Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, 2017

  • Tην επανέναρξη των ακτοπλοϊκών δρομολογίων Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης, του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ, από αύριο, Τετάρτη, και έως το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η SAOS FERRIES, μόλις δύο μέρες μετά την ακινησία του εν λόγω πλοίου, στην οποία προχώρησε προκειμένου να πραγματοποιηθούν επί δίμηνο, εργασίες συντήρησης και επισκευών.
  • Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση με τον χαρακτήρα του επείγοντος, του νομοσχεδίου για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την κοινοτική οδηγία για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών και οδοντιάτρων του ΕΣΥ, όπου είχαν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους, συνδικαλιστικοί φορείς.
  • Πλήθος υποθέσεων κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης στο Δημόσιο διερεύνησε το 2016 η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, όπως αποτυπώνεται στην ετήσια έκθεση που παρέδωσε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.
  • Στοιχεία για την ταυτότητα και τη δράση του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, αλλά και τη φωτογραφία του, αποκαλύπτει το Βήμα. Ο 58χρονος, αρμενικής καταγωγής, Εμμανουήλ Γ.Εσ. που είχε γεννηθεί και κινείτο στη Νέα Ιωνία, είχε αλλεπάλληλες φορές οδηγηθεί στο Αυτόφωρο για υποθέσεις ναρκωτικών. Η ΕΛ.ΑΣ έφθασε στα ίχνη του ύστερα από νεώτερο στίγμα που εξέπεμψε η συσκευή του κινητού της άτυχης εφοριακού.
  • Τετ α τετ με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είχε το πρωί της Τρίτης ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Το ραντεβού έγινε στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στην Παναγή Κυριακού και, σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση ήταν εφ' όλης της ύλης.

Κόσμος

  • Οι δήμαρχοι εννέα ευρωπαϊκών πόλεων ζήτησαν από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης να υιοθετήσουν αυστηρότερη νομοθεσία για την ελαχιστοποίηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου νέου τεχνολογικά ουδέτερου προτύπου.
  • Ο Ελβετός ισλαμολόγος Ταρίκ Ραμαντάν αντιμέτωπος με κατηγορίες βιασμού στη Γαλλία και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στην Ελβετία, πήρε άδεια από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Βρετανία, όπου διδάσκει. «Έπειτα από αμοιβαία συμφωνία και με άμεση ισχύ, ο Ταρίκ Ραμαντάν, καθηγητής σύγχρονων ισλαμικών σπουδών, έλαβε άδεια από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης» ανακοίνωσε το φημισμένο πανεπιστήμιο.
  • Σε εκλογικό ρυθμό κινείται πλέον ο έκπτωτος καταλανός πρόεδρος, Κάρλες Πουτζδεμόντ, λίγες ώρες αφότου αποφασίστηκε από τη βελγική δικαιοσύνη να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους. Υποσχέθηκε, την Τρίτη, ότι θα θριαμβεύσει στις εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου. Μιλώντας από γκαλερί των Βρυξελλών άφησε σαφείς αιχμές κατά της στάσης που τηρεί η ΕΕ όσον αφορά στο «καταλανικού ζήτημα». Επέκρινε την «εκκωφαντική σιωπή που παρατηρείται απέναντι σε μια από χειρότερες συνταγματικές κρίσεις της Ισπανίας από την αποκατάσταση της δημοκρατίας».
  • Στη θάλασσα της Μεσογείου, στην οποία τα τελευταία χρόνια καθρεφτίζεται η πιο τραγική διάσταση του προσφυγικού ζητήματος, βρέθηκαν, την Κυριακή, νεκρά 26 κορίτσια ηλικίας από 14 - 18 ετών. Πρόσφυγες από Νίγηρα και Νιγηρία πνίγηκαν κατά το ταξίδι τους από τη Λιβύη προς την Ευρώπη και μαζί με τον πνιγμό χάθηκε το όνειρο για μια νέα αρχή.
  • Οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας και οι σύμμαχοί τους θα συνεχίσουν να μάχονται και αφού τελειώσει η μάχη για την ανακατάληψη της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ, όπου βρίσκονται τα τελευταία προπύργια του Ισλαμικού Κράτους, διεμήνυσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οικονομία

  • «Έχουν υπάρξει πολλές αντισυνταγματικές μειώσεις των συντάξεων, μειώσεις που αποτελούν έναν ακόμα παράγοντα κοινωνικής αδικίας στην Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Γιώργος Σταυρόπουλος στη Βουλή. Βάσει των επισημάνσεων της Επιτροπής το Ασφαλιστικό, οι επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας και το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, αναδεικνύονται στους σημαντικότερους τομείς παραβίασης των δικαιωμάτων, στους οποίους οφείλει να ενσκήψει η Πολιτεία.
  • Σε συνολικά 1.667 κοινούς ελέγχους τεσσάρων ελεγκτικών μηχανισμών εντοπίστηκαν παραβάσεις σε 452. Οι έλεγχοι αφορούσαν 9.025 εργαζόμενους και εντοπίστηκαν να θίγονται οι 920 ή ποσοστό 10,19%. Επιβλήθηκαν 508 πρόστιμα ύψους 4, 18 εκατ. ευρώ. Τα δεδομένα αυτά δίνει το υπουργείο Εργασίας μετά την ολοκλήρωση της α' φάσης επεξεργασίας των στοιχείων του πιλοτικού προγράμματος στοχευμένων ελέγχων στην περιφέρεια Αττικής, για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.
  • Ελπίδα ότι οι αποκαλύψεις των «paradise papers» θα χρησιμεύσουν ως μέσο πολιτικής πίεσης για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των κρατών-μελών στην εφαρμογή μέτρων καταπολέμησης της φοροδιαφυγής εξέφρασε ο Β.Ντομπρόφσκις μετά το ECOFIN. Στο επίκεντρο βρέθηκε η «μαύρη λίστα» των φορολογικών παραδείσων της υφηλίου που έχει συντάξει η Επιτροπή, η οποία επιδιώκει επίτευξη συμφωνίας κατά την επόμενη συνεδρίαση στις 5 Δεκεμβρίου, ώστε να δημοσιευθεί η τελική λίστα.
  • Για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και τις ενέργειες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ενημερώθηκε η υφυπουργός Οικονομικών του Βρανδεμβούργου σε συνάντησή της με την υφυπουργό Οικονομικών Κ.Παπανάτσιου. «Στο σημερινό διεθνές περιβάλλον είναι απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» δήλωσε η Κ.Παπανάτσιου.
  • Σε κατάλληλη‭ ‬ ‭ ‬στιγμή‭ ‬ ‭ ‬για‭ ‬ ‭ ‬να‭ ‬ ‭ ‬«κάνουν‭ ‬ ‭ ‬το‭ ‬ ‭ ‬μεγάλο‭ ‬ ‭ ‬άλμα‭ ‬ ‭ ‬προς‭ ‬ ‭ ‬τα‭ ‬ ‭ ‬μπροστά» βρίσκονται οι ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν, διατηρούν τη δυναμική τους στο εννεάμηνο του 2017, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Αθλητισμός

  • Στην 28η θέση της βαθμολογίας συλλόγων της UEFA, με 59.560 βαθμούς, ανάμεσα σε 442 ομάδες, βρίσκεται ο Ολυμπιακός, υψηλότερα από κάθε άλλη ελληνική ομάδα.
  • Χαμόγελα ανακούφισης στη Γιουβέντους και στην Εθνική Κροατίας για τον Μάριο Μάντζουκιτς, μετά την ανησυχία από τον τραυματισμό του στον αγώνα με την Μπενεβέντο. Ο επιθετικός των «μπιανκονέρι», που έχει ήδη ενσωματωθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του για τους αγώνες των πλέι οφ με την Ελλάδα, είχε αποχωρήσει με πρόβλημα στον δεξί μηρό.
  • Με απουσίες ολοκληρώθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά η πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ανδρών, εν όψει των αγώνων μπαράζ με την Κροατία για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Οι Καρνέζης, Γιαννιώτας, Μήτρογλου και Παπασταθόπουλος ήταν απόντες, καθώς αναμένεται να ενσωματωθούν στην αποστολή ως το τέλος της ημέρας.
  • Στο 0-0 έμειναν Λεβαδειακός και Λαμία στον αγώνα που έκλεισε την 10η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και είχαν δοκάρι στο 43' με τον Τριποτσέρη. Οι νεοφώτιστοι, όμως, έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το διπλό, καθώς έπαιζαν με παίκτη παραπάνω από το 62' λόγω της αποβολής του Μεντί.
  • Αυτοκριτική από τους παίκτες του ζήτησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, στη διάρκεια της ομιλίας που τους έκανε για την εικόνα του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη. Ο τεχνικός των «πρασίνων» ήταν ιδιαίτερα επικριτικός ως προς το θέμα της νοοτροπίας που παρατηρείται στα εντός και εκτός έδρας ματς, προέτρεψε τους ποδοσφαιριστές να το αλλάξουν αυτό και τους ζήτησε τη γνώμη τους για το τι φταίει και δεν έχουν πετύχει εκτός έδρας νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου