Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019

Τι έπεσε πάνω στην Σελήνη την ώρα της ολικής έκλειψης

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου, 2019

Την περασμένη Κυριακή και την Δευτέρα, οι κάτοικοι του Δυτικού ημισφαιρίου με καθαρούς ουρανούς είχαν την τύχη να δουν την τελευταία σεληνιακή έκλειψη της δεκαετίας. Γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής στις ανατολικές ΗΠΑ ( 7 το πρωί της Δευτέρας, ώρα Ελλάδος), κατά τις ζωντανές μεταδόσεις του φαινομένου, μία ξαφνική και σύντομη λάμψη ήταν ορατή πάνω στην σεληνιακή επιφάνεια.
Ο Αντονι Κουκ, αστρονόμος στο Παρατηρητήριο Γκρίφιθ του Λος Αντζελες, το οποίο μετέδιδε ζωντανά την έκλειψη, σκέφτηκε ότι επρόκειτο για κάποιο στιγμιαίο πρόβλημα της κάμερας. Αμέσως μετά, όμως, άλλοι αστρονόμοι, πολίτες και επιστήμονες άρχισαν να ανεβάζουν στα κοινωνικά δίκτυα τις δικές τους εικόνες από την στιγμιαία λάμψη.
Η μόνη εξήγηση ήταν ότι κάτι έπεσε πάνω στην επιφάνεια της σελήνης και καταστράφηκε. Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν είναι καθόλου σπάνια. Αυτό που σπανίζει είναι η βιντεοσκόπησή τους και είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο φαινόμενο κατά την διάρκεια ολικής έκλειψης.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, επρόκειτο για μία πέτρα από κομήτη, με μήκος 30 εκατοστών και βάρος γύρω στα δέκα κιλά. Μια μικρή πέτρα, δηλαδή, η σύγκρουση της οποίας ήταν ορατή από την Γη λόγω της απίστευτης ταχύτητας με την οποία κινείτο. Σύμφωνα με τους επιστημονικούς υπολογισμούς, η ταχύτητά της θα πρέπει να έφτανε τα 68.000 χιλιόμετρα την ώρα – ταχύτητα διπλάσια από εκείνη με την οποία τα παλιά διαστημόπλοια της NASA έπρεπε να αναπτύξουν μετά την απογείωσή τους για να βγουν από το πεδίο βαρύτητας της Γης.
Πηγή: huffpost 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου