Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Στην Αμαλιάδα τη Δευτέρα ο Τσίπρας για τα εγκαίνια στο μουσείο Νίκος Μπελογιάννης

Δήμος Ήλιδας: «Ένωσε» το Μουσείο ‘Νίκος Μπελογιάννης’

Η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αμαλιάδα, για τα εγκαίνια της Μόνιμης Έκθεσης στο Μουσείο ‘Νίκος Μπελογιάννης’ την Δευτέρα 27 Μαρτίου, όπως ήταν αναμενόμενο κυριάρχησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας υπό την προεδρία του κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του πρώην δημοτικού συμβούλου Γιώργου Μανωλόπουλου που κηδεύτηκε χθες και προχώρησε αμέσως στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αφού δεν υπήρχαν ερωτήσεις.
Το πρόγραμμα
Ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ενημέρωσε επιγραμματικά το Σώμα για τις ενέργειες που είχαν γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και τη νυν για να λειτουργήσει το Μουσείο και παρουσίασε το πρόγραμμα της εκδήλωσης της Δευτέρας, όπως εστάλη χθες από τη Βουλή των Ελλήνων. Βάσει αυτού στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη και στις 12:30 θα ακολουθήσουν ομιλίες, έξω από το κτίριο του Μουσείου, από τον Δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, τον γιο του μεγάλου αγωνιστή Νίκο Μπελογιάννη, τον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη  Κουτσούμπα, τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια θα γίνει μία πρώτη ξενάγηση στο Μουσείο από την διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής για περιορισμένο αριθμό ατόμων και αμέσως μετά ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Βουλής θα μεταβούν στο γραφείο του Δημάρχου και θα ακολουθήσει καφές στο φουαγιέ του Δημαρχείου.
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος ζήτησε στη συνάντηση που θα γίνει στο γραφείο του να παρευρεθούν και οι αρχηγοί των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Έκανε επίσης γνωστό ότι επίκειται η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του προέδρου της Βουλής, του Δημάρχου Ήλιδας και του γιου του αγωνιστή Νίκο Μπελογιάννη.
Δέσμευση για μόνιμη λύση
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Λυμπέρης είπε ότι εξαρχής είχε αποδεχθεί να αναλάβει η Βουλή το Μουσείο, γιατί είναι ο θεσμός που θα δώσει διαχρονική λύση και χαιρέτισε την απόφαση του προέδρου της Βουής να γίνει αυτή η ενέργεια. Ωστόσο, ζήτησε να υπάρξει μονιμότερη δέσμευση από τη Βουλή, προκειμένου να εκπονηθεί μουσειολογική μελέτη, κατά τις επιταγές της Έλλης Παππά και του γιου τους, για να γίνει κανονικό Μουσείο της Αντίστασης και των αγώνων του Μωριά.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Αναστάσιος Σμέρος, χαιρέτησε την απόφαση της Βουλής, για τη συνδρομή και τη στήριξη για το Μουσείο, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας θα είναι διαχρονικά και ότι το Μουσείο θα είναι σημείο αναφοράς στο μέλλον για το δήμο, ενώ υποστήριξε ότι η 27 Μαρτίου θα είναι ιστορική ημέρα για την πόλη.
Ο επικεφαλής της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης’ κ. Άγγελος Κολόσακας, υπογράμμισε τη σημαντική συμβολή του ΚΚΕ στο στήσιμο του Μουσείου και αναφέρθηκε στις δύο συναντήσεις που είχαν γίνει με τον κ. Κουτσούμπα, ο οποίος είχε δεσμευτεί για την παροχή βοήθειας.
Προγραμματική
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, το Συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας για την εκπόνηση μελέτης κατασκευής νέων κτιρίων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην Αμαλιάδα (κτίριο φοιτητικής εστίας).
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος ενημέρωσε το Σώμα ότι έχει εγγραφεί πίστωση ύψους 6 εκ. ευρώ στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και πρέπει να προχωρήσει η εκπόνηση μελέτης, προκειμένου σε πρώτη φάση, όπως ζήτησε και το ΤΕΙ, να προηγηθεί η κατασκευή φοιτητικής εστίας και εστιατορίου.
Ο κ. Λυμπέρης αν και είπε ότι έχει καθυστερήσει ο δήμος το όλο θέμα, ξεκαθάρισε ότι η παράταξή του θα το ψηφίσει και μάλιστα ζήτησε να επισπευτούν οι διαδικασίες όσο γίνεται περισσότερο, ενώ έθεσε και θέμα για τη μη λειτουργία των άλλων δύο ειδικοτήτων του τμήματος, του τομέα ζωϊκής παραγωγής και του τομέα αγροτικής οικονομίας.
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ με τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου