Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Συμβόλαιο θανάτου η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με €20.000

Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου, 2017

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ κι η πλήρης επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων του «Βήματος»
Συμβόλαιο θανάτου η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με €20.000

Αμοιβή 20.000  ευρώ - με προκαταβολή 3.000 - θα λάμβαναν οι δύο Αλβανοί δράστες, ηλικίας 30 και 32 ετών, της εν ψυχρώ δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου πριν από 20 ημέρες στην οδό Ασκληπιού.

Οι δύο δράστες που διέμεναν σε διαμέρισμα της οδού Σοφοκλέους στην Καλλιθέα, μετά την φυγή τους κατευθύνθηκαν προς Πάτρα. Ο 32χρονος παρέμεινε σε καταυλισμό Ρομά κι ο δεύτερος κατευθύνθηκε μέσω Ιταλίας στην Αλβανία όπου κι αναζητείται. 

Οι δύο δράστες είχαν προγραμματίσει να πυροβολήσουν, πιθανόν εκφοβιστικά τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο προκειμένου να πιέσουν - με αυτό το ιδιότυπο σκεπτικό -  έναν πελάτη του, βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση της «Energa», από τον οποίο ζητούσαν 5.000.000 ευρώ για παλιότερο «συμβόλαιο θανάτου», όπως υποστήριζαν, σε βάρος 62χρονου δικηγόρου που τραυματίστηκε σοβαρά σε αιματηρή επίθεση στην Πεντέλη. Στην διάρκεια της παρουσίας τους στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου του απέσπασαν τμήμα της δικογραφίας για την υπόθεση «Energa» με κύριο ενδιαφέρον στην διεύθυνση της κατοικίας του κατηγορούμενου στην υπόθεση.   

Αυτά τα στοιχεία αναδείχθηκαν από την σημερινή παρουσίαση από τον προϊστάμενο της Ασφάλειας Αττικής κ Χρήστο Παπαζαφείρη της εξιχνίασης της δολοφονίας του 52χρονου ποινικολόγου.

Σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Βήματος» στις 22 Οκτωβρίου 2017

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επεσήμαναν ότι ο άτυχος δικηγόρος δεν προχώρησε σε καμιά σπασμωδική κίνηση που προκάλεσε την αντίδραση των δραστών κι ο πυροβολισμός εναντίον του συνοδεύθηκε από φράσεις του τύπου «πυροβόλησε τον τώρα για να φύγουμε» μεταξύ των κακοποιών.

Οπως προέκυψε από την παρουσίαση της υπόθεσης οι δύο Αλβανοί δράστες διεκπεραίωναν «συμβόλαιο θανάτου από τρεις Αλβανούς μεγαλο-ποινικούς, κρατούμενους στην Ε Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού,  που είχαν κατηγορηθεί για τουλάχιστον 10 ανθρωποκτονίες, για τον τραυματισμό του δικηγόρου στην Πεντέλη το 2014, αλλά και για την επίθεση σε μπαρ στο Μικρολίμανο πριν από τρία χρόνια, με 14 τραυματίες. Φυσικοί κι ηθικοί αυτουργοί φέρεται να είχαν γνωρισθεί, κυρίως στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η ΕΛ.ΑΣ.  εξιχνίασε την υπόθεση με βάση κοινά στοιχεία που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος στην οδό Ασκληπιού αυτά που είχαν βρεθεί σε αιματηρή συμπλοκή, στις 20 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα όπου συμμετείχε ο 32χρονος που πυροβόλησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Ο 32χρονος ήταν καταδικασμένος σε κάθειρξη 6 ετών για κλοπές από την 1η Απριλίου 2016. Αρχικά ήταν έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού και εν συνεχεία οδηγήθηκε στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Θα αποφυλακιζόταν τον Δεκέμβριο του 2018. Στις 5 Σεπτεμβρίου έχοντας συμπληρώσει το 1/5 έκτισης της ποινής πήρε 5ήμερη άδεια, όπως είχε δικαίωμα και την παραβίασε. Από τότε έχει διαταχθεί έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης από τον γενικό γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής Ευτ. Φυτράκη.

Ακόμη την εμπλοκή του στον φόνο αλλά και τους εντολείς της εγκληματικής ενέργειας προσδιόρισε στην κατάθεση του και ο 32χρονος δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή στην Πάτρα.

Ακόμη στοιχεία ανέκυψαν κι από τηλεφωνικές υποκλοπές των τριών κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού όπου φέρεται να εξέφραζαν την δυσφορία τους - πιθανόν κι υποκριτικά - γιατί ο δικηγόρος δεν πυροβολήθηκε στα πόδια.
Σημαντικά στοιχεία προέκυψαν κι από την κατάθεση μίας αλλοδαπής, φίλης του 32χρονου δράστη, ενώ εξετάζεται ο ρόλος 25χρονης κοπέλας που μετέφερε χρήματα από τους ηθικούς αυτουργούς στους δράστες.

Στα πλαίσια της έρευνας εντοπίσθηκε σημαντικός αριθμός όπλων στην κατοικία των Αλβανών στην Καλλιθέα, ενώ δόθηκαν καταθέσεις από τον κατηγορούμενο για την  υπόθεση της «Energa» (πελάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου) που αναφέρθηκε στις πιέσεις που δεχόταν από τους τρεις Αλβανούς.

Ακόμη για το παρασκήνιο της υπόθεσης «Energa» και του συμβολαίου θανάτου, κατέθεσαν πέντε γνωστοί δικηγόροι.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου