Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2017

  • Δέκα ήταν τελικώς τα δέματα-βόμβες που είχαν αποστείλει προς Ευρωπαίους αξιωματούχους τα μέλη της «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Μετά από εκείνα που έφτασαν στο γραφείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, εντοπίστηκαν στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι άλλα οκτώ δέματα με εκρηκτική ύλη και παραλήπτη τον Ντάισεμπλουμ και διάφορους οικονομικούς φορείς της ΕΕ και πολυεθνικές εταιρείες.
  • Πυρά προς την κυβέρνηση εξαπέλυσαν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι μετά την απουσία ουσιαστικής προόδου στο Eurogroup, τονίζοντας ότι η παράταση της εκκρεμότητας με την δεύτερη αξιολόγηση έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία.
  • Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τη Δευτέρα, στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, οκτώ ύποπτα δέματα με αποδέκτες αξιωματούχους σε ευρωπαϊκές χώρες. Για την υπόθεση ενεργείται έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία. Με την υπόθεση ασχολείται η Αντιτρομοκρατική.
  • Τη φορολογική εξομοίωση των βουλευτών και των πολιτικών προσώπων με όλους τους φορολογούμενους προανήγγειλε από την Ολομέλεια της Βουλής η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
  • Έφεση κατά της ερήμην καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα κατέθεσε τη Δευτέρα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του. Ο Σώρρας καταδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή σε οκταετή κάθειρξη χωρίς αναστολή στην έφεση και πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Κόσμος

  • Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε σιιτική περιοχή της Βαγδάτης. Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αστυνομικές και ιατρικές πηγές, κάνει λόγο για 23 νεκρούς και περισσότερους από 45 τραυματίες.
  • Για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, δημοσκόπηση φέρνει πρώτο τον κεντρώο Εμμανουέλ Μακρόν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Ωστόσο, άλλη δημοσκόπηση δίνει και πάλι το προβάδισμα στην Μαρίν Λεπέν (κατά μία μονάδα), στον πρώτο γύρο. Και οι δύο δημοσκοπήσεις φέρνουν, πάντως, πρώτο τον Μακρόν -και με μεγάλη διαφορά- στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών.
  • Η Άγκυρα προβαίνει στις παραπομπές στον «φασισμό», επειδή είναι... ανήσυχη για το μέλλον των ευρωπαίων φίλων της και ελπίζει ότι εκείνοι θα θυμηθούν την αιματηρή τους ιστορία και δεν θα πέσουν στην παγίδα του ναζισμού, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς. Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε την Άγκυρα ότι θα απαγορεύσει σε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη να επισκέπτονται τη Γερμανία.
  • Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ επιβεβαίωσε ότι η υπηρεσία του διεξάγει έρευνα για το ενδεχόμενο η ρωσική κυβέρνηση να αποπειράθηκε να επέμβει στα εσωτερικά των ΗΠΑ επηρεάζοντας το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών συνδέσεων ανάμεσα στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και τη Μόσχα. Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν υπάρχει «καμία πληροφορία που να στηρίζει» τους ισχυρισμούς Τραμπ περί παρακολούθησης.
  • Η πρόεδρος της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai ζήτησε συγγνώμη, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την εκπομπή του Rai Uno η οποία παρουσίασε προς συζήτηση έναν κατάλογο με τους «έξι λόγους για τους οποίους να διαλέξει κανείς αρραβωνιαστικιά από την ανατολική Ευρώπη». Μεταξύ άλλων, η εκπομπή ανέφερε ότι οι γυναίκες από την ανατολική Ευρώπη «είναι πάντα σέξι» και «συγχωρούν τις απιστίες»!

Οικονομία

  • Θετική έκρινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης την απόφαση του Eurogroup για εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων και μεταφορά των συζητήσεων μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των Θεσμών στις Βρυξέλλες μέχρι την Πέμπτη.
  • Στις Βρυξέλλες θα παραμείνουν μέχρι την Πέμπτη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Εφη Αχτσιόγλου και ο Γιώργος Χουλιαράκης μετά την απόφαση του Eurogroup για εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων προκειμένου να κλείσουν το συντομότερο δυνατό τα τελευταία μεγάλα ανοικτά μέτωπα της δεύτερης αξιολόγησης.
  • Ξένοι επενδυτές πούλησαν πέρυσι ομόλογα της ευρωζώνης για πρώτη φορά από το 1999, ενώ οι εγχώριοι μετέφεραν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό εν μέσω χαμηλών επιτοκίων και αυξημένων ανησυχιών για διάσπαση του ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ που δημοσιεύθηκαν την Δευτέρα, όπως αναφέρει το Reuters.
  • Άλλο ένα Eurogroup «αστραπή» ολοκληρώθηκε για την Ελλάδα. Οι θεσμοί προς το παρόν τουλάχιστον δεν επιστρέφουν, αφού για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει πρόοδος στα κρίσιμα ανοιχτά ζητήματα. Προς την κατεύθυνση αυτή θα ενταθούν οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες. Στόχος -είπε ο Γ.Ντάισελμπλουμ- μία πλήρης συμφωνία, χωρίς όμως να μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό θα καταστεί εφικτό ως το Eurogroup της 7ης Απριλίου.
  • Οι κοινωνικοί εταίροι, «παρά το αποτρεπτικό – απορρυθμιστικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο διεξάγονται (γι’ άλλη μια χρονιά) οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, ομόθυμα και ομόφωνα κατέληξαν στην αναγκαιότητα υπογραφής νέας Ε.Γ.Σ.Σ.Ε, με τους ίδιους όρους, όπως και οι προηγούμενες» αναφέρει η ΓΣΕΕ μετά την πρώτη συνάντηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2017.

Αθλητισμός

  • Το γκολ του Γιώργου Γιακουμάκη στο 78' έδωσε τη νίκη στον Πλατανιά με 1-0 επί του Ηρακλή, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 25ης αγωνιστικής της Super League. Πέντε... στροφές πριν το φινάλε η ομάδα του Γιώργου Παράσχου δείχνει πως είναι η μοναδική σοβαρή απειλή για την 5η της κατάταξης, ΑΕΚ, στη μάχη των play off. Με τη νίκη αυτή οι Χανιώτες «έσπρωξαν» ακόμη περισσότερο τον Ηρακλή προς την Football League, που πάλεψε το ματς, είχε μία-δυο καλές φάσεις αλλά οι περισσότεροι παίκτες του μοιάζουν να έχουν αποδεχτεί το τι θα ακολουθήσει.
  • Ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τους οπαδούς της για τη συμπεριφορά που επέδειξαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση αναφέρει: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ευχαριστεί όλους τους φιλάθλους της ομάδας για τη χθεσινή θερμή συμπαράσταση αλλά και πάνω απ' όλα κόσμια συμπεριφορά τους στο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ».
  • Αναστάτωση στον κόσμο της Λάρισας έχουν προκαλέσει κάποιες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ εμφανίστηκε το βράδυ της Κυριακής σε εκπομπή του TV Astra και σε σχόλιο δημοσιογράφου σχετικό με τη μεταστροφή του σε «φιλικά προσκείμενος προς τον κύριο Μαρινάκη», απάντησε: «Αν δεν έκανα αυτή την επιλογή, η ΑΕΛ δεν θα ήταν πρώτη...» αφήνοντας ανολοκλήρωτη τη φράση του για να διευκρινίσει: «Δεν υπήρξε ποτέ φιλική επιλογή λεπτό να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Τον κύριο Μαρινάκη δεν τον έχω συναντήσει ποτέ».
  • Ρεπορτάζ με φωτογραφίες και βίντεο σχετικά με την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ, φιλοξενεί η τουρκική ιστοσελίδα της εφημερίδας «Milliyet» και μάλιστα με τίτλο: «Η Αγιά Σοφιά έκανε άνω-κάτω την Ελλάδα». Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, λοιπόν, το γηπεδικό θέμα της «Ένωσης» πέρασε τα σύνορα. Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα σχολιάζει θετικά την ανέγερση του γηπέδου (σ.σ. τάσσεται υπέρ!), τονίζοντας τα προβλήματα που δημιουργούν όσοι αντιτίθενται στην κατασκευή του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου