Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019

«Χαράζει» δρόμο για εκλογές η κυβέρνηση

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου, 2019
Η ιστοσελίδα μας δεν πρόκειται να ξανά βάλει φωτογραφία των Τσίπρα και Κοτζιά.  ΤΕΛΟΣ
Μία μικρή αντίδραση για τη Μακεδονία μας
Μετά την ψήφιση του Πρωτοκόλλου ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Αλ. Τσίπρας απελευθερώνεται σε σημαντικό βαθμό ως προς την επιλογή του χρόνου των εκλογών

Μετά και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών ανοίγει ο δρόμος για τις εκλογές. Για την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, η «εκκρεμότητα» αυτή ήταν στην κορυφή της ατζέντας στην πορεία προς τις κάλπες.
Μετά και την ψήφιση του Πρωτοκόλλου ένταξης της «Βόρειας Μακεδονίας», πλέον, στο ΝΑΤΟ, που αναμένεται το προσεχές διάστημα (μέσα στο πρώτο μισό του Φεβρουαρίου, το τοποθετούν κάποιοι), ο Τσίπρας απελευθερώνεται σε σημαντικό βαθμό ως προς την επιλογή του χρόνου των εκλογών.
Οι μοναδικές εκκρεμότητες που μένουν είναι να ψηφίσει τα νομοσχέδια με κοινωνικό πρόσημο που σχεδιάζει, προκειμένου να ενισχύσει το φιλολαϊκό προφίλ με το οποίο θα οδεύσει στις κάλπες προσδοκώντας μέχρι τότε να έχει κλείσει την δημοσκοπική ψαλίδα με την ΝΔ που παραμένει ανοιχτή (σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρίας RASS η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 10%).
Μένει η συνταγματική αναθεώρηση η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Μαρτίου.
Από κει και πέρα ο δρόμος είναι ανοιχτός για τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου, στις οποίες πολλοί τοποθετούν και τις εθνικές εκλογές.
Μεσολαβούν οι διακοπές του Πάσχα και ο χρόνος που προβλέπεται από την προκήρυξη των εκλογών. Κάποιοι εκτιμούν ότι το μεγάλο «εμπόδιο» που είχε η κυβέρνηση με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών πέρασε.
Και μάλιστα αναίμακτα, επί της ουσίας, για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μπορεί να απώλεσε τον κυβερνητικό του εταίρο, ωστόσο κατάφερε να διεμβολίσει τα μικρά κόμματα διαμορφώνοντας έστω και μια επίπλαστη πλειοψηφία, η οποία θα του παρέχει την δυνατότητα να περνά τα νομοσχέδια που θέλει. Άλλωστε το νομοθετικό έργο προβλέπει ρυθμίσεις φιλολαϊκές: εκτός από τον κατώτατο και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθό που εκκρεμούν οι σχετικές εγκύκλιοι, η κυβέρνηση θα φέρει τα νομοσχέδια για τις 120 δόσεις, το νέο νόμο Κατσέλη, την προσέλκυση Στρατηγικών Επενδύσεων, το σχέδιο νόμου για τις μικροπιστώσεις και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, την δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας κλπ.
Πρόβλημα να περάσει αυτά τα νομοσχέδια δεν αναμένεται. Έτσι, θα υπερβεί και τον «σκόπελο» Καμμένου ο οποίος δύσκολα θα αρνηθεί (υπό προϋποθέσεις) να δώσει θετική ψήφο στον πρώην κυβερνητικό εταίρο. Αν και δεν κρύβει ότι νοιώθει προδομένος από τον Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε για «αχαριστία», όταν συνειδητοποίησε ότι κινδυνεύει να μείνει οσονούπω χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα, όταν, αργά ή γρήγορα παραδώσει την έδρα του ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος στον διαγραφέντα Τέρενς Κουίκ.
Σε αυτή την περίπτωση μένει με πέντε βουλευτές, το κατώτερο όριο που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής προκειμένου να παραμείνει εν ζωή μια κοινοβουλευτική ομάδα, με την προϋπόθεση ότι όλοι προέρχονται από το ίδιο ψηφοδέλτιο. Στην περίπτωση των ΑΝΕΛ αυτό δεν ισχύει καθώς ο Αριστείδης Φωκάς έχει εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων. Και αν δεν επιστρέψει στην Κ.Ο. κάποιος από τους ανεξάρτητους που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ (Ν. Νικολόπουλος, Δ. Καμμένος, Γ. Λαζαρίδης) τότε όντως ο Καμμένος κινδυνεύει να γίνει Θεοδωράκης. Σημείωση:  Όχι ο Μίκης αλλά αυτός που του "ξεράθηκε" το ποτάμι.  Και όμως κύριε, ναι ο δικό σου.  Να, με ανοικτή παλάμη κι εσύ "πολιτικέ" της πεντάρας.
Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως είναι οργισμένοι με την στάση που τήρησε στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ με απαξία είδαν τις «συνέργειες» με τον Μπαλτάκο.
ΤΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Είναι καιρός να μην αναφέρετε και τα ονόματα ολων. Είμαι σίγουρος πώς θά βρειτε κατάλληλο χαρακτηρισμό και παρακαλω ΟΧΙ ΖΩΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή