Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, 2019

  • Τροχαίο ατύχημα με τραυματία στο Ναύπλιο. Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην οδό 25ης Μαρτίου στο ύψος της καφετέριας «Σταθμός» στο Ναύπλιο. .
  • Συναγερμός για αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στην Κρήτη . Μετά από ένδειξη βλάβης στον κινητήρα .
  • Ποινική δίωξη κατά 10 αγροτών για το μπλόκο στη Νίκαια. Πρωτοφανή γεγονότα λαμβάνουν χώρα στις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις στο μπλόκο της Νίκαιας, μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά την «στρατοπέδευση» εκατοντάδων τρακτέρ απ’ όλη τη Θεσσαλία. .
  • Δέκα χρόνια φυλακή στον Βούλγαρο «Εσκομπάρ των Βαλκανίων». Την ποινή της δεκαετούς κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον 56χρονο Ογκνιάν Ατανάσοφ, που κρίθηκε ένοχος για εμπορία ναρκωτικών, πράξη που τελέστηκε τον Μάρτιο του 1999, τέσσερις μήνες μετά την απόδρασή του από τις φυλακές Κασσάνδρας, όπου κρατείτο. .
  • Ουράνιο Τόξο: Ελλάδα ζήτα συγνώμη για εγκλήματα κατά του «μακεδονικού λαού». Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα το κόμμα, που κάνει λόγο για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα, έχει πυκνώσει τις παρεμβάσεις του. .
Κόσμος
  • Απογοητευμένοι οι Bρετανοί επιχειρηματίες με το Brexit. Την απογοήτευσή τους εξέφρασαν για μια ακόμη φορά επικεφαλής του επιχειρηματικού κόσμου στη Βρετανία, μετά την ολοκλήρωση στο κοινοβούλιο των ψηφοφοριών σε σειρά τροπολογιών επί του σχεδίου αποχώρησης από την Ε.Ε. .
  • Φιλιππίνες: Δύο νεκροί από επίθεση με χειροβομβίδα σε τεμένους. Η ρίψη χειροβομβίδας στο εσωτερικό τεμένους στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους σήμερα το πρωί στις Φιλιππίνες, δήλωσε αξιωματικός του στρατού, τρεις ημέρες μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση σε καθεδρικό ναό στην πόλη Χολό, όταν βρήκαν τον θάνατο 21 άνθρωποι. .
  • Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν να επαναπροωθούν στο Μεξικό αιτούντες άσυλο. Οι αρχές των ΗΠΑ άρχισαν να επαναπροωθούν μετανάστες που ζητούν άσυλο πίσω στη μεξικανική επικράτεια, όπου υποχρεούνται να περιμένουν έως ότου αποπερατώνεται η εξέταση των φακέλων τους από την αμερικανική δικαιοσύνη, ανακοίνωσε την Τρίτη η αμερικανική πρεσβεία στο Μεξικό. .
  • Καναδάς: Κηπουρός serial killer δολοφόνησε οκτώ άνδρες στο Τορόντο. Ένας Καναδός κηπουρός δήλωσε σήμερα ένοχος για τη δολοφονία και τον διαμελισμό οκτώ ανδρών της ομοφυλοφιλικής κοινότητας του Τορόντο, αποφεύγοντας κατ' αυτόν τον τρόπο να οδηγηθεί η υπόθεση ενώπιον των δικαστηρίων. .
  • Βενεζουέλα: Έρευνα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τον Γκουαϊδό. Στον 35χρονο Γκουαϊδό επιβλήθηκε «απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ως το πέρας της έρευνας» και επίσης «το πάγωμα των τραπεζικών του λογαριασμών» και η δέσμευση τυχόν άλλων περιουσιακών του στοιχείων .
Πολιτική
  • Συνάντηση Τσίπρα - Αναστασιάδη στη Λευκωσία. Με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη θα συναντηθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. .
  • Πολάκης για δημοσιεύματα για τον πρώην διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, με δικαιολογίες και διαβεβαιώσεις προσπαθεί να σταματήσει τον θόρυβο που ξέσπασε για τον διοικητή του Νοσοκομείου Νικαίας με τα τέσσερα πλαστά πτυχία. .
  • Ντιμιτρόφ: Θα λεγόμαστε «Μακεδονία» μέχρι να μπούμε στο ΝΑΤΟ. Να αιτιολογήσει τη συνεχιζόμενη χρήση της μέχρι πρότινος συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ, «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, επιχείρησε ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Νικολά Ντιμιτρόφ. .
  • Τσίπρας: Ακροδεξιοί κατά της συμφωνίας των Πρεσπών - Οι σκεπτόμενοι υπέρ. Υπέρ της συμφωνίας κατά τον πρωθυπουργό «η πλειονότητα των ανθρώπων που μπορούν να σκεφτούν και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους» .
  • Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα είναι αλληλέγγυα στο λαό της Βενεζουέλας. «Η Ελλάδα είναι αλληλέγγυα προς στο λαό της Βενεζουέλας, στηρίζει τη δημοκρατία και επιδιώκει την αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης σε μια πολύ πολωμένη κοινωνία, σ' ένα πολύ πολωμένο πολιτικό σύστημα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Βενεζουέλα. .
Οικονομία
  • Στουρνάρας: Μικρό βήμα στη σωστή κατεύθυνση η έκδοση του 5ετους ομολόγου. Βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, πλην όμως μικρό, χαρακτήρισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας την έκδοση του 5ετούς ομολόγου. .
  • Φορολοταρία Ιανουαρίου: Oι τυχεροί που κερδίζουν 1.000 ευρώ. Η φορολοταρία ισχύει για τις συναλλαγές του Δεκεμβρίου 2018. .
  • Δεν πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος για 5 χρόνια, όσοι αλλάξουν δουλειά. Στη νέα τους δουλειά, εκρινε το ΣτΕ, ότι δικαιούνται μια νέα πενταετία μη καταβολής του συγκεκριμένου τέλους. Τι λέει η απόφαση .
  • ΙΟΒΕ: Κίνδυνος καθυστέρησης της ομαλής χρηματοδότησης από τις αγορές . «Το 2019 αναμένεται να είναι μια δύσκολη χρονιά γιατί οι προγραμματισμένες πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις, έχουν βάλει σε δεύτερη θέση προτεραιότητας τις προσπάθειες για συναίνεση και λήψη των αναγκαίων μέτρων που θα εξασφαλίσουν ότι η χώρα μας δεν θα διατρέξει τον κίνδυνο να περιέλθει και πάλι στην δίνη μιας οικονομικής κρίσης» .
  • Χατζηθεοδοσίου για αύξηση κατώτατου μισθού:Να μειωθεί το μισθολογικό κόστος. Με την παρούσα αύξηση, επιβαρύνεται το κόστος για τις επιχειρήσεις χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη ελάφρυνση. .
Αθλητισμός
  • Και δύο εν ενεργεία αστυνομικοί στην υπόθεση της επίθεσης του Τζήλου. Σε μια αποκάλυψη σχετικά με την υπόθεση της επίθεσης του Θανάση Τζήλου προχώρησε ο Κυριάκος Θωμαϊδης. .
  • Όταν σοβαρεύτηκε, «σκόρπισε» τη Λιετκαμπέλις η ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν στο transition και να φεύγουν σε αιφνιδιασμούς, κάτι που οδήγησε σε πολλά λάθη την ΑΕΚ στην αρχή της αναμέτρησης .
  • Εξιχνιάστηκε από την αστυνομία η υπόθεση του ξυλοδαρμού του διαιτητή Τζήλου. Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες της επίθεσης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων .
  • Γ. Βασιλειάδης: Η κυβέρνηση έδωσε λύσεις σε κομβικά θέματα. Την ευκαιρία να συζητήσει με τους πολίτες του Αγίου Δημητρίου είχε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τη νομαρχιακή επιτροπή νότιας Αθήνας, με τίτλο «Ο ελληνικός αθλητισμός, πραγματικότητα - προοπτικές». .
  • NBA: Παίκτης της εβδομάδας στην Ανατολή ο Αντετοκούνμπο. Τον πέμπτο εφετινό τίτλο του κορυφαίου της εβδομάδας και όγδοο της καριέρας του στο ΝΒΑ, πανηγύρισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου