Στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα για τη Μακεδονία για συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της παρουσίας του Προκόπη Παυλόπουλου στην πόλη, ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα τόσο κατά πολιτικών όσο και κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, όπως «Προκόπη προδότη», και προσπάθησαν να σπάσουν τον φραγμό των ΜΑΤ κάτω από το Μέγαρο Μουσικής, στη συμβολή των οδών Κάλλας και 25ης Μαρτίου. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και ακολούθησαν μικροσυμπλοκές. Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη και το κλίκμα προς το παρόν εκτονώθηκε με την παρέμβαση ψυχραιμότερων διαδηλωτών.
Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί περιμετρικά του Μεγάρου Μουσικής, όπου θα μετέβαινε ο Προκόπης Παυλόπουλος, εμποδίζοντας τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν τον τόπο. Από την πλευρά τους, οι διαδηλωτές τοποθέτησαν κάδους και ξύλα ώστε να μην περνούν από το δρόμο αυτοκίνητα προς το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Αργά το βράδυ της Κυριακής υπήρχαν ένθεν κακαείθεν του Μεγάρου δύο πολυπληθείς ομάδες διαδηλωτών με την Αστυνομία να εμποδίζει την ένωσή τους.
Η Επιτροπή για τη Μακεδονία είχε απευθύνει από το Σάββατο διαδικτυακό κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με αίτημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην επικυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή.
«Αξιότιμε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλε. Γνωρίζετε πολύ καλά και έχετε ο ίδιος δηλώσει, πως η Ελλάδα αποτελεί την μόνη νησίδα περιφερειακής σταθερότητας σε μια ευρύτερη περιοχή που κατακλύζεται από την δράση δυνάμεων αναθεωρητικών, που επιμένουν σε αλυτρωτικές βλέψεις ικανές να πυροδοτήσουν ένα ντόμινο αλλαγής συνόρων» ανέφερε το διαδικτυακό κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα.

Γιουχάισμα σε Νοτοπούλου – Φάμελλο

Την ίδια ώρα, διαδηλωτές αποδοκίμασαν έντονα την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, καθώς και τον αναπληρωτή υπουργό Σωκράτη Φάμελλο, κατά την άφιξη τους στο Μέγαρο Μουσικής.
TA NEA