Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Κώστας Τζαβάρας: «Να σταματήσει η θυματοποίηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν πρόκειται κανένας να τους λυπηθεί 

για το μεγάλο κακό που έκαναν στη Μακεδονία»


«Να σταματήσουν οι “πλερέζες”. Η θυματοποίηση, την οποία επιδιώκουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να προσελκύσουν τη συμπάθεια της κοινής γνώμης δεν πρόκειται ποτέ να συμφιλιώσει τον ελληνικό λαό με την ανοσιουργηματική πράξη τους να κυρώσουν σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών. Η πράξη αυτή θα είναι στον αιώνα τον άπαντα ένα όνειδος και ένα στίγμα που θα τους χαρακτηρίζει μαζί με τους πρόθυμους βουλευτές, που έσπευσαν από όλα τα άλλα κόμματα για να τους υποστηρίξουν», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», σχολιάζοντας  τις επιθέσεις που καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δέχονται επειδή στηρίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών.
«Όταν είσαι βουλευτής πρέπει να είσαι ανοιχτός και στους επαίνους και στις διαμαρτυρίες. Έχω προσωπικό παράδειγμα. Εγώ δεν ζήτησα συμπόνια, ούτε παρίστανα το θύμα όταν τον Μάρτιο του 2013, στον Πύργο της Ηλείας, 200 τραμπούκοι με επικεφαλής βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με είχαν κρατήσει όμηρο επί πέντε ώρες και εναντίον μου διέπρατταν τα αδικήματα της παράνομης βίας και της παράνομης κατακράτησης, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα που έθιγαν τη τιμή και την υπόληψή μου. Ούτε μήνυση δεν τους έχω κάνει, τους παραδίδω στη χλεύη και την κριτική των συμπολιτών μου», εξήγησε ο Κώστας Τζαβάρας.
«Τότε όμως, όλοι αδιαφορούσαν για τους τραμπουκισμούς και τις βιαιοπραγίες που δεχόμασταν οι τότε βουλευτές της συμπολίτευσης κυρίως από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεδιάντροπα ασκούσαν μια πρωτοφανή τρομοκρατία εις βάρος μας γιατί τότε κάτω από συνθήκες έκτακτης ανάγκης υποστηρίζαμε μέτρα που τελικά οδήγησαν στο τέλος του 2014 στην ανάκαμψη της οικονομίας. Στη συνέχεια αυτοί, όταν ήρθαν στην εξουσία, οδήγησαν τον τόπο στο χείλος της καταστροφής και τον Ιούλιο του 2015 υπέγραψαν ένα 3ο αχρείαστο μνημόνιο και δέσμευσαν το παρόν και μέλλον του ελληνικού λαού με τους χειρότερους όρους για μια 100ετία».
«Αυτήν την υποκρισία, αυτή την ξετσιπωσιά, αυτήν την προσπάθεια να κατηγορηθεί η ΝΔ ότι καλύπτει τα σημερινά επεισόδια βίας εγώ δεν την ανέχομαι. Είμαι θύμα βίας, την οποία επανειλημμένως έχουν διαπράξει εναντίον μου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όχι πολίτες. Δεν προσπάθησα να παραστήσω το θύμα, είμαι στην πολιτική γιατί πιστεύω στις ιδέες μου και αγωνίζομαι για αυτές» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
«Δεν υπάρχει θέμα εξομοίωσης ούτε συμψηφισμού των περιστατικών της βίας, υπάρχει θέμα υποκρισίας, γελοιότητας και ξετσιπωσιάς. Καταδικάζω τη βία, καταδικάζω την τρομοκρατική βία που δεν την έχει καταδικάσει ποτέ κανένας Συριζαίος, καταδικάζω τη βία στον ρατσιστικό λόγο, καταδικάζω τη βία στις πράξεις, καταδικάζω κάθε μορφή βίας. Δεν δέχομαι όμως να συμμετάσχω σε ένα “μελό”, το οποίο οργανώνει κατά τέτοιο τρόπο ο κ. Τσίπρας οι βουλευτές και τα στελέχη του, για να καλύψουν κάτω από ένα πέπλο συμπάθειας τη μεγάλη εθνική παραχώρηση στο Μακεδονικό, που συντελείται με τρόπο απαράδεκτο και με μία ενδοτικότητα που ποτέ κανένας πρωθυπουργός, κανένας υπουργός Εξωτερικών δεν διανοήθηκε να επιδείξει. Η παραχώρηση μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας στους Σκοπιανούς από τον κ. Τσίπρα δεν συμψηφίζεται», τόνισε ο Κώστας Τζαβάρας.
Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας των Πρεσπών, έπειτα και από σχετικές δηλώσεις του κ. Νίμιτς, ο Κώστας Τζαβάρας παρατήρησε: «Αυτοί που κατηγορούσαν όλους τους προηγούμενους ότι είναι δούλοι των Αμερικανών σήμερα δεν κάνουν ούτε ένα βήμα, αν δεν πάρουν ένα νεύμα από τον κ. Νίμιτς ή από τους άλλους εκπροσώπους των μεγάλων δυνάμεων. Ο κ. Καραμανλής και η κ. Μπακογιάννη δεν δείλιασαν το 2008 να πάνε κόντρα στον πλανητάρχη Μπους όταν έπρεπε να υπερασπιστούν τη Μακεδονία και το έκαναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου