Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

«Θερίζει» η γρίπη στη Ρουμανία – Στους 54 οι νεκροί



Οι επτά θάνατοι σημειώθηκαν μέσα σε μία μέρα – Κλειστά σχολεία στη Βουλγαρία λόγω του ιού

Στους 54 ανέρχονται οι νεκροί από τον ιό της γρίπης στη Ρουμανία και οι υγειονομικές αρχές της χώρας παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού.
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή δήλωσε η υπουργός Υγείας Σορίνα Πιντέα, στη διάρκεια συνέντευξής της στον τηλεοπτικό σταθμό «Antena 3», αναφερόμενη στην ταχύτητα εξάπλωσης του ιού της γρίπης.
Επισήμανε επίσης ότι δεν αναμένεται μείωση της έντασης και της συχνότητας μετάδοσης του ιού τον επόμενο μήνα, ωστόσο -πρόσθεσε- οι αρχές κάνουν ό,τι είναι δυνατό για την καλύτερη πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση των νέων κρουσμάτων.
Σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), για να κηρυχθεί επιδημία γρίπης, το πιο σημαντικό κριτήριο είναι να υπάρχουν 1.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.
Το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης και Ελέγχου των Μεταδοτικών Ασθενειών της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θανάτων που προκλήθηκαν από τη γρίπη ανήλθε σε 54, έπειτα από επτά θανάτους που καταγράφηκαν στη διάρκεια μόλις μίας ημέρας.
Στο μεταξύ, στη Βουλγαρία, κλειστά είναι 1.561 σχολεία εξαιτίας της επιδημίας γρίπης που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Το υπουργείο Παιδείας και Επιστημών προσέθεσε στη λίστα των κλειστών -λόγω της γρίπης- σχολείων, 61 σχολεία στην περιφέρεια Μοντάνα και 32 σχολεία στην περιοχή της Βράτσα.
Στη Σόφια και την ευρύτερη περιοχή, 267 σχολεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Εκατόν είκοσι τέσσερα σχολεία είναι κλειστά στην περιοχή του Μπλαγκόεβγκραντ και 105 στην περιοχή του Πλέβεν. Κλειστά είναι επίσης 194 σχολεία στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), 83 στο Βέλικο Τάρνοβο, 70 στο Ρούσε, 59 στο Ραζγκράντ και 69 στην ευρύτερη περιοχή του Ντόμπριτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου