Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Τρία απλά βήματα για να χάσετε γρήγορα βάρος

Σύμφωνα με την επιστήμη

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χάσετε γρήγορα βάρος, όμως οι περισσότεροι θα σας οδηγήσουν σε λιμοκτονία και πιθανότατα η ανυπόφορη πείνα σας θα σας κάνει να παραιτηθείτε της προσπάθειάς σας.
Το σχέδιο που περιγράφουμε εδώ:
-Θα μειώσει σημαντικά την όρεξή σας για φαγητό
-Θα σας κάνει να χάσετε βάρος γρήγορα, χωρίς να πεινάσετε
-Θα τονώσει τον μεταβολισμό σας
Εδώ είναι ένα απλό σχέδιο, αποτελούμενο από τρία βήματα για να χάσετε βάρος γρήγορα.
1. Κόψτε τα σάκχαρα και το άμυλο
Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η μείωση των σακχάρων και των αμύλων, που περιέχονται στους υδατάνθρακες. Όταν το καταφέρετε αυτό, θα δείτε ότι θα πεινάτε λιγότερο και κατ΄ επέκταση θα τρώτε λιγότερο.
Παράλληλα, αντί να καίτε υδατάνθρακες για ενέργεια, το σώμα σας αρχίζει να καίει το αποθηκευμένο λίπος.
Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι έτσι μειώνονται τα επίπεδα ινσουλίνης, κάνοντας τα νεφρά σας να αποβάλλουν περιττό νάτριο και νερό από το σώμα σας. Αυτό μειώνει το φούσκωμα και την κατακράτηση υγρών.
2. Τρώτε πρωτεΐνες, λιπαρά και λαχανικά
Κάθε ένα από τα γεύματά σας πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνη, λίπος και λαχανικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.
Η οργάνωση των γευμάτων σας με αυτό τον τρόπο θα φέρει αυτόματα την πρόσληψη υδατανθράκων σας στο συνιστώμενο εύρος των 20-50 γραμμαρίων την ημέρα.
-Πηγές πρωτεϊνών:
Κρέας: Μοσχάρι, κοτόπουλο, χοιρινό, αρνί κλπ.
Ψάρια και θαλασσινά: Σολομός, πέστροφα, γαρίδες κ.λπ.
Αυγά: Ολόκληρα τα αυγά με τον κρόκο.
Αυτό έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τον μεταβολισμό κατά 80 έως 100 θερμίδες ανά ημέρα.
Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορούν επίσης να μειώσουν την επιθυμία για φαγητό κατά 60%, να μειώσουν την επιθυμία για σνακ στο τέλος της νύχτας κατά το ήμισυ και να σας κάνουν να χορτάσετε με 441 λιγότερες θερμίδες ημερησίως.
Όσον αφορά την απώλεια βάρους, η πρωτεΐνη είναι ο βασιλιάς των θρεπτικών συστατικών.
-Λαχανικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες:
Μπρόκολο
Κουνουπίδι
Σπανάκι
Ντομάτες
Λάχανο
Λαχανάκια Βρυξελλών
Μαρούλι
Αγγούρι
Μην φοβάστε να γεμίσετε το πιάτο σας με αυτά τα λαχανικά χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες. Μπορείτε να φάτε τεράστιες ποσότητες από αυτά χωρίς να ξεπεράσετε τους 20-50 γραμμάρια υδατάνθρακες την ημέρα.
Μια διατροφή που βασίζεται κυρίως στο κρέας και τα λαχανικά περιέχει όλες τις φυτικές ίνες, τις βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεστε για να είστε υγιείς.
-Πηγές λίπους:
Ελαιόλαδο
Αβοκάντο
Καταναλώστε 2-3 γεύματα την ημέρα. Εάν πεινάσετε το απόγευμα, προσθέστε ένα τέταρτο γεύμα.
Μη φοβάστε να τρώτε λίπος, καθώς όταν προσπαθείτε να περιορίσετε την πρόσληψη υδατανθράκων και λιπών ταυτόχρονα, είναι πιο πιθανό να αποτύχετε. Οι αυστηροί περιορισμοί θα σας κάνουν να αισθανθείτε άθλια και τελικά να εγκαταλείψετε το σχέδιο.
3. Γυμναστείτε με βάρη 3 φορές την εβδομάδα
Δε χρειάζεται να γυμναστείτε για να χάσετε βάρος με αυτό το σχέδιο, αλλά σίγουρα δε θα σας κάνει κακό.
Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επισκέπτεστε το γυμναστήριο 3-4 φορές την εβδομάδα. Κάντε μια προθέρμανση και σηκώστε μερικά βάρη.
Εάν είστε καινούργια στο γυμναστήριο, ζητήστε συμβουλές από έναν γυμναστή.
Κάνοντας βάρη, θα κάψετε αρκετές θερμίδες και θα αποτρέψετε την επιβράδυνση του μεταβολισμού σας, η οποία είναι μια κοινή παρενέργεια της απώλειας βάρους.
Μελέτες σχετικά με τις δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες δείχνουν ότι μπορείτε ακόμη και να κερδίσετε λίγη μυϊκή μάζα ενώ χάνετε σημαντικές ποσότητες σωματικού λίπους.
Εάν τα βάρη δεν είναι η ιδανική επιλογή για εσάς, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη σωματική άσκηση, όπως περπάτημα, τζόκινγκ, τρέξιμο, ποδήλατο ή κολύμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου