Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Ήρθε πάλι ο «πλανόδιος» κου Κουίκ

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου, 2019


Για άλλη μία φορά στη Βοστώνη ο Τέρενς Κουίκ να καταθέσει στεφάνι στο Howe γιά άλλη μία φορά.  Αλήθεια πόσες φορές κατάθεσε στεφάνι σε επιφανείς Έλληνες της Ομογένειας;  Αυτούς που έφτιαξαν κοινότητες, κτήρια και κράτησαν ζωντανό τον Ελληνισμό; 

Μετά πήγε να
 μιλήσει στο Emmanuel College σε μία μικρή ομάδα φοιτητών.  
Αυτός λοιπόν ο μέγας ανήρ που γυρίζει την υφήλιο θυμίζει τον Παττακό που γύριζε την Ελλάδα και έκανε εγκαίνια σε έργα.  Μόνο που ο κου Κουίκ δεν έχει να επιδείξει κάποιο έργο απλά γυρίζει για να δικαιολογεί χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και ο θεός ξέρει τι γράφει στο ημερολόγιό του, π.χ. ότι συναντήθηκε με παράγοντες της Ελληνικής Ομογένειας, με επιχειρηματίες με ρασοφόρους και προέδρους ομογενειακών οργανώσεων.  Ίσως με κάποιους ασήμαντους, αλλά, ο λογαριασμός θα πληρωθεί από το Ελληνικό Δημόσιο.  Ζήτω.  
Στα κρυφά λοιπόν στη Βοστώνη, μακριά από την από την Ελληνική Ομογένεια, την Οργανωμένη Ομογένεια.  Μήπως φοβήθηκε ότι απάνω του θα ξεσπάσουν για τις Πρέσπες του Πρωθυπουργού του κου Τσίπρα και μέχρι πρότινος του αφεντικού του «τροτσκιστή» κου Κοτζιά.
Και όπως λένε και δείχνουν οι φωτογραφίες ο κου Κουίκ κατέθεσε στεφάνι στο Φιλέλληνα Δρ.  Howe στο κοιμητήριο Mount Auburn στο Watertown.  Αυτό βέβαια δεν γίνετε για πρώτη φορά που ο κου Κουίκ καταθέτει στεφάνι στον τάφο του Howe έχει έρθει και επί θητείας Καναρά στο Γενικό Προξενείο.
Όσο για το νέο ΣΑΕ και συνεργασία με την Ομογένεια είναι «έπαια πτερώεντα».  Τελικά αυτός παιδί μου είναι για… το νεκροταφείο!  Μήπως πρέπει να αλλάξει το όνομά του και να λέγετε «κλαίουσα»; 

Ακούσαμε ότι ίσως να έρθει και στην παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης ντυμένος Μακεδονομάχος.  Τον περιμένουμε.

Ο σοφός λαός μας λέει την εξής παροιμία:
Ένας αετός μιλούσε με ένα σαλίγκαρο.  

Ρωτάει λοιπόν ο αετός το σαλίγκαρο:
-Ρε θηρίο πως ανέβηκες στον Όλυμπο, εγώ έχω μεγάλες φτερούγες, δύο μέτρα, αλλά έκανα τόσο κόπο να ανέβω εδώ πάνω.  Και ο σαλίγκαρος του απαντά: "έρποντας, γλίφοντας και με τα κερατά μου"!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου