Ζάεφ : Ελληνες και «Μακεδόνες» πρέπει να είναι υπερήφανοι | tanea.gr
Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι τη συμφωνίας που ψηφίστηκε, για Έλληνες και «Μακεδόνες» οι οποίοι πρέπει να είναι περήφανοι έκανε λόγο σε δήλωσή του στην σκοπιανή έκδοση της Deutsche Welle, o πρωθυπουργός των Σκοπίων, χαιρετίζοντας την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.
"Οι λαοί και οι χώρες μας κατάφεραν μία κοινή νίκη για την ειρήνη και την πρόοδο στα στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Ας είναι περήφανοι όλοι οι Έλληνες, όλοι οι «Μακεδόνες» και όλοι οι πολίτες που ζουν σε αυτήν την περιοχή. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο κοινός δρόμος, που έχει ανοίξει με τις πιο φιλικές προθέσεις και αξίες που προέρχονται από την κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια», τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, στις 24 Ιανουαρίου 2018, όταν έγινε η πρώτη συνάντηση Ζάεφ - Τσίπρα στο Νταβός της Ελβετίας, που άνοιξε τον δρόμο για την επίλυση της διαφοράς για το ονοματολογικό.
Νωρίτερα σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση Σκοπίων για να χαιρετίσει την κύρωση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή μιλά για «κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και αμέσως μετά μιλά για «εξεύρεση της μακεδονο-ελληνικής λύσης» που βάζει τέλος σε μια διένεξη τριών δεκαετιών «που εμπόδιζε την εξέλιξη στην περιοχή».