Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Πρώτη πανομογενειακή συνάθροιση της Ομοσπονδίας για την παρέλαση της Βοστώνης

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, 2019

 

Η υποπρόξενος Μαρία Κουκούτση ομιλεί στην πρώτη Πανομογενειακή συνάθροιση της Ομοσπονδίας Σωματείων για την παρέλαση της Βοστώνης. Διακρίνονται: Αθανάσιος Καραγιώργος. π. Βασίλειος Μπέμπης, Βασίλειος Καυκάς πρόεδρος, Ολγα Φώτου και Τάκης Λαμπρόπουλος. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ. Εγινε το εσπέρας της Κυριακής 27 Ιανουαρίου η πρώτη πανομογενειακή συνάθροιση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας για την προετοιμασία της εθνικής παρέλασης, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 7 Απριλίου, στη 1 η ώρα.
Παρευρέθησαν περί τα 25 άτομα εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων. Την Μητρόπολη Βοστώνης αντιπροσώπευσε ο π. Βασίλειος Μπέμπης και το γενικό προξενείο η Μαρία Κουκούτση.
Ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βασίλη Καυκά ότι φέτος θα υπάρξει μία αλλαγή για την εκδήλωση στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης, η οποία αντί να γίνει στις 5 Απριλίου, όπως γινόταν συνήθως την Παρασκευή πριν από την Παρέλαση, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι.
Οπως εξήγησε, ο λόγος αυτής της αλλαγής οφείλεται στο γεγονός ότι όλες οι αίθουσες του κυβερνείου είναι «κλεισμένες» την Παρασκευή 5 Απριλίου. Ωστόσο, η δεξίωση στο γενικό προξενείο θα γίνει την Παρασκευή 5 Απριλίου, στις 6 η ώρα το εσπέρας.
Ο κ. Καυκάς ανακοίνωσε ότι έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις και άδειες από το δημαρχείο της Βοστώνης και τόνισε πως «είμαστε έτοιμοι από αυτής της απόψεως».
Ανέφερε ότι η παρέλαση κοστίζει 70 με 75 χιλιάδες δολάρια τα οποία συγκεντρώνονται από την λαχειοφόρο και τις συνδρομές.
Από την πρώτη πανομογενειακή συνάθροιση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο για την προετοιμασία της παρέλασης της Βοστώνης. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας -Θεόδωρος Καλμούκος
Το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου θα γίνει το καθιερωμένο δείπνο στην κοινοτική αίθουσα του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης. Το εισιτήριο κατ’ άτομο έχει οριστεί στα 100 δολάρια, ενώ θα τιμηθεί η μνήμη του δολοφονηθέντος Κώστα Κατσίφα από τη Βόρειο Ηπειρο.
Η Οργάνωση «Παιδεία» η οποία με την πρωτοβουλία του Ηλία Τομάζου έχει ιδρύσει Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο πολιτειακό πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, θα τιμηθεί με το Βραβείο Ελευθερίας.
Ο Δημήτρης Παπασλής επικεφαλής του τμήματος των ομογενών ευζώνων κάνει έκκληση μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» προς τους γονείς αγοριών της Ομογένειας να προτρέψουν τα παιδιά τους να δηλώσουν συμμετοχή στο τμήμα ευζώνων. Οι πρόβες θα ξεκινήσουν στις αρχές Φεβρουαρίου.
Ο Τάκης Λαμπρόπουλος είπε ότι έχουν εξασφαλιστεί τέσσερις Φιλαρμονικές μέχρι στιγμής και αναμένεται ότι εντός των ημερών θα εξασφαλιστούν και άλλες δύο, έξι συνολικά.
Η πολιτιστική εκδήλωση θα γίνει και φέτος στον Εθνικό Κήπο της Βοστώνης μετά το πέρας της παρέλασης και θα συμμετάσχουν έξι χορευτικά συγκροτήματα.
Θα δοθούν πέντε υποτροφίες για τις οποίες οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 23 Μαρτίου. Ο «Εθνικός Κήρυκας» θα δώσει υποτροφία εκ χιλίων δολαρίων σε παιδί της Ομογένειας που θα υποδείξει η Ομοσπονδία βάσει της υπάρχουσας διαδικασίας.
Οι κατασκευαστές των αρμάτων θα μπορέσουν να φτιάξουν τέσσερα ή πέντε άρματα και τα υπόλοιπα ο κάθε σύλλογος αφ’ εαυτού.
Ομάδες αξιωματούχων της Ομοσπονδίας θα περιοδεύσουν σε πολιτείες και πόλεις της Νέας Αγγλίας για να μιλήσουν για την παρέλαση και να διανείμουν υλικό.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου