Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

70 ταξίδια σε μόλις 26 μήνες θητείας ο υφ. Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ




  Αποτελεί πρόκληση ένας υφυπουργός να έχει πραγματοποιήσει τόσα ταξίδια σημειώνεται στην ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
Ερώτηση για τα προκλητικά πολλά ταξίδια του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ στο εξωτερικό, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος.  Ο κ. Κατσαφάδος στην ερώτησή του σημειώνει ότι μέσα στους 26 μήνες θητείας του ο υφυπ. Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ στο εξωτερικό, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος.
Όπως αναφέρει, τα ταξίδια του κ. Κουίκ κοστίζουν στον ελληνικό λαό και μάλιστα σε δύσκολες εποχές. Ο αριθμός 70 ταξιδιών σε 26 μήνες θητείας είναι προκλητικά μεγάλος και για δεδομένα της εποχής. Αν σκεφτεί κανείς ότι το κάθε ταξίδι, εκτός από τα έξοδα του υφυπουργού, περιλαμβάνει α) τα έξοδα για τα τουλάχιστον 1-2 άτομα που τον συνοδεύουν, β) τα έξοδα των κατά τόπους πρεσβειών ή προξενείων της Ελλάδας, και γ) έξοδα για ημερήσια αποζημίωση, που είναι 140-150 ευρώ την ημέρα για τον υφυπουργό, τότε διαπιστώνουμε το κόστος της περιπλάνησης του κ. Κουίκ ανά την υφήλιο στο Ελληνικό Δημόσιο.

Τα 70 ταξίδια των 2-3 ημερών στο εξωτερικό, αντιστοιχούν σε περίπου 200 ημέρες απουσίας από την Ελλάδα, σε σύνολο 790 ημερών θητείας.
Καταλήγοντας την ερώτησή του, ο Βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερωθεί για τον αριθμό των ταξιδιών που έχει πραγματοποιήσει ο κ. Τ. Κουίκ μέχρι σήμερα, καθώς και για τα αναλυτικά κόστη, την αιτιολογία και τα αποτελέσματα αυτών των ταξιδιών.
Η Ερώτηση του Κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
(Αρ. πρωτ. 5150/30.01.2019)
Προς: Υπουργείο Εξωτερικών
Θέμα: Προκλητική η στάση του Υφ. Εξωτερικών Τ. Κουίκ με τα 70 ταξίδια σε μόλις 26 μήνες θητείας.
Συμπληρώνονται 26 μήνες θητείας στο Υπουργείο Εξωτερικών του κ. Τέρενς Κουίκ, μήνες κατά τους οποίους ο υφυπουργός αρμόδιος για τα θέματα του απόδημου ελληνισμού έχει πραγματοποιήσει το… εβδομηκοστό ταξίδι του στο εξωτερικό!
Μάλιστα, αυτές τις μέρες, πραγματοποίησε ταξίδι στην Αίγυπτο- το 6ο ταξίδι στη χώρα μέσα σε δύο χρόνια- μία ημέρα πριν ήταν στην Κύπρο, ενώ προγραμματίζει να μεταβεί στην Αυστραλία τον Μάρτιο. Και όλα αυτά για υποθέσεις, για τις οποίες ένας πρέσβης ή ένας πρόξενος της Ελλάδας ή ένας αξιωματούχος του υπουργείου στην Αθήνα, θα μπορούσε να τις τακτοποιήσει και τηλεφωνικά.

Δυστυχώς τα ταξίδια του κ. Κουίκ κοστίζουν στον ελληνικό λαό και μάλιστα σε δύσκολες εποχές. Ο αριθμός 70 ταξιδιών σε 26 μήνες θητείας είναι προκλητικά
μεγάλος και για δεδομένα της εποχής. 70 ταξίδια σε 26 μήνες δεν τα είχαν κάνει όλοι μαζί οι προκάτοχοι του κ. Κουίκ, σε 20 χρόνια. Αν σκεφτεί κανείς ότι το κάθε ταξίδι, εκτός από τα έξοδα του υφυπουργού, περιλαμβάνει α) τα έξοδα για τα τουλάχιστον 1-2 άτομα που τον συνοδεύουν, β) τα έξοδα των κατά τόπους πρεσβειών ή προξενείων της Ελλάδας, και γ) η ημερήσια αποζημίωση, που είναι 140- 150 ευρώ την ημέρα για τον υφυπουργό, τότε διαπιστώνουμε το κόστος της περιπλάνησης του κ. Κουίκ ανά την υφήλιο στο Ελληνικό Δημόσιο. Τα 70 ταξίδια των 2-3 ημερών στο εξωτερικό, αντιστοιχούν σε περίπου 200 ημέρες απουσίας από την Ελλάδα, σε σύνολο 790 ημερών θητείας. Και να σημειωθεί πως για τα ταξίδια αυτά έχει πάρει την έγκριση από τον εκάστοτε Υπουργό Εξωτερικών, αλλά και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Και όλα αυτά για έναν Υφυπουργό, ο οποίος απ’ όσο φαίνεται στο site του Υπουργείου έχει βγάλει μόλις… 15 Δελτία Τύπου για τη δράση του εδώ και 2 χρόνια.
Επειδή αποτελεί πρόκληση απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό που αγωνιά για το αν θα καταφέρει να εξασφαλίσει τα προς το ζην, ένας υφυπουργός να έχει πραγματοποιήσει τόσα ταξίδια, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα,
Επειδή ο απόδημος Ελληνισμός σχολιάζει πολύ άσχημα τον υφυπουργό και τον πρωθυπουργό για την προκλητική στάση τους,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Πόσα ταξίδια έχει πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τ. Κουίκ μέχρι σήμερα;
2. Ποια είναι τα αναλυτικά κόστη αυτών των ταξιδιών; Ποια ήταν η αιτιολογία του ταξιδιού και τα αποτελέσματά τους;

Ο Ερωτών Βουλευτής Πειραιάς, 30 Ιανουαρίου 2019
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου