην ΕΡΤ, αποκάλυψε το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών. .
    • Τσίπρας: Να συγκροτήσουμε προοδευτικό πόλο που θα αναχαιτίσει την ακροδεξιά. Άρωμα… ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο) στην εκδήλωση. Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν οι Νίκος Μπίστης, Στέφανος Τζουμάκας, Γιώργος Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου .
    • Ευρωβουλή: Ποιοι στήριξαν την πρόταση για Νόμπελ Ειρήνης σε Τσίπρα– Ζάεφ. Η συμφωνία που επικυρώθηκε από τα κοινοβούλια των δύο χωρών είναι «σημείο αναφοράς για την ειρηνική επίλυση των διεθνών προβλημάτων μέσω διαλόγου και συμβιβασμού». .
    • Δεν πληρώνω - Δεν πληρώνω: Ο ΣΥΡΙΖΑ «στριμώχνει» κακοπληρωτές βουλευτές του. Από τους 145 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το 20%, γύρω στους 30, δεν καταβάλλουν τις προβλεπόμενες εισφορές στο κόμμα, δηλαδή 1.000 ευρώ το μήνα. .
    • Επίσημα υποψήφιοι Τσίπρας και Ζάεφ για το Νόμπελ Ειρήνης. Η Τυνήσια κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης 2015, Ουιντέντ Μπουσαμαουί, απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, με την οποία τον ενημερώνει ότι έχει ήδη απευθύνει επιστολή προς την Επιτροπή για το Νόμπελ Ειρήνης προτείνοντας ως υποψηφίους για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019, τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της πΓΔΜ, Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ. .
    Οικονομία
    • Σταδιακή μείωση στα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών βλέπει η Moody's. Η σταδιακή αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας και μείωση της ανεργίας στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) και διαγραφές θα μειώσουν σταδιακά τα «κόκκινα» δάνεια τους επόμενους 18 μήνες, εκτιμά ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's .
    • Μείωση φορολογίας - εισφορών ζητούν ΣΕΒ - ΣΕΤΕ ως αντιστάθμισμα σε κατώτατο. Μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και αποσύνδεση του κατώτατου από τον μέσο μισθό ζητούν μεταξύ άλλων σε κοινή ανακοίνωσή τους ο ΣΕΒ και ο ΣΕΤΕ με αφορμή την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την αύξηση του κατώτατου μισθού. .
    • Ντράγκι: Τα ελληνικά ομόλογα δεν πληρούν ακόμη τα κριτήρια της ΕΚΤ . «Το ζήτημα των κόκκινων δανείων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σεβασμό στις κοινωνικές ανάγκες, αλλά χωρίς να καταστραφεί το τραπεζικό σύστημα» .
    • H στάση των κοινωνικών εταίρων στην αύξηση του κατώτατου- ΓΣΕΕ: Φύλλο συκής. Αχτσιόγλου: «Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται πλέον στα 650€, από τα 586€ και τα 510€ για τους νέους έως 25 ετών» .
    • Νέα πτώση στις κοινωνικές δαπάνες στην Ελλάδα. Οι δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια περιορίστηκαν κατά 1,3 μονάδες ως ποσοστό του ΑΕΠ μεταξύ 2017 και 2018, σύμφωνα με δεδομένα του ΟΟΣΑ. .
    Αθλητισμός
    • Γ. Βασιλειάδης: Η κυβέρνηση έδωσε λύσεις σε κομβικά θέματα. Την ευκαιρία να συζητήσει με τους πολίτες του Αγίου Δημητρίου είχε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τη νομαρχιακή επιτροπή νότιας Αθήνας, με τίτλο «Ο ελληνικός αθλητισμός, πραγματικότητα - προοπτικές». .
    • NBA: Παίκτης της εβδομάδας στην Ανατολή ο Αντετοκούνμπο. Τον πέμπτο εφετινό τίτλο του κορυφαίου της εβδομάδας και όγδοο της καριέρας του στο ΝΒΑ, πανηγύρισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. .
    • Σοβαρεύτηκε και καθάρισε τον Άρη ο Παναθηναϊκός. Μπορεί να στριμώχτηκε από τον Άρη στην τρίτη περίοδο, ωστόσο πάτησε γκάζι στην τέταρτη ο Παναθηναϊκός και επικράτησε 85-65 των «κιτρίνων» για να παραμείνει αήττητος στο πρωτάθλημα. .
    • Πάρτι της Ρεάλ Μαδρίτης στη Βαρκελώνη. H Ρεάλ Μαδρίτης, μόλις για δεύτερη μέσα στη σεζόν κατάφερε να πετύχει τρίτη συνεχόμενη νίκη στην Primera Division και μάλιστα με άνεση, επικρατώντας με σκορ 4-2 της Εσπανιόλ στη Βαρκελώνη. .
    • Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Τρίπολη με «όπλα» Φορτούνη Λάζαρο. Τον κουβάλησαν οι δυο τους. Με Φορτούνη - Χριστοδουλόπουλο να έχουν από ένα γκολ και μια 1 ασίστ, ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την Τρίπολη επικρατώντας 2-0 του Αστέρα και έμεινε σε επαφή με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου