Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

«Σκεπτόμενοι όσοι είναι υπέρ της Συμφωνίας» – Οργή Κυριάκου για την προσβολή του Τσίπρα


 Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου, 2019



(AP Photo/Petros Karadjias)

ΑΘΗΝΑ.Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε «σκεπτόμενους» όσους τάσσονται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και συλλήβδην ως «ακροδεξιούς» όσους αντιτίθενται σε αυτή, σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στη Λευκωσία.
Αυτό αποτυπώθηκε σε βίντεο και μόλις διαδόθηκε, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε, με εμφανή την οργή στο πρόσωπό του, λέγοντας πως είναι ένας «ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει τον ελληνικό λαό».
Είναι αλήθεια ότι στο περιθώριο της Συνόδου των επτά ηγετών της ΕΕ των χωρών της Μεσογείου, που έγινε στη Λευκωσία την Τρίτη, όλοι οι ηγέτες επικρότησαν την Συμφωνία της Ελλάδας με την πΓΔΜ, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας, σε συζήτηση που είχε με τους Εμανουέλ Μακρόν, Τζότζεφ Μούσκατ και Νίκο Αναστασιάδη, ακούγεται να χαρακτηρίζει συλλήβδην ακροδεξιούς τους Ελληνες που τάσσονται κατά της συμφωνίας και να υποστηρίζει ότι στο συλλαλητήριο της Αθήνας μετείχαν περίπου 70.000 πολίτες.
Χαμογελώντας, έκανε λόγο για ακροδεξιούς, ενώ θέλησε να πείσει τους συνομιλητές του αρχηγούς ότι οι αντιδράσεις «δεν ήταν τόσο μεγάλες».
Παράλληλα, προσπαθώντας να πει στον Γάλλο Πρόεδρο ότι η συμμετοχή ήταν μικρότερη από το συλλαλητήριο του 2018 με 70.000 διαδηλωτές, διευκρινίζει ότι δεν είπε 17.000 αλλά 70.000, ενώ στη συνέχεια ακούγεται να λέει στον Μακρόν «seven zero (επτά μηδέν)».
Ο αντίκτυπος όμως δεν ήταν καλός στην Ελλάδα… όπου πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός, ανέφερε σε βιντεοσκοπημένη του δήλωση:
«Χθες ο κ. Τσίπρας τόλμησε να προσβάλει ξανά τους Ελληνες. Χαρακτήρισε, όχι μόνο ως ακροδεξιούς, αλλά και ως μη σκεπτόμενους όλους όσοι αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το έκανε, δε, με θράσος και ανευθυνότητα μπροστά σε ξένους ηγέτες. Στον κ. Ζάεφ όμως, που επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία δεν βρήκε κουβέντα να πει.
Δεν είναι μόνον ένας πρωθυπουργός μειοψηφίας. Είναι και ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει τον λαό. Οι Ελληνες θα μείνουν ενωμένοι, υπερήφανοι και αξιοπρεπείς. Και σύντομα θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει».
Σχόλιο ανήρτησε στο Twitter πάντως και η κ. Λίνα Παπαδάκη, διευθύντρια του γραφείου Τύπου του Ποταμιού:
«Πόσο γρήγορα η πατριωτική κεντροδεξιά -έτσι δεν αποκαλούσε ο κ. Τσίπρας τους ΑΝΕΛ;- έγιναν ακροδεξιοί λαϊκιστές. Αχ, σύντροφε Τσίπρα».
Βεβαίως, να σημειωθεί ότι παρόμοια άποψη είχε εκφράσει ο Πρωθυπουργός και σε συνέντευξή του στην «Αυγή», λίγες ώρες πριν το συλλαλητήριο, όταν και είχε δηλώσει, «φαντάζομαι ότι ακραίες ομάδες θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν το συλλαλητήριο».
ΝΔ για τη Διαφάνεια
Στο μεταξύ, η ΝΔ σχολίασε και το γεγονός ότι η Ελλάδα έπεσε άλλες οκτώ θέσεις στη Διεθνή Διαφάνεια και βρέθηκε να είναι ως η δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης, μετά τη Βουλγαρία.
«Ο σκανδαλώδης διορισμός της κ. Βασιλικής Θάνου ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού διασύρει διεθνώς τη χώρα μας», τονίζει η ΝΔ και σημειώνει ότι στην έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας που δημοσιεύθηκε, αναφέρεται ρητά ότι «ο διορισμός της στενής συμβούλου του κ. Τσίπρα στην Ανεξάρτητη Αρχή, υπονομεύει την ανεξαρτησία του θεσμού, δικαιώνοντας απόλυτα τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας».
Η ΝΔ προσθέτει: «Στις διαπιστώσεις της Εκθεσης της Διεθνούς Διαφάνειας για τον διορισμό της κ. Θάνου, προστίθεται σήμερα και η τοποθέτηση της αρμόδιας ευρωπαίας επιτρόπου Ανταγωνισμού. Η κ. Margrethe Vestager, στην απαντητική της επιστολή προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είχε θέσει υπ’ όψιν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την προσπάθεια ελέγχου της Ανεξάρτητης Αρχής, προανήγγειλε ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα αναφορικά με την τήρηση των εγγυήσεων ανεξαρτησίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού».
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου