Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, 2019

  • Κάλαμος: Πτώση ΙΧ στη θάλασσα. Ηλικιωμένος ανασύρθηκε νεκρός . Ενας 80χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από ΙΧ όχημα στο οποίο επέβαινε και έπεσε υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή Καλάμου Αγ. Αποστόλων. .
  • Ένταση στην Θεσσαλονίκη για το Μακεδονικό πριν την ομιλία Παυλόπουλου (vid). Διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την συμφωνία με την ΠΓΔΜ ήλθαν σε αντιπαράθεση με άνδρες των ΜΑΤ. .
  • Ηλικιωμένος βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας σε πηγάδι στο Μενίδι. Άγνωστες οι συνθήκες υπό τις οποίες ο περίπου 70 ετών άνδρας έπεσε στο πηγάδι, που ήταν βαθύ και δεν είχε νερό. .
  • Το τελευταίο «αντίο» στον Θέμο Αναστασιάδη (ΦΩΤΟ). Πλήθος κόσμου στην κηδεία του δημοσιογράφου και εκδότη του «Πρώτου Θέματος», Θέμου Αναστασιάδη. .
  • Και τρίτος νεκρός στο τραγικό τροχαίο στην Ποσειδώνος. Κατέληξε ένας από τους δύο τραυματίες του χθεσινού τροχαίου στην Γλυφάδα. Ένα ακόμη άτομο νοσηλεύεται τραυματισμένο στο Τζάνειο Νοσοκομείο. .
Κόσμος
  • Υεμένη: Οκτώ νεκροί σε βομβαρδισμό καταυλισμού εκτοπισμένων. Οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τριάντα τραυματίστηκαν στον βομβαρδισμό το Σάββατο ενός καταυλισμού εκτοπισμένων στην Υεμένη, ανακοίνωσε την Κυριακή μια αξιωματούχος του ΟΗΕ, χωρίς να διευκρινίσει ποιοι ήταν οι δράστες της επίθεσης. .
  • Βραζιλία: Στους 58 οι νεκροί από την κατάρρευση φράγματος τελμάτων. Ο απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με τις αρχές της Βραζιλίας. .
  • Έκκληση Πάπα Φραγκίσκου να μην ξεχαστούν «οι μαύρες σελίδες της Ιστορίας». Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση να μην ξεχαστούν «οι μαύρες σελίδες της Ιστορίας» για να «μην ξαναγίνουν ποτέ τα ίδια λάθη», με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος. .
  • Μακρόν: Δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον οι επικρίσεις των Ντι Μάιο και Σαλβίνι. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα από το Κάιρο ότι δεν θα απαντήσει στις επικρίσεις των Iταλών ηγετών Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι για τη Γαλλία, γιατί δεν έχουν «κανένα ενδιαφέρον». .
  • Συγκέντρωση ακροδεξιών στο Άουσβιτς την ημέρα μνήμης για το Ολοκαύτωμα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ακροδεξιοί διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την ετήσια τελετή για την απελευθέρωση Άουσβιτς, που αποτελεί και παγκόσμια ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. .
Πολιτική
  • Διάλογος Μπακογιάννη με τους πολίτες μέσω Instagram. Οι πολίτες έθεσαν τις ερωτήσεις τους και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων απάντησε. .
  • Συνεδριάζει την Δευτέρα το υπουργικό μετά την ψήφιση των Πρεσπών. Κατώτατος μισθός και η επόμενη ημέρα μετά τις Πρέσπες στην ατζέντα. .
  • Επιμένει εις διπλούν ο Ζάεφ στο «Μακεδονία». Τρία τιτίβισμα σε δύο ημέρες που περιλαμβάνουν τον όρο «Μακεδονία» από τον σκοπιανό πρωθυπουργό, ο οποίος δεν φαίνεται να κάνει κινήσεις καλής θέλησης πριν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία των Πρεσπών με την ψήφιση του πρωτοκόλλου για το NATO από την ελληνική Βουλή. .
  • Ζάεφ: Βάλαμε τέλος σε ένα επεισόδιο αβέβαιης ειρήνης στα Βαλκάνια. Οι πολίτες της χώρας μας και της φίλης μας της Ελλάδας, μπορούν να είναι υπερήφανοι σήμερα. Είναι η γενιά που έβαλε τέλος σε ένα επεισόδιο της αβέβαιης ειρήνης στα Βαλκάνια, αναφέρει σε αποκλειστική του δήλωση στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. .
  • Θεοδωράκης: Μας πρόδωσαν τα προβεβλημένα στελέχη μας. Διέλυσαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά όχι το Κίνημα μας, διαμηνύει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. .
Οικονομία
  • Φόβοι για δημοσιονομική «νάρκη» 24 δισεκ. από τα αναδρομικά. Κατάρτιση σχεδίου για την αντιμετώπιση δημοσιονομικών σοκ έχει συστήσει στην κυβέρνηση το ΔΝΤ. .
  • Αχτσιόγλου: Περίπου 880.000 θα ωφεληθούν από την αύξηση του βασικού μισθού. Το επίπεδο της αύξησης θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ στις αρχές Φεβρουαρίου. .
  • Κατώτατος μισθός: Εξετάζουν αύξηση 8%-Σε εφαρμογή την 1η Φεβρουαρίου. Στο 8%, προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ποσοστό της αύξησης του κατώτατου μισθού - κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ότι αυτό το θέμα αποτελεί «δικαιοδοσία» της ελληνικής κυβέρνησης -, φτάνοντας τα 633 ευρώ από τα 586 που είναι σήμερα. .
  • Δήλωση Κορκίδη για την επικοινωνία με εμπορικό επιμελητήριο Β. Μακεδονίας. Αυτό αναφέρει σε σχόλιό του στο Twitter, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης. .
  • Κενό 367 εκατομμύρια ευρώ στο πρωτογενές πλεόνασμα. Παρά το «κόψιμο» στις δημόσιες επενδύσεις και στις επιστροφές φόρων ο προϋπολογισμός βρέθηκε κάτω του στόχου το 2018, όπως καταδεικνύουν τα οριστικά στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, τα οποία επιβεβαιώνουν προηγούμενες προσωρινές μετρήσεις. .
Αθλητισμός
  • Πάρτι της Ρεάλ Μαδρίτης στη Βαρκελώνη. H Ρεάλ Μαδρίτης, μόλις για δεύτερη μέσα στη σεζόν κατάφερε να πετύχει τρίτη συνεχόμενη νίκη στην Primera Division και μάλιστα με άνεση, επικρατώντας με σκορ 4-2 της Εσπανιόλ στη Βαρκελώνη. .
  • Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Τρίπολη με «όπλα» Φορτούνη Λάζαρο. Τον κουβάλησαν οι δυο τους. Με Φορτούνη - Χριστοδουλόπουλο να έχουν από ένα γκολ και μια 1 ασίστ, ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την Τρίπολη επικρατώντας 2-0 του Αστέρα και έμεινε σε επαφή με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. .
  • «Έγκλημα» από Παπαδόπουλο και… τιμωρία από Λάρισα για τον Παναθηναϊκό!. Ο κακός Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 3’ με πέναλτι του Μακέντα, αλλά ο διαιτητής Παπαδόπουλος... έκλεισε τα μάτια σε άλλες δύο ανατροπές και η ψυχωμένη ΑΕΛ, που έπαιζε με 10 από το 1’, πήρε το 1-1! .
  • Άκπομ όπως λέμε Πρίγιοβιτς και καλπασμός του ΠΑΟΚ για τον τίτλο. Με τον Βρετανό να σημειώνει δύο γκολ και να μοιράζει μια ασίστ, ο ΠΑΟΚ σάρωσε και τον ΟΦΗ με 4-0 για την 16η νίκη του στο πρωτάθλημα. .
  • Ο Τζόκοβιτς συνέτριψε τον Ναδάλ στον τελικό του Αυστραλιανού Όουπεν. Ο Σέρβος επικράτησε του Ισπανού με 3-0 σετ και κατέκτησε τον 15 τίτλο Γκραν Σλαμ στην καριέρα του, «σκαρφαλώνοντας» στην τρίτη θέση στην ιστορία του αθλήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου