Στην Ευελπίδων προσήχθη για να απολογηθεί ο 58χρονος που ομολόγησε πως δολοφόνησε τη Δώρα Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο. Στο βίντεο φαίνονται πολίτες που αποδοκιμάζουν τον άνδρα, αλλά και ο πατέρας του θύματος που επιχειρεί να λιντσάρει τον κατηγορούμενο.
Στον άγριο ξυλοδαρμό του 58χρονου προχώρησαν συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη αλλά και πολίτες που βρίσκονται στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.
Κατά την έξοδο του δράστη από το δικαστικό μέγαρο, οι παρευρισκόμενοι κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που υπήρχε στο κτίριο 9 και να του επιτεθούν. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να απομακρύνουν τον 58χρονο από το σημείο, να τον βάλουν στο αυτοκίνητο και να αποχωρήσουν.
Η μητέρα του θύματος φώναζε με λυγμούς «θάνατος στον δολοφόνο» την ώρα που αστυνομικοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον πατέρα, ο οποίος έλεγε συνεχώς «Αφήστε με να τον πιάσω στα χέρια μου». Ο ίδιος είχε επιχειρήσει να επιτεθεί και νωρίτερα κατά του κατηγορούμενου.
Ένταση επικράτησε και κατά την προσαγωγή του 58χρονου στα δικαστήρια: Παρευρισκόμενοι που ήταν στο σημείο για προσωπικές υποθέσεις, φώναζαν σε βάρος του: «Αλήτη έφαγες το κορίτσι. Ξεφτίλα, δολοφόνε».
Αστυνομικοί δημιούργησαν κλοιό γύρω από τον κατηγορούμενο και πρόλαβαν να τον βάλουν στα ανακριτικά γραφεία. «Αφήστε μας να τον σκοτώσουμε. Έχουμε παιδιά κι εμείς» συνέχιζαν να φωνάζουν οι πολίτες στους αστυνομικούς.
Ο κατά ομολογία του δολοφόνος της 32χρονης Δώρας ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή το πρωί.

Η ομολογία

«Είδα το κινητό της. Θα το έπαιρνα να το πουλήσω για να πάρω τη δόση μου. Αντέδρασε, με χτύπησε και προσπάθησε να διαφύγει. Τότε θόλωσα. Έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την χτυπάω. Φοβήθηκα μην με πιάσουν. Πήρα την τσάντα και το κινητό. Μετά πήδηξα τον μαντρότοιχο και με το μηχανάκι πήγα στην Ομόνοια για να πουλήσω το κινητό. Έχω κάνει ληστείες σε άλλα νεκροταφεία, σε αυτό πήγαινα πρώτη φορά» ομολόγησε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο 58χρονος.
Ο δράστης ταυτοποιήθηκε ύστερα από έρευνα στον τόπο του εγκλήματος, σε αποτσίγαρα και άλλα αντικείμενα, όπου ανιχνεύθηκε γενετικός τύπος ατόμου, ο οποίος ταυτοποιήθηκε με αντίστοιχο που εντοπίστηκε στον μαντρότοιχο του Β’ Νεκροταφείου Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν ανιχνευθεί και αποτυπώματα, τα οποία ανέδειξαν την ταυτότητα του δράστη, καθώς ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπές, ενώ του είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 20 χρόνων.

Η στιγμή της σύλληψης

Την ίδια ώρα, τη στιγμή της σύλληψης του 58χρονου δολοφόνου της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη κατέγραψε κάμερα στο σημείο όπου τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί. Στο βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε το Star εμφανίζεται ο δολοφόνος να περπατά σε μια γειτονιά της Ριζούπολης, τη στιγμή που οι αστυνομικοί τον πλησιάζουν και προχωρούν στη σύλληψή του μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Πηγή: news247.gr