Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Επίθεση Κοτζιά : Εθνικός συκοφάντης και ψεύτης ο Καμμένος

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, 2019
Εθνικό συκοφάντη και εθνικό ψεύτη χαρακτήρισε ο Νίκος Κοτζιάς τον Πάνο Καμμένο στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση το βράδυ της Δευτέρας.

Κάπου εδώ ήταν η φωτογραφία του κου Κοτζιά, αλλά δεν την βάζουμε 

«Ο,τι κερδίσουμε θα πάει στο υπουργείο Αμυνας, για τις ένοπλες δυνάμεις», τόνισε ο τέως υπουργός Εξωτερικών, διευκρινίζοντας ότι «οι συκοφαντίες» του πρώην υπουργού Αμυνας «πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης».
Ανέφερε ότι είναι ανεπίτρεπτες οι φραστικές επιθέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε καλό, σοβαρό, έντιμο και «εξαγώγιμο», εξηγώντας πως μπορεί να βοηθήσει τη χώρα στο εξωτερικό.
Για το παρασκήνιο της Συμφωνίας των Πρεσπών
Ο Νίκος Κοτζιάς μίλησε επίσης για το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ανέφερε ότι η προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας ξεκίνησε επί κυβερνήσεως Γκρούεφσκι.
Εξήγησε πως η ελληνική κυβέρνηση ήθελε να λύσει το ζήτημα και γι» αυτό προσπάθησε να δημιουργήσει ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης, επιδιώκοντας καλό κλίμα για διαπραγμάτευση με την επόμενη κυβέρνηση των Σκοπίων, υπό τον Ζόραν Ζάεφ, για τον οποίο είπε πως ήταν γνωστό ότι ήθελε να λυθεί το ζήτημα της ονομασίας.
«Η συμπαράστασή μας στον Ζάεφ δημιούργησε καλό κλίμα για (τη) διαπραγμάτευση», εξήγησε.
Είπε ότι το 2015, η αμερικανίδα τότε ομόλογός του είχε επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά, ζητώντας του να μην έρχεται σε επαφή με το κόμμα του Ζόραν Ζάεφ, όταν ακόμα βρισκόταν στην αντιπολίτευση, γιατί ο τότε πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι ένιωθε ότι πιεζόταν. «Της είπα να μη μου ξανατηλεφωνήσει», δήλωσε.
Σύμμαχος ο ηγέτης των Αλβανών της ΠΓΔΜ
Αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο του ηγέτη των Αλβανών της πΓΔΜ, Αλί Αχμέτι, ο οποίος ήταν σύμμαχος στη λύση του ζητήματος και βοήθησε στην επίτευξη της Συμφωνίας.
Για το erga omnes, ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε πως μετά το 1996 δεν είχε τεθεί ζήτημα συνταγματικών αλλαγών από ελληνική κυβέρνηση, και είπε πως όταν ζήτησε συνταγματικές αλλαγές, ο σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ αποκρίθηκε: «ρε Νίκο, γιατί μου το κάνεις αυτό; Αυτά τα έχετε εγκαταλείψει 21 χρόνια τώρα».
Αναφορικά με την πρόταση περί της ονομασίας «Μακεδονία του Ιλιντεν», ξεκαθάρισε ότι ποτέ η κυβέρνηση δε συμφώνησε σε αυτό το όνομα, ήταν πρόταση της γειτονικής χώρας την οποία απέρριψε ο πρωθυπουργός. «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θεωρούσε καλή λύση την ονομασία «Μακεδονία του Ιλιντεν»» είπε.
«Ζητήσαμε συνταγματικές αλλαγές για να διασφαλίσουμε τα εθνικά συμφέροντα, οι οποίες είχαν εγκαταλειφτεί αρκετά χρόνια» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ ζητούσε το Βόρεια Μακεδονία και δεν μπορούσε να το πάρει».
«Καρφώνει» πρώην πρωθυπουργό…
Για την ψηφοφορία στη Βουλή, τόνισε ότι ήταν σίγουρος πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα εγκρινόταν και κατηγόρησε τα κόμματα που δεν την ψήφισαν ότι στην πραγματικότητα είναι ικανοποιημένα με αυτήν, αλλά «πετροβολούσαν» την κυβέρνηση επειδή ήξεραν ότι θα περνούσε από τη Βουλή.
Εξέφρασε τον σεβασμό του για τη στάση του Σταύρου Θεοδωράκη, που στήριξε τη συμφωνία παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε, όπως σχολίασε.
Διέψευσε ότι η κυβέρνηση δεν ενημέρωσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τόνισε πως «ο Μητσοτάκης αρνήθηκε να τον ενημερώσω».
Ανέφερε ότι υπήρξε πρωθυπουργός της Ελλάδας που ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να αποφασίσει το όνομα της γειτονικής χώρας για να μην χρεωθεί τη λύση, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν αφορά κυβέρνηση της ΝΔ.
«Ο Α. Σαμαράς προσπέρασε σαν κουρελόχαρτο τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου», είπε, ενώ για τον Κώστα Καραμανλή σημείωσε: «τον σέβομαι, διότι μιλάει λίγο και ακούγεται. Προσπάθησε να κρατήσει φιλονεοδημοκρατική στάση χωρίς να γίνει εξτρεμιστής».
Υπογράμμισε ότι τον εξέπληξε ο κ. Αβραμόπουλος διότι όποτε συζητούσαν υποστήριζε τη Συμφωνία, ενώ για τον Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι δεν στάθηκε στο ύψος της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο κ. Κοτζιάς επισήμανε ότι τον ενόχλησε που δεν έγινε επικοινωνιακή καμπάνια από την κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τόνισε ότι δεν δέχτηκε πιέσεις από πουθενά για να υπάρξει συμφωνία.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου