Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Συμφωνία του Τραμπ με το Κογκρέσο να τερματιστεί προσωρινά το shutdown για τρεις εβδομάδες




(AP Photo/Evan Vucci)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και το Κογκρέσο έφτασαν σε μία συμφωνία, για τον τερματισμό του shutdown, προσωρινά, για τρεις εβδομάδες, χωρίς να περιλαμβάνεται χρηματοδότηση για τείχος.
Ετσι, θα μπει ένα τέλος στην μεγαλύτερη παύση μερικής λειτουργίας του αμερικανικού κράτους στην Ιστορία του.
Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα υπογράψει τον νόμο με τον οποίο θα τερματιστεί η μερική παράλυση των υπηρεσιών για τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Για τον σκοπό αυτό, θα ζητήσει από τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία να εισάγει αμέσως την πρόταση προς ψήφιση.
«Με μεγάλη υπερηφάνεια σας ανακοινώνω σήμερα ότι καταλήξαμε σε συμφωνία για να τερματίσουμε το shutdown και να ξανανοίξουμε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση», τόνισε.


Οπως είπε ο κ. Τραμπ, μια δικομματική επιτροπή θα αρχίσει αμέσως να επανεξετάζει τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των συνόρων. Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί μια «μεγάλη, ασφαλής συμφωνία» με τη συνεργασία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.
Στο μεταξύ, καθυστερήσεις παρουσιάζονταν σε πολλές πτήσεις από το LaGuardia της Νέας Υόρκης, καθώς και σε άλλα αεροδρόμια των ανατολικών ΗΠΑ, εξαιτίας της «παράλυσης» των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA), έχουν παρατηρηθεί επίσης καθυστερήσεις στα αεροδρόμια της Φιλαδέλφειας και του Νιούαρκ, αλλά σε μικρότερο βαθμό.
Η FAA ανέφερε ότι στο LaGuardia πολλοί υπάλληλοι έχουν δηλώσει ασθένεια και ότι προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα «ενισχύοντας τις ομάδες» και προωθώντας σε άλλα αεροδρόμια τα αεροσκάφη.
Οι περισσότεροι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι που εργάζονται στα αμερικανικά αεροδρόμια δεν πληρώνονται εδώ και 34 ημέρες.
Πολλοί αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και κάποιοι δεν έχουν ούτε καν τη δυνατότητα να πληρώνουν τα εισιτήρια για να πάνε στη δουλειά τους ή για να πληρώσουν κάποιον να φυλάξει τα παιδιά τους. Επιλέγουν έτσι να δηλώσουν ασθένεια.
Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας των μεταφορών (TSA) το ποσοστό της «αποχής» των υπαλλήλων έφτασε το 7,6% ενώ πέρσι την ίδια ημέρα ήταν 3%.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου