Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 8 Ιανουαρίου, 2019


  • Στα «λευκά» η Αττική. Πολλές περιοχές της Αττικής, έχουν ντυθεί στα λευκά, κυρίως στα βόρεια προάστια, από την επέλαση του «Τηλέμαχου» που βρίσκεται σε εξέλιξη. .
  • Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στη Σκόπελο. Αποκαταστάθηκε τελικά η βλάβη που υπήρξε λόγω της κακοκαιρίας στο δίκτυο της ΔΕΗ της Σκόπελου, με αποτέλεσμα η ηλεκτροδότηση στο νησί να έχει επανέλθει. .
  • Λήξη συναγερμού στη Βασιλίσσης Σοφίας. Έληξε ο συναγερμός για το ύποπτο αντικείμενο στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίο τελικά ήταν ένα άδειο κουτί. .
  • Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στη Βασιλίσσης Σοφίας. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για ένα κουτί το οποίο έχει αφεθεί μπροστά στο υποκατάστημα. .
  • Αττική: Συνεχίζεται η χιονόπτωση στα βόρεια προάστια . Η τροχαία συνιστά προσοχή σε όσους κινούνται, κυρίως στα βόρεια προάστια, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις αν δεν είναι απαραίτητο και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες γιατί τη νύχτα οι δρόμοι θα είναι επικίνδυνοι λόγω παγετού. .
Κόσμος
  • Επικοινωνία Τραμπ - Μακρόν για την αποχώρηση από τη Συρία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν, συζήτησαν για τους σχεδιασμούς σχετικά με την επικείμενη αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους τη Δευτέρα, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος. .
  • ΠΓΔΜ: Την Τετάρτη στη Βουλή η συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση. Ξεκινά το μεσημέρι της Τετάρτης η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής της ΠΓΔΜ επί των τεσσάρων τελικών τροπολογιών άρθρων του Συντάγματος που κατέθεσε η κυβέρνηση της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών και ορισμένων ακόμη τροπολογιών επί του εφαρμοστικού Νόμου του Συντάγματος, που εγκρίθηκαν το προηγούμενο διάστημα από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. .
  • Πάει Κίνα ο Κιμ Γιονγκ Ουν . Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέπτεται την Κίνα, όπου αναμένεται να συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, μετέδωσε σήμερα το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA. .
  • Το πολιτικό μέλλον της Συρίας όπως το οραματίζεται ο Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε την ορθή απόφαση να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα New York Times. .
  • Προετοιμασία της Ολομέλειας του Στρασβούργου με το βλέμμα στις Ευρωεκλογές. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκινά αυτή την εβδομάδα να «θερμαίνεται», με τις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών στις Βρυξέλλες και με τη σκέψη όλων στις εκλογές τον Μάιο του 2019. .
Πολιτική
  • Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για την αναβάθμιση των F-16 . Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που αφορά στην αναβάθμιση των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας από την Lockheed Martin Corporation. .
  • Τα σενάρια που φέρνει η «κάλπη» των Πρεσπών. Τα δύο επικρατέστερα σενάρια για την κυβέρνηση έχουν αφετηρία την Συμφωνία των Πρεσπών. .
  • Ντόρα Μπακογιάννη: Καθοδηγητής του Ρουβίκωνα ο Κουφοντίνας. Με ανάρτηση στο twitter η Ντόρα Μπακογιάννη «δείχνει» τον Δημήτρη Κουφοντίνα ως τον καθηγητή του Ρουβίκωνα. .
  • Μητσοτάκης: Υποχρέωσή μας να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου. «Η δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο του Έλληνα πολίτη, ειδικά του πιο αδύναμου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. .
  • Στη «γραμμή» Καμμένου η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Δηλώνει ότι θα αποχωρήσει από τον υπουργικό της θώκο, θα άρει τη στήριξή της στην κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά δεν θα στηρίξει ούτε πρόταση δυσπιστίας. .
Οικονομία
  • ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ο 59χρονος Κιμ θα παραμείνει στο τιμόνι της Παγκόσμιας Τράπεζας μέχρι την 1η Φεβρουαρίου. .
  • Πιτσιλής:«Πετύχαμε υπέρβαση εσόδων κατά τουλάχιστον 420 εκατ. ευρώ το 2018». Υπέρβαση του στόχου των εσόδων κατά τουλάχιστον 420 εκατομμύρια ευρώ το 2018 δείχνουν τα προσωρινά στοιχεία για την πορεία τους τον Δεκέμβριο .
  • Αυξήσεις σε διόδια σε όλη την Ελλάδα-Δείτε τις τιμές. Νέες αυξήσεις θα δουν στον γκισέ των διοδίων οι οδηγοί αρχής γενομένης από την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου. .
  • Χαμηλότερος ο φετινός Χριστουγεννιάτικος τζίρος. Ο κλάδος που επλήγη περισσότερο είναι η ένδυση/υπόδηση, ενώ αυτός των τροφίμων ποτών είχε τις μικρότερες απώλειες. .
  • Αχτσιόγλου: Το β' δεκαπενθήμερο θα ανακοινωθεί η αύξηση κατώτατου μισθού. «Η κυβέρνηση κάνει πράξη τη δέσμευσή της, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανακοινωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και θα συνοδευτεί με ταυτόχρονη κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού των νέων έως 25 ετών. Ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύει για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις», σημείωσε η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. .
Αθλητισμός
  • Για ναζιστικό χαιρετισμό κατηγορείται ο τερματοφύλακας της Κρίσταλ Πάλας. Στο στόχαστρο του Τύπου στη Βρετανία έχει μπει ο τερματοφύλακας της Κρίσταλ Πάλας, Γουέιν Χένεσι, που «συνελήφθη» από τον φακό να χαιρετάει ναζιστικά. .
  • Στην εντατική ο θρύλος της F1 Νίκι Λάουντα. Ο θρυλικός Νίκι Λάουντα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βιένης, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του 69χρονου τρις παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα Ένα. .
  • Έγραψε ιστορία στην Α1 ο Σπανούλης. Έγραψε ιστορία ο Βασίλης Σπανούλης, καθώς την Κυριακή έγινε ο πρώτος πασέρ στην ιστορία της Α1 μπάσκετ ξεπερνώντας τον τεράστιο Δημήτρη Διαμαντίδη στη σχετική λίστα. .
  • Ο Κάντερ φοβάται πως θα τον δολοφονήσουν πράκτορες του Ερντογάν στο Λονδίνο. Ο τούρκος μπασκετμπολίστας δήλωσε πως δεν θα μεταβεί στο Λονδίνο για τον ετήσιο αγώνα του NBA επί βρετανικού εδάφους. «Δυστυχώς δεν θα πάω, εξαιτίας αυτού του διαβολεμένου τρελού, του τούρκου προέδρου [...] Εξαιτίας ενός τρελού τύπου, ενός μανιακού ή δικτάτορα δεν μπορώ ούτε καν να πάνω εκεί και να κάνω την δουλειά μου». .
  • Τα τραγούδια που ακούει πριν βγει στο παρκέ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Τα τραγούδια που ακούει όταν είναι εκτός παρκέ, αλλά και μετά από κάθε νίκη του, αποκάλυψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο αγαπημένος του καλλιτέχνης είναι Έλληνας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου