Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, 2019

  • Αποστολή ΣΚΑΪ: Η Ηλεία μετράει τις πληγές της από την κακοκαιρία . Aγωνία και φόβος από τις κατολισθήσεις .
  • «Ντου» του Ρουβίκωνα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω με Δούρου και Βίτσα. Περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα επιχείρησαν να εισβάλουν στον πολυχώρο Ελληνικό Μολύβι όπου πραγματοποιούνταν η εκδήλωση, αλλά χωρίς επιτυχία - Στην εκδήλωση οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Νίκος Τόσκας. .
  • Θεσσαλονίκη: Επίθεση γυναίκας σε Θεοδωράκη – «Μας ξεπουλήσατε» (βίντεο) . «To Ποτάμι στηρίζει ανθρώπους που δεν έχουν βγει από τα κομματικά υπόγεια», τόνισε νωρίτερα ο Σταύρος Θεοδωράκης .
  • Αβραμόπουλος προς ΑΠ: Αποκαλύψτε τους ψευδομάρτυρες της υπόθεσης Novartis. "Ελπίζω και προσδοκώ να γίνει δεκτή η αίτησή μου αυτή προκειμένου, με την αποκάλυψη της ταυτότητας των ψευδομαρτύρων και τη δικαστική διερεύνηση της μηνύσεώς μου να λάμψει άμεσα η αλήθεια" .
  • Συνάντηση εισαγγελέων σε Χάγη για εξοπλιστικά. Οι ανακριτές Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γεώργιος Ευαγγέλου είχαν συνάντηση με τους ομολόγους από Κύπρου, Βέλγιο, Ολλανδία και Γαλλία, ενώ όπως έγινε γνωστό για τις φρεγάτες ξεκίνησε έρευνα και σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα για δικούς της υπηκόους .
Κόσμος
  • Ο Καναδάς αποσύρει διπλωμάτες στην Κούβα λόγω «μυστηριώδους ασθένειας». Το νέο κρούσμα αύξησε στους 14 τον αριθμό των Καναδών διπλωματών και μελών των οικογενειών τους που έχουν εμφανίσει τα περίεργα συμπτώματα του ούτως καλούμενου «Συνδρόμου της Αβάνας». .
  • Σάρα Χάκαμπι Σάντερς: O Θεός ήθελε ο Τραμπ να γίνει ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Για τη Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, «ο Θεός ήθελε ο Ντόναλντ Τραμπ να γίνει ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ». .
  • Λούλα: Από κακία δεν με άφησαν να πω «αντίο» στον αδελφό μου . «Δεν με άφησαν να αποχαιρετήσω τον Βάβα, απλά από κακία, δεν μπορώ να κάνω τίποτα επειδή δεν με άφησαν να πάω, μπορώ απλά να μείνω εδώ και να κλάψω», είπε ο Λούλα. .
  • Τραμπ: «Μάχη για την ελευθερία» στη Βενεζουέλα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαιρέτισε χθες την κινητοποίηση χιλιάδων υποστηρικτών της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα με σκοπό να πειστεί ο στρατός να γυρίσει την πλάτη στον σοσιαλιστή πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, κρίνοντας ότι στη χώρα της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται σε εξέλιξη μια «μάχη για την ελευθερία». .
  • Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός απορρίπτει τα σχέδια της Μέι για αλλαγή του backstop. Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ δήλωσε στην Τερέζα Μέι ότι δεν θα δεχθεί τα σχέδια της βρετανίδας πρωθυπουργού να επαναδιαπραγματευτεί μια ρύθμιση για τα σύνορα της Ιρλανδίας στην μετά-Brexit εποχή, δηλώνοντας ότι το αποκαλούμενο backstop χρειάζεται να είναι ισχυρό από νομική άποψη. .
Πολιτική
  • «Παραγωγική συνάντηση» Μπόλτον με στελέχη της Citgo. Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι είχε μια «πολύ παραγωγική συνάντηση» χθες με στελέχη της διοίκησης της εταιρείας Citgo της      Βενεζουέλας. .
  • Ενημέρωση πολιτικών συντακτών σήμερα από τον Τζανακόπουλο . Eνημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 13:30, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. .
  • Μητσοτάκης: Ο Παύλος Μπακογιάννης μας λείπει και ως δημοσιογράφος. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξήρε το βράδυ της Τετάρτης, την προσωπικότητα του Παύλου Μπακογιάννη, σε τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ για τα 30 χρόνια από τη δολοφονία του δημοσιογράφου και πολιτικού. .
  • Αναθεώρηση Συντάγματος: Κοινό τόπο σε έξι σημεία βρήκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Συνολικά τέσσερα άρθρα που προτείνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, μεταξύ αυτών το άρθρο 32 για την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την διάλυση της Βουλής. .
  • Ο Μαρκογιαννάκης θέλει να κατέβει ως ανεξάρτητος βουλευτής με μικρό κόμμα. Την πρόθεση του να είναι υποψήφιος βουλευτής στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ως ανεξάρτητος βουλευτής με μικρό κόμμα του δημοκρατικού τόξου, το οποίο όπως είπε μπορεί να λάβει το 3% χωρίς όμως να το κατονομάσει, άφησε απόψε σε πολιτική του ομιλία στα Χανιά ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης. .
Οικονομία
  • Επιδείνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος για την Ελλάδα τον Ιανουάριο. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση των τελευταίων εννέα μηνών, τη στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει μεταμνημονιακό κλίμα ευφορίας. .
  • Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο εφόσον συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. «Από το 2011», είπε ο Ρέγκλινγκ, «τα ταμεία βοήθειας της Ευρωζώνης διέθεσαν 295 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Κύπρο. .
  • «Ψαλίδι» στην αύξηση του κατώτατου μισθού λόγω του νέου αφορολογήτου. Οι αμειβόμενοι με τον κατώτατο μισθό θα χάσουν έτσι από 33% έως 60% της αύξησης που θα πάρουν φέτος. .
  • Στουρνάρας: Μικρό βήμα στη σωστή κατεύθυνση η έκδοση του 5ετους ομολόγου. Βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, πλην όμως μικρό, χαρακτήρισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας την έκδοση του 5ετούς ομολόγου. .
  • Φορολοταρία Ιανουαρίου: Oι τυχεροί που κερδίζουν 1.000 ευρώ. Η φορολοταρία ισχύει για τις συναλλαγές του Δεκεμβρίου 2018. .
Αθλητισμός
  • «Φωτιά» ο Ολυμπιακός και… λαύρα ο Φορτούνης!. Απολαυστικός Ολυμπιακός! Με χατ-τρικ του Φορτούνη και τον Μασούρα να… σπάει το ρόδι, οι Πειραιώτες στραγγάλισαν (4-0) την ΑΕΛ, κάνοντας πιθανόν το πιο γεμάτο τους παιχνίδι επιθετικά για το «5x5». .
  • Έκανε… σεφτέ στο Αγρίνιο ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός!. Σκορέρ του Παναθηναϊκού ο Μπουζούκης με γκολ στο 32’ .
  • Και δύο εν ενεργεία αστυνομικοί στην υπόθεση της επίθεσης του Τζήλου. Σε μια αποκάλυψη σχετικά με την υπόθεση της επίθεσης του Θανάση Τζήλου προχώρησε ο Κυριάκος Θωμαϊδης. .
  • Όταν σοβαρεύτηκε, «σκόρπισε» τη Λιετκαμπέλις η ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν στο transition και να φεύγουν σε αιφνιδιασμούς, κάτι που οδήγησε σε πολλά λάθη την ΑΕΚ στην αρχή της αναμέτρησης .
  • Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία η υπόθεση του ξυλοδαρμού του διαιτητή Τζήλου. Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες της επίθεσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου