Στην κυκλοφορία έχουν παραδόθηκαν λίγο μετά τις 23:00 οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, που είχαν κλείσει λόγω της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Νωρίτερα έξω από τη Βουλή, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Η συγκέντρωση ήταν ειρηνική και περιορισμένη σε όγκο. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν αυτήν την φορά τους διαδηλωτές και λόγω της έντονης βροχόπτωσης οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να αραιώνουν.
Ωστόσο, τα επεισόδια δεν έλειψαν, καθώς την ώρα που η μεγάλη μερίδα των διαδηλωτών αποχωρούσαν, κάποιοι κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν πέτρες στους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Το αποτέλεσμα ήταν να τραπούν σε φυγή και οι υπόλοιποι διαδηλωτές που είχαν απομείνει στο Σύνταγμα.
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:15
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:26
Τα επεισόδια σημειώθηκαν την ώρα που στο βήμα της Βουλής ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και κατήγγειλε τη δράση των τραμπούκων κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο.
Η ένταση ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το βράδυ όταν οι κουκουλοφόροι ξεκίνησαν πετροπόλεμο με την αστυνομία.
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:19
Νωρίτερα, ομάδα κουκουλοφόρων έσκισε και στη συνέχεια έκαψε μία σημαία των Σκοπίων μπροστά στα σκαλιά της Βουλής, ενώ πέταξαν και φωτοβολίδα.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι αρχές προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές, καθώς και συλλήψεις ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για τέλεση επεισοδίων.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής αριθμός των προσαγωγών, ούτε για ποιο λόγο προσήχθησαν. Ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για 80 προσαγωγές.

Νέα συγκέντρωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών την Παρασκευή

Νέο κάλεσμα για συλλαλητήριο στο Σύνταγμα απηύθυνε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, Ιωάννης Αθανασιάδης.
Μετά την απόφαση να αναβληθεί για το μεσημέρι της Παρασκευής η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι Παμμακεδονικές Ομοσπονδίες απηύθυναν νέο κάλεσμα για την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να δείξουν την αντίθεσή τους στην ψήφιση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Υπενθυμίζεται ότι στη συγκέντρωση της Πέμπτης, η αστυνομία προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές, καθώς και συλλήψεις.