Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου, 2017

  • Ριζικές αλλαγές σε πολλούς τομείς των καθημερινών μετακινήσεων, από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ταξί έως τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και τα ποδήλατα, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που έδωσε στη δημοσιότητα ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης.
  • Βάση διάσωσης και ανάσα ζωής για το ταμείο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επικούρησης των εργαζομένων στην ενημέρωση, χαρακτηρίζει το κείμενο της κυβέρνησης η ΕΣΗΕΑ. Οι εκδότες πρέπει να καταλάβουν ότι η εποχή του τζάμπα τελείωσε και να συμβάλουν καθόσον τους αναλογεί για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, τονίζει η Ένωση Συντακτών. Στις 6 Νοεμβρίου, καταστατική Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ.
  • Τη δυνατότητα του υπουργού Παιδείας, να καθορίζει τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, στα σχολεία της γενικής ή επαγγελματικής εκπαίδευσης, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε.
  • Συνελήφθη 32χρονος, αλβανός υπήκοος, δραπέτης φυλακών, ως ύποπτος για το φόνο του 52χρονου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Η σύλληψη έγινε στην περιοχή του Νομού Αχαΐας. Ο συλληφθείς, ο οποίος είναι Ρομά, βρέθηκε σε σπίτι σε οικισμό Ρομά, ενώ ετοιμαζόταν να φύγει για Αλβανία, είτε απευθείας είτε μέσω Ιταλίας. Ο δεύτερος από τους δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες πρόλαβε και διέφυγε στην Αλβανία, αλλά είναι γνωστά τα στοιχεία του και αναζητείται.
  • Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό με αφορμή το ζήτημα που προέκυψε τη Δευτέρα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόσμος

  • Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στη Νέα Υόρκη, κατά την περίοδο εορτασμού του Halloween. Την Τρίτη οδηγός φορτηγού παρέσυρε πεζούς ενώ κατευθυνόταν σε ποδηλατόδρομο και στη συνέχεια συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο. Αργότερα πυροβολήθηκε από αστυνομικό. Με την τρομοκρατία συνδέουν το περιστατικό οι αρχές. Τουλάχιστον οκτώ είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες. Σε σχόλιό του στο Twitter, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια.
  • Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε αργά το βράδυ της Τρίτης μέσω Twitter την αλληλεγγύη του προς τις ΗΠΑ, διαβεβαιώνοντας ότι «ο αγώνας μας για την ελευθερία μάς ενώνει περισσότερο από ποτέ άλλοτε», μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Νέα Υόρκη.
  • Ο φερόμενος ως δράστης εμφανίζεται να τρέχει στο δρόμο, μετά την επίθεση με το όχημα που οδηγούσε, κρατώντας στα χέρια του δυο όπλα και λέγοντας φράση που σχετίζεται με την τρομοκρατία.
  • Ο πάπας Φραγκίσκος παραδέχτηκε ότι καμιά φορά τον παίρνει ο ύπνος ενώ... προσεύχεται, διαβεβαιώνοντας όμως ότι και αυτός είναι άλλος ένας τρόπος για να «δοξάζει το όνομα του Θεού». «Κι εγώ επίσης, όταν προσεύχομαι, μερικές φορές κοιμάμαι» είπε χαμογελώντας ο ποντίφικας σε συνέντευξη που πρόκειται να μεταδοθεί αύριο Τετάρτη από το ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι TV2000.
  • Επτάχρονο κορίτσι που το έσκασε από τους γονείς του κατάφερε να φτάσει με το τρένο στο αεροδρόμιο της Γενεύης και να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο, μολονότι δεν είχε εισιτήριο.

Οικονομία

  • Οριζόντια μείωση σε ποσοστό 40% για την πλειοψηφία των προστίμων για οδικές παραβάσεις, ενιαία πρόστιμα για όλους και προσαύξηση μέχρι το τριπλάσιο του προστίμου ανάλογα με το εισόδημα ή την περιουσία του παραβάτη περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για θέματα Μεταφορών που παρουσίασε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Χρήστος Σπίρτζης. Όπως τόνισε, οι αλλαγές στα πρόστιμα του ΚΟΚ έχουν παιδευτικό περιεχόμενο κι όχι πια εισπρακτικό χαρακτήρα.
  • Το μεγαλύτερο μέρος του υπερπλεονάσματος -το οποίο εκτιμώ ότι θα είναι τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ- θα διατεθεί για κοινωνικούς σκοπούς και αυτό έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς, είπε ο Ευ.Τσακαλώτος. Τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κλείσει εγκαίρως η αξιολόγηση και επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και ότι δεν ισχύει τίποτα από όσα καταστροφολογικά ακούγονται. Μίλησε για θετικό κλίμα στις διαπραγματεύσεις, χωρίς, ωστόσο, να λείπουν οι διαφωνίες. Τι είπε για ανάπτυξη, πλεονάσματα και νέα έξοδο στις αγορές.
  • Με την εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος από πλευράς δύο εταιρειών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Belterra (του Ιβάν Σαββίδη) έληξε το απόγευμα η πρώτη φάση του διαγωνισμού της ΓΑΙΑΟΣΕ ΑΕ για την πεντηκονταετή παραχώρηση σε ιδιώτη του χώρου του πρώην Στρατοπέδου Γκόνου στη δυτική Θεσσαλονίκη, με στόχο την ανάπτυξη εμπορευματικού κέντρου.
  • Ο επόμενος κύκλος των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας για τους όρους του "διαζυγίου" τους θα ξεκινήσει την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, που είναι αρμόδιος για το Brexit.
  • Η μείωση των εκκρεμών επιστροφών φόρων κατά 1,183 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο για την εκταμίευση της δόσης των 800 εκατ. ευρώ. Συνολικά τα κρατικά φέσια υποχώρησαν στα 4,49 δισ. ευρώ στο τέλος του περασμένου μήνα από 6,023 δισ. ευρώ που είχαν εκτοξευθεί στο τέλος Αυγούστου. Πρωταθλητές στα χρέη παραμένουν τα Ταμεία.

Αθλητισμός

  • Η Σπόρτινγκ πήγε να κάνει άνω-κάτω τον 4ο όμιλο, αλλά δεν κατόρθωσε να διατηρήσει ως το τέλος το προβάδισμα απέναντι στη Γιουβέντους στο «Ζοζέ Αλβαλάδε». Οι έμπειροι Ιταλοί απέσπασαν ισοπαλία 1-1 στη Λισαβόνα και είναι πια φαβορί για τη δεύτερη θέση, ενώ παρέμειναν στο «κόλπο» για τη διεκδίκηση ακόμη και της πρωτιάς, μετά το «δώρο» του Ολυμπιακού που έκοψε βαθμούς από την Μπαρτσελόνα. Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League εξασφάλισαν Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν, μετά τις εντός έδρας νίκες οι δύο πρώτες επί των Άντερλεχτ και Μπενφίκα με 5-0 και 2-0 αντίστοιχα, ενώ οι Βαυαροί πέρασαν από την Γλασκόβη με 2-1 επί της Σέλτικ.
  • Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει την Μπαρτσελόνα στο 0-0 στο «Γ.Καραϊσκάκης» και πήρε τον πρώτο βαθμό του στη φάση των ομίλων, παραμένοντας ζωντανός στο κυνήγι της 3ης θέσης, αφού η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας έμεινε στο 1-1 με την Γιουβέντους, στο άλλο ματς του Ομίλου. Ο Προτό με εξαιρετικές επεμβάσεις σταμάτησε τον Μέσι, τον Σουάρες και όσους παίκτες της Μπαρτσελόνα προσπάθησαν να του παραβιάσουν την εστία, ενώ αν οι Ερυθρόλευκοι ήταν και λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα, θα μπορούσαν να είχαν φύγει ακόμα και με τη νίκη από το Φάληρο, απέναντι στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος τιμήθηκε από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.
  • Αποθεώθηκε η ομάδα του Ολυμπιακού κατά την είσοδό της στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης».
  • Σε επέμβαση αποκατάστασης του χιαστού στο αριστερό γόνατο υπεβλήθη την Τρίτη ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος περνά πλέον σε ρυθμούς αποθεραπείας. Η σεζόν τελείωσε πρόωρα για τον αρχηγό της Ένωσης, αλλά αυτό που προέχει είναι η απρόσκοπτη αποκατάσταση και η ομαλή επιστροφή του στα γήπεδα.
  • Ο Ολυμπιακός Μπαρτσελώνα 0 - 0.  Πολύ καλή η εμφάνιση του Ολυμπιακού που εάν και έπαιζε άμυνα έχασε τρεις ευκαιρίες να σκοράρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου