Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Δυσμενή σχόλια στη Βοστώνη για τον Τέρενς Κουίκ (Τέρενς Σπένσερ Νικόλαος Κουίκ όπως είναι ολόκληρο το όναμά του)

Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, 2019

Ήρθε και έφυγε σαν "κλέφτης".  Γυρίζει σε νεκροταφεία.

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων αναφέρθηκαν με απογοητευτικά λόγια για τον υπουργό αναπληρωτή εξωτερικών και αρμόδιο για θέματα του Αποδήμου Ελληνισμού.  
Ο κ. Κουίκ έκανε τη βόλτα του στη Βοστώνη ξαναπήγε στο νεκροταφείο όπου αναπαύεται ο ιατρός Samuel Howe στο νεκροταφείο Mount Auburn στο προάστιο Watertown της Βοστώνης όπου κατέθεσε στεφάνι, για άλλη μιά φορά.
Είναι η δεύτερη ή τρίτη φορά που ο κ. Κουίκ καταθέτει στεφάνι στον τάφο του Samuel Howe ο οποίος βρέθηκε στην Ελλάδα στην επανάσταση του 1821. 
Από ότι φαίνεται ο «γραφικός» κ. Κουίκ δεν ενδιαφέρετε για την οργανωμένη Ομογένεια αλλά για νεκρούς που έφυγαν από τη ζωή πριν 150 χρόνια.  

Και μπορεί ο Samuel Howe να βρέθηκε στην Ελλάδα κατά την Ελληνική επανάσταση αλλά δεν είναι αποδεδειγμένο εάν ήταν εκεί γιατί ήταν φιλέλληνας ή προσπαθούσε να βρει την τύχη του σαν νεαρός ιατρός, ή γιά κάποιον άλλο λόγο.  Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν φιλέλληνας.

Όμως, η συμπεριφορά του κ. Κουίκ είναι απαράδεκτη δεδομένου ότι τα ταξιδάκια του τα πληρώνει το Ελληνικό κράτος.  Με άλλα λόγια τουλάχιστον τέσσερες φορές που έχει βρεθεί ο κ. Κουίκ στη Βοστώνη «έκανε μία τρύπα στο νερό», άντε στον πάγο.  Καμία ουσιαστική συνεργασία με την Αθήνα της Αμερικής κα την Ελληνική Ομογένεια.  Βάζει σε δύσκολη θέση και ανθρώπους στα κατά τόπους Ελληνικά Προξενεία!

Μάλιστα τη δεύτερη φορά που ήρθε στη Βοστώνη τα βρήκε σκούρα στο Χίλτον του αεροδρομίου Λόγκαν όταν ο σημερινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειος Καυκάς έχοντας μπροστά του αντίγραφα από τα πρακτικά της Βουλής ζήτησε το λόγο στο κ. Κουίκ για επερώτηση που είχε κάνει ο κ. Κουίκ εναντίον της Ομοσπονδίας στη βουλή τον Απρίλιο του 2014.  "Εσείς τι στοιχεία έχετε που κάνετε επερώτηση εναντίον μας κ. Κουίκ;"  Αποτέλεσμα ήταν ο κ. Κουίκ να χάσει τον έλεγχο και να πει «να μου κάνετε μήνυση» παρουσία του τότε Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Μ. Αθανασόπουλου, της Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Βοστώνη κ. Ιφιγένειας Καναρά και άλλων αξιωματούχων.

Την περασμένη εβδομάδα που ο κ. Κουίκ ήρθε και έφυγε σαν κλέφτης αγανακτισμένοι αξιωματούχοι των Ελληνικών Οργανώσεων θέλουν να στείλουν γραπτή και ενυπόγραφη καταγγελία στον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα με αντίγραφο στην Πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη.

Σε ερώτηση στον σημερινό Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Βασίλειο Καυκά για την τελευταία επίσκεψη του κ. Κουίκ στη Βοστώνη είπε αινιγματικά:  
«Τέρενς Κουίκ, ποιος είναι αυτός;  Δεν μας ζήτησαν κάποια συνεργασία».

Πληροφορίες λένε ότι γίνονται προσπάθειες να βάλουν «δοτούς» (δικούς τους) Προέδρους Ομοσπονδιών στην Αμερική με όνομα Ελληνο-Αμερικάνου τοπικού πολιτικού για την Νέα Αγγλία!

Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι εάν γίνει κάτι τέτοιο θα παρέμβουν στα εσωτερικά των ΗΠΑ δεδομένου ότι οι Ομοσπονδίες όπως αυτή της Βοστώνης είναι Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί (ΜΚΟ) αναγνωρισμένες από την τοπική και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.  Οπότε, μία καταγγελία για τον "όποιο Κουίκ" θα μπορούσε να έχει νομική δίωξη με πιθανό να χαρακτηριστεί ανεπιθύμητος στις ΗΠΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου