Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Καταργούνται τα βιβλιάρια ασθενείας - Τι θα γίνεται με τα φάρμακα

Αλλαγές το επόμενο διάστημα
Για τα φάρμακα και τις άλλες παροχές οι δικαιούχοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους μόνο την αστυνομική τους ταυτότητα προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων και φυσικά να γνωρίζουν το Α.Μ.Κ.Α. τους.
Μια μεγάλη ανατροπή με την κατάργηση των βιβλιαρίων ασθενείς έρχεται το επόμενο διάστημα για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, οι ασφαλισμένοι θα ταυτοποιούνται μέσω του ΑΜΚΑ και της πιστοποιημένης υπογραφής τους.
Συγκεκριμένα, οι αλλαγές που ανακοίνωσε:
·         Η άμεση κατάργηση των βιβλιαρίων ασθενείας με την θέσπιση της ταυτοποίησης των ασφαλισμένων μέσω του ΑΜΚΑ και της πιστοποιημένης υπογραφής τους.
·         Η απόδοση ηλεκτρονικής ασφαλιστικής ενημερότητας για τους μη-μισθωτούς που δεν οφείλουν εισφορές από την 1-1-2017.
·         Η πλήρης διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων των εμπλεκόμενων φορέων (ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΕΟΠΥΥ, ΣΕΠΕ, ΟΑΕΔ,ΑΑΔΕ) που θα συμβάλει στη μείωση της γραφειοκρατίας.
·         Η αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών Ασφαλιστικό Ιστορικό, Ασφαλιστική Ικανότητα, ΑΜΚΑ που υποστηρίζει η ΗΔΙΚΑ.
Για τα φάρμακα και τις άλλες παροχές οι δικαιούχοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους μόνο την αστυνομική τους ταυτότητα προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων και φυσικά να γνωρίζουν το Α.Μ.Κ.Α. τους.
Αντίθετα για όσους ασφαλισμένους λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται η διατήρηση των βιβλιαρίων.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία θα αντικαταστήσει το σημερινό βιβλιάριο θα ισχύουν τα εξής:
-Οι ασθενείς, τα βιβλιάρια των οποίων θα τελειώνουν, δεν θα λαμβάνουν καινούργια αλλά απλώς θα προστίθενται σελίδες.
-Αυτό μπορεί να γίνει και στα υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ ακόμη και για τους συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ που διαθέτουν ακόμη βιβλιάριο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, χωρίς να χρειάζεται να πηγαίνουν στα περιφερειακά τμήματα του πρώην ΟΑΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου