Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, 2017

  • Δεν θα παρουσιάσει στον λαό λύση που θα εμπεριέχει επεμβατικά δικαιώματα και στρατιωτική βάση της Τουρκίας, δηλώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. «Είναι αδιανόητο να δεχθούμε τις παράλογες θέσεις της Τουρκίας, η οποία αξιώνει να συνεχίσει να ελέγχει, να κηδεμονεύει το κράτος μας, εμμένοντας στη διατήρηση των επεμβατικών δικαιωμάτων, στρατιωτικής βάσης, αλλά και στην εσαεί παρουσία στρατευμάτων» τόνισε.
  • Να απέχουν από τους πλειστηριασμούς, ακόμη και τους ηλεκτρονικούς, έως το τέλος του έτους, για λόγους ασφαλείας, αποφάσισε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών - Πειραιώς- Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Η επιλογή αυτή φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, με τους δανειστές να πιέζουν για την επιτάχυνση των πλειστηριασμών, και βεβαίως και τις τράπεζες που έχουν καταρτίσει συγκεκριμένα πλάνα.
  • «Η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία είναι διακρατική. Δεν υπάρχει μεσάζων, αλλά επίσημος εκπρόσωπος του κράτους της Σαουδικής Αραβίας, που υπογράφει με επίσημα πληρεξούσια» επισημαίνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την Αντιπολίτευση, μετά από δημοσίευμα σχετικά με την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Το υπουργείο θυμίζει δε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που ήδη κατέθεσαν ερωτήσεις για το ζήτημα, ότι «ενέκριναν τη συμφωνία».
  • Την δυσαρέσκειά του με έντονο τρόπο εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Π.Πολάκη για τους γιατρούς που παίρνουν «φακελάκια» και τον καλεί να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία με βάση τα οποία προκύπτει το ποσοστό 80% που επικαλείται. «Ο κ. Πολάκης πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι πλέον συνδικαλιστής για να κάνει διαπιστώσεις και έχει την πολιτική ευθύνη για τα κακώς κείμενα που στηλιτεύει» λέει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος.
  • Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση ειδικού ταμία Δήμου της Κρήτης ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί η πειθαρχική απόφαση της απόλυσης του επειδή ιδιοποιήθηκε 135.159 ευρώ και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών.

Κόσμος

  • Ύστερα από μαραθώνια, δεκάωρη ακροαματική διαδικασία, η βελγική δικαιοσύνη έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι ο έκπτωτος καταλανός πρόεδρος, Κάρλες Πουτζδεμόντ, και οι πέντε πρώην υπουργοί της κυβέρνησής του υπό τον όρο να μην εγκαταλείψουν τη βελγική επικράτεια χωρίς την άδεια της δικαιοσύνης.
  • Τον πανικό σκόρπισε ένοπλος που άνοιξε πυρ σε εκκλησία κοντά στο Σαν Αντόνιο του Τέξας προκαλώντας ένα ακόμη αιματηρό επεισόδιο στις ΗΠΑ και σκοτώνοντας πάνω από 20 άτομα. Το περιστατικό σημειώθηκε σε εκκλησία Βαπτιστών στο Sutherland Springs, ενώ όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο δράστης έπεσε νεκρός μετά την επίθεση.
  • Σαουδάραβας πρίγκιπας σκοτώθηκε σήμερα κατά τη συντριβή ελικοπτέρου στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Ikhbariya.
  • Νέες αποκαλύψεις που θα κάνουν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους, περιέχουν τα Paradise Papers, 13,5 εκατομμύρια έγγραφα, για τα δισεκατομμύρια που είναι κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους και για μερικά από τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από αυτά. Ήδη δύσκολη νύχτα αναμένεται στο παλάτι στη Βρετανία, αφού υπάρχουν αποκαλύψεις για offshore της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ από τις λίστες δεν λείπουν πρωθυπουργοί, υπουργοί και σύμβουλοι του Τραμπ, αστέρες του Χόλιγουντ, εταιρείες κολοσσοί.
  • Κρας τεστ για τις βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία φαίνεται ότι αποτελούν οι περιφερειακές εκλογές στη Σικελία. Ώρες αγωνίας επικρατούν στη Ρώμη, με το αποτέλεσμα της κεντροδεξιάς παράταξης να αναμένεται να λειτουργήσει ως προπομπός αλλαγής. Μικρό προβάδισμα του κεντροδεξιού υποψήφιου, ακολουθεί ο υποψήφιος του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Οικονομία

  • Μόνο με αυστηρή φορολογική εναρμόνιση και ποινές μπορεί να σταματήσει αυτό το έγκλημα, όπως το αποκαλεί, της φοροδιαφυγής, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στις αποκαλύψεις των paradisepapers.
  • Τσουχτερή αύξηση του επιτοκίου, στο 7,25%, στις ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών που δεν προσέρχονται να τις ρυθμίσουν και την επιβολή για πρώτη φορά τόκου, 6%, στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αποφάσισε η ΔΕΗ. Δεν αυξάνεται το επιτόκιο (5,25%) για οφειλές που έχουν ενταχθεί ή πρόκειται να ενταχθούν σε ρύθμιση.
  • «Σπάνια θα έχει πάει στο Εuroroup τόσο χαλαρός ο Ευ.Τσακαλώτος όπως θα πάει τη Δευτέρα. Όχι τόσο επειδή δεν θα βρίσκεται στο τραπέζι ο αυστηρός Σόιμπλε, αφού ακόμα και να ήταν δεν θα είχε σοβαρό λόγο για κριτική, δεδομένου ότι η σωτηρία της Ελλάδας φαίνεται να βρίσκεται επιτέλους σε καλό δρόμο», γράφει χαρακτηριστικά η «Handelsblatt». Μάλιστα στο θέμα της εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών η Αθήνα βρίσκεται μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, προσθέτει. Τι αναφέρει για την έξοδο στις αγορές, αλλά και για την «αδύνατη» απελευθέρωση από την εποπτεία...
  • Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να κατατεθεί με τη μορφή τροπολογίας σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας η πρόταση της κυβέρνησης για τη διάσωση του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ). Στο μεταξύ αύριο, Δευτέτρα, την Τρίτη και την Τετάρτη διεξάγεται η ψηφοφορία επί των τροποποιήσεων του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ, με βάση τις προτεινόμενες διατάξεις νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Εργασίας.
  • Η σαουδαραβική επενδυτική εταιρεία Kingdom Holding έχει τη στήριξη της κυβέρνησης και θα συνεχίσει «να λειτουργεί κανονικά», σύμφωνα με ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο, μετά την σύλληψη του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της, του πρίγκιπα Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση στη διάρκεια της νύχτας.

Αθλητισμός

  • Ζήτημα... ευφυϊας έθεσε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, αναφορικά με την ήττα της ομάδας του απόψε (5/11) στο ΟΑΚΑ. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μετά το ματς με την ΑΕΚ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Χάσαμε το ματς για δύο λόγους. Αφενός ήμασταν ηλίθιοι και η ΑΕΚ πιο έξυπνη, αφετέρου μας λείπει η αυτοπεποίθηση όταν ερχόμαστε στην Αθήνα».
  • Η ΑΕΚ «σκαρφάλωσε» στην κορυφή της κατάταξης στην super league (μαζί με τον Ατρόμητο), αφού αναδείχθηκε νικήτρια με 1-0 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που έγινε στο ΟΑΚΑ για την 10η ημέρα του πρωταθλήματος. Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Λιβάγια στο 25΄. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες και ο ΠΑΟΚ με εννέα.
  • Η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των «δικεφάλων» στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0) για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ και έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας τον Ατρόμητο. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός συνέτριψε τον Πλατανιά (Ολυμπιακός - Πλατανιάς 5-1), ματσάρα στη Ριζούπολη με τον Απόλλων Σμύρνης να νικά με ανατροπή τον ΠΑΣ (Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα 4-3), ενώ ισόπαλο έληξε το ματς στην Κέρκυρα (Κέρκυρα - Λάρισα 1-1). Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με το ματς Λεβαδειακός - Λαμία (19:30).
  • Σε ένα παιχνίδι που προσέφερε πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ Βόλφσμπουργκ και Χέρτα Βερολίνου αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 για την 11η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.
  • Η Τσέλσι ήταν νικήτρια στο Λονδίνο με 1-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάτεντ σε ένα από τα μεγάλα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος. Αντίθετα, ασταμάτηση δείχνει η Μάντσεστερ Σίτι η οποία ξεπέρασε και το εμπόδιο της Άρσεναλ την οποία νίκησε 3-1 και αύξησε τη διαφορά της στην κορυφή. Με μεγάλη δυσκολία η Τότεναμ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της ουραγού στη βαθμολογία Κρίσταλ Πάλας και να τη νικήσει 1-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου