Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Εκλογή Αρχηγού του ΠΑΣΟΚ - κέντρο-αριστερά και Non of the Above


Τον τελευταίο καιρό γίνονται ζυμώσεις στην κέντρο-αριστερά για την αρχηγία και διάφοροι μνηστήρες με την Φώφη Γεννηματά να διεκδικούν τα ηνία ενός χώρου που έχει γίνει σαλάτα κυριολεκτικά.
Θαρρείς ότι “συν δυο δεν περπατούν, συν τρεις δεν κουβεντιάζουν”.
Το άλλοτε δυνατό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου όπου έγιναν διάφοροι “ομαδάρχες” δεν υπάρχει. Με άλλα λόγια έγιναν σκορποχώρι και πολλές φορές στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στην αντίπερα όχθη και έτσι έγιναν κομματάκια αντί κόμματα!
Μία άλλη παροιμία λέει “δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται”. Κάπως έτσι έγινε και με το ΠΑΣΟΚ που ο φαινομενικός αντί-Αμερικανισμός του Ανδρέα σε μία εποχή μόλις μετά τη δικτατορία “μάζεψε” όσους είχαν υποφέρει αλλά και άλλους “διανοούμενους” που με το μουσάκι, την πίπα και ακούρευτοι προσπάθησαν να αναπτύξουν διάφορες ιδεολογίες από το Μαρξ, τον Τρότσκι...
Ας μη ξεχνάμε στη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη όπου το ΠΑΣΟΚ θεωρείται κόμμα Μαρξιστικό.
Όταν ήρθε ο Γεωργάκης με νέες ιδέες από την Αμερική και στην έλλειψη άξιων στελεχών αφού πολλοί από την ομάδα του Ανδρέα άλλαξαν “στρατόπεδο” ή “συνταξιοδοτήθηκαν” οικειοθελώς αφού όπως είπε και ο Κατσιφάρας “εάν δεν ήταν ο Ανδρέας δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας”. Πολλοί από αυτούς “καβάλησαν” στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Πάλεψε η Φώφη όσο μπορούσε αλλά τι να κάνει μέσα σε “συμπληγάδες πέτρες”. Το γεγονός ότι κράτησε ένα κομμάτι του πάλε ΠΑΣΟΚ είναι προς τιμή της. Τη στιγμή που άλλοι έφτιαξαν “κομματάκια”.
Και τώρα; Σύμφωνα με το γκάλοπ της εφημερίδας το ΒΗΜΑ μόλις λίγες ημέρες πριν την ανάδειξη του νέου αρχηγού την πλειοψηφία την έχει ο “ΚΑΝΕΝΑΣ”! Αντί να συσπειρωθούν τρώγονται για την αρχηγία.
Μου θυμίζουν αυτό που έγινε στις ΗΠΑ χρόνια πριν που ένας άγνωστος βγήκε πρώτος στις τοπικές εκλογές γιατί οι άλλοι τρωγόντουσαν μεταξύ τους και να τι έκανε. Πήγε και άλλαξε το όνομά του από John Smith σε Non of the Above. Δηλαδή από Τζων Σμιθ σε “Κανένα από τους Ανωτέρω”.
Αποτέλεσμα ήταν να κερδίσει στις εκλογές ο κ. Non of the Above! Αφού ο κόσμος μη γνωρίζοντας ψήφισε κανέναν από τους ανωτέρω!
Έτσι και στο γκάλοπ, της εφημερίδας το ΒΗΜΑ για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ κερδίζει ο ΚΑΝΕΝΑΣ με ποσοστό 35,6%. Τι να πεις...
Σήμερα ο κόσμος θέλει να δει και να ακούσει το πρόγραμμα του καθενός για την Ελλάδα, για την οικονομία για την Παιδεία; Αντί να τρώγονται μεταξύ τους ας κάνουν πίσω και να βγάλουν άξιο αρχηγό.


Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη


Ποιός από τους 9 υποψηφίους για επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρώτο ντιμπέιτ
10.17%  Ανδρουλάκης Ν. (404 ψήφοι)
10.14%  Γεννηματά Φώφη (403 ψήφοι)
4.08%  Γάτσιος Κ. (162 ψήφοι)
15.35%  Θεοδωράκης Στ. (610 ψήφοι)
10.62%  Καμίνης Γ. (422 ψήφοι)
4.4%  Μανιάτης Ι. (175 ψήφοι)
3.15%  Πόντας Απ. (125 ψήφοι)
4.4%  Ραγκούσης Ι. (175 ψήφοι)
2.09%  Τζιώτης Δ. (83 ψήφοι)
35.59%  Κανείς (1414 ψήφοι)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου