Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου, 2017

  • Το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου (International Oil Pollution Compensation) άνοιξε γραφείο στον Πειραιά για την υποβολή των αξιώσεων που προέκυψαν από την ρύπανση που προκλήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου, από το πλοίο «Αγιά Ζώνη ΙΙ».
  • Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου μετά την απολογία του στον εφέτη ειδικό ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας, για τις κατηγορίες που αφορούν την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και εκείνων που είχαν βρεθεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ.
  • Πριν από τρία χρόνια, κάθε μέρα που περνούσε μια οικογένεια στην Ελλάδα υιοθετούσε ένα ορφανό παιδί. Με την όξυνση της κρίσης ο αριθμός των υιοθεσιών μειωνόταν διαρκώς, ώσπου τα ποσοστά έφτασαν πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας. Το 2016 οι πράξεις υιοθεσίας μειώθηκαν κατά 18,5%, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Η μεγαλύτερη μείωση αφορά στην περιοχή της Αττικής.
  • Τρίωρη στάση εργασίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν την Πέμπτη (2/11) οι εργαζόμενοι στο Μετρό. Συγκεκριμένα, οι συρμοί θα μείνουν ακινητοποιημένοι από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ «επιτρέπει να δοκιμάζεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων είτε στις ουρές των νοσοκομείων είτε στις ουρές του μετρό», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλογίζοντας στην Κουμουνδούρου ότι «πλήττει τους πιο αδύναμους και κάνει τους φτωχούς, φτωχότερους».

Κόσμος

  • Τουλάχιστον δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε την Τετάρτη σε επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σε κατάστημα της αλυσίδας Walmart, στο προάστιο Θόρντον του Ντένβερ στο Κολοράντο, σύμφωνα με την αστυνομία.
  • Ο άνδρας που θέρισε με φορτηγάκι διαβάτες και ποδηλάτες στο Μανχάταν την Τρίτη δήλωσε μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) κι εξέφρασε «ικανοποίηση» για την πράξη του, ανέφερε την Τετάρτη η ομοσπονδιακή εισαγγελία, η οποία του απάγγειλε κατηγορίες για τρομοκρατία.
  • «Λανθασμένη προεκλογική στρατηγική» καταλόγισε στο κόμμα του ο υπουργός Εξωτερικών και πρώην αρχηγός των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υποστηρίζοντας ότι τέθηκαν ζητήματα που δεν ενδιέφεραν τόσο τους πολίτες, όπως η κοινωνική δικαιοσύνη.
  • Δεύτερο άτομο επίσης ουζμπεκικής καταγωγής αναζητούν οι Αρχές των ΗΠΑ προκειμένου να το ανακρίνουν για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε με μικρό φορτηγό όχημα στη Νέα Υόρκη, και είχε ως αποτέλεσμα οκτώ άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι δώδεκα να τραυματιστούν.
  • Ο Ροντρίγκο Λοντόνιο ή «Τιμοσένκο», ηγέτης των ανταρτών FARC, της οργάνωσης που μετεξελίχθηκε σε πολιτικό κόμμα με βάση την ειρηνευτική συμφωνία που υπογράφηκε πέρσι στην Κολομβία, θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2018.

Οικονομία

  • Με υπουργικές αποφάσεις θα ορίζεται ότι στη ρύθμιση των 120 δόσεων θα μπορούν να ενταχθούν ακόμα και οφειλέτες χωρίς πτωχευτική ικανότητα με χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρώ.
  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ονομάσει τον Τζερόμ Πάουελ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, επόμενο πρόεδρο του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας, δήλωσε πηγή ενήμερη για τις προθέσεις του Λευκού Οίκου την Τετάρτη.
  • Από τον Ιανουάριο του 2018 και με το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης ουσιαστικά -και όχι τυπικά- το μνημόνιο τόνισε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ.Χουλιαράκης μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή που συζητά το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2018. Διαβεβαίωσε δε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόσθετο μέτρο για το 2018. Μιλώντας για την μεταμνημονιακή εποχή, είπε πού θα κριθεί το παιχνίδι, και αναφέρθηκε στη δημιουργία μαξιλαριού ασφαλείας ύψους 12-15 δισ. ευρώ.
  • Στην ίδρυση συλλόγου με την επωνυμία «Ένωση για τον Λιγνίτη» προχωρούν ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην αλυσίδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και σε αυτό της Μεγαλόπολης. Την ιδρυτική πράξη υπογράφουν ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΤΕΝΑ, ΓΑΙΑ, ΜΕΤΕ και άλλες 25 εταιρείες, με σκοπό τη χάραξη, εκ μέρους της πολιτείας, «των ρυθμιστικών αρχών, ενός δεσμευτικού και μακροχρόνιου σχεδιασμού για τη χρησιμοποίηση του λιγνίτη».
  • Την αισιοδοξία τους για την πορεία της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι με βάση την πορεία των μεγεθών διαφαίνεται έξοδος από την μακρά περίοδο της κρίσης εξέφρασαν οι επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς, Γ.Χατζηνικολάου και Χρ.Μεγάλου παρουσιάζοντας την πολιτική και της πρωτοβουλίες της τράπεζας για την έμπρακτη υποστήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων. Το γ' τρίμηνο η επιστροφή καταθέσεων στις τράπεζες έφθασε τα 2,4 δισ. ευρώ, ανέφερε ο κ. Μεγάλου, με το 40% αυτών να τοποθετείται στην Πειραιώς, προτεραιότητα της οποίας αποτελεί η υποστήριξη των ΜμΕ.

Αθλητισμός

  • Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ ακολούθησαν το δρόμο των Μπάγερν και Παρί Σεν Ζερμέν και δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των ομίλων εξασφάλισαν την πρόκριση στην φάση των νοκ άουτ αγώνων του Champions League. Ο ΑΠΟΕΛ παρέμεινε στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης στον 8ο όμιλο, καθώς για δεύτερο συνεχή αγώνα υποχρέωσε την Μπορούσια Ντόρτμουντ σε ισοπαλία με 1-1, αυτή τη φορά στο «Signal Iduna Park».
  • Ο Βιντσέντσο Μοντέλα ευχήθηκε να... κοιμηθεί η ΑΕΚ στον αγώνα του Europa League. Απαντώντας στα λόγια του Μανόλο Χιμένεθ ο οποίος χαρακτήρισε τη Μίλαν «κοιμώμενο γίγαντα» που δεν πρέπει να... ξυπνήσει την Πέμπτη, ο Ιταλός προπονητής των «ροσονέρι» είπε χαμογελώντας: «Χαίρομαι για τα καλά λόγια του προπονητή της ΑΕΚ. Εμείς ευχόμαστε να... κοιμηθεί η ΑΕΚ αύριο».
  • Το ματς της Νάπολι με την Μάντσεστερ Σίτι και αυτό της Τότεναμ με τη Ρεάλ Μαδρίτης ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της Τετάρτης στο Champions League, για την 4η αγωνιστική. Παράλληλα, ο ΑΠΟΕΛ δοκιμάζεται στο Ντόρτμουντ από την Μπορούσια την οποία κράτησε στο 1-1 στο ματς της Κύπρου. Η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Μάριμπορ και η Σεβίλη την Σπαρτάκ Μόσχας, ενώ η τρομερή φέτος Μπεσίκτας υποδέχεται τη Μονακό.
  • Αδιευκρίνιστα παραμένουν -μέχρι στιγμής- τα αίτια θανάτου του Αμπουμπακάρι Γιακούμπου. Ο εκλιπών απεβίωσε σε ηλικία 36 ετών, σε νοσοκομείο της πόλης Τέμα, που βρίσκεται στην Νότια Γκάνα, χώρα καταγωγής του άλλοτε ποδοσφαιριστή του Αγιαξ.
  • Το κενό του Πέτρου Μάνταλου «πονοκεφαλιάζει» τον Μανόλο Χιμένεθ εν όψει της αναμέτρησης της Πέμπτης με τη Μίλαν (2/11, 20:00) για την 4η αγωνιστική του Europa League. Ο Ισπανός μίλησε αρκετά για τον άτυχο αρχηγό της Ένωσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, όπου επίσης υπογράμμισε ότι η Μίλαν παραμένει μια μεγάλη ομάδα που δεν συγχωρεί τα λάθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου