Εργαζόμενοι τα «έψαλλαν» στον Παύλο Πολάκη στο ΠΑΓΝΗ | tanea.gr
«Θερμή» υποδοχή επεφύλασσαν οι συνδικαλιστές του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ ενάντια στον Παύλο Πολάκη.


Στην είσοδο του νοσοκομείου οι εργαζόμενοι μπλόκαραν για λίγο την είσοδο στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον Παύλο Πολάκη ενώ κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης έντασης οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν επιτακτικά από τον υπουργό να κατέβει από το αυτοκίνητο και να δώσει μία απάντηση για τις απολύσεις στα νοσοκομεία. Ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας βγήκε από το αυτοκίνητο και απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος ωστόσο αρνήθηκε ότι γίνονται απολύσεις στα νοσοκομεία.
Με πανό και συνθήματα οι εργαζόμενοι υποδέχθηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη στην είσοδο του νοσοκομείου καταγγέλλοντας – μεταξύ άλλων – τη δωρεά μηχανημάτων στο νοσοκομείο από εφοπλιστικά συμφέροντα.
«Μήλον της έριδος» για τους εργαζομένους είναι ένας νέος γραμμικός επιταχυντής (linac), ο οποίος έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Τελικά, τα εγκαίνια του γραμμικού επιταχυντή πραγματοποιήθηκαν κανονικά όπου έδωσαν το παρών – μεταξύ άλλων – βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος καθώς και η Διευθύντρια της 7ης ΥΠΕ.

Εκτός από την πολιτική ηγεσία, μάλιστα, ήταν παρόντες και εκπρόσωποι του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, η δωρεά του οποίου καλύπτει παράλληλα τη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού με στόχο την εξασφάλιση της βέλτιστης λειτουργίας των ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων.
Ο εν λόγω γραμμικός επιταχυντής είναι ο δεύτερος που τοποθετείται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του προγράμματος αντικατάστασης μηχανημάτων ακτινοθεραπείας σε δημόσια νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ, αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση δέκα γραμμικών επιταχυντών (μηχανήματα ακτινοθεραπείας) σε επτά δημόσια νοσοκομεία της χώρας (Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λάρισα και Πάτρα) με νέους σύγχρονους και μεγαλύτερης ακριβείας επιταχυντές, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στη θεραπεία καρκινοπαθών στη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παύλος Πολάκης θα κατευθυνθεί στη συνέχεια στη Μεσαρά όπου πρόκειται να εγκαινιάσει το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας Μοιρών και να έχει συναντήσει με τοπικά στελέχη αλλά και απλούς πολίτες.
Πηγή: neakriti.gr