Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 17 Μαρτίου, 2017

  • Ξεκίνησαν την Πέμπτη οι κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Στη θέση του παρέμεινε ο Α' Υπαρχηγός του Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης ενώ αντίθετα αποστρατεύτηκε ο έτερος Υπαρχηγός Αντιναύαρχος Γεώργιος Μπαρκάτσας.
  • Από την Ελλάδα ταχυδρομήθηκε και ο παγιδευμένος φάκελος που εστάλη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, όπως αποκάλυψε o αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Αποστολέας αναγραφόταν και σε αυτό το τρομο-πακέτο πολιτικό πρόσωπο, και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.
  • Επίθεση με βαριοπούλες σε κατάστημα της αλυσίδας καφεστίασης Mikel, στη λεωφόρο Αθηνών, στο Αιγάλεω, πραγματοποίησαν την Πέμπτη μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας».
  • Μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις για την Αθήνα μελετά η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη. Οι σχεδιαζόμενες αναπλάσεις αφορούν τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή, την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και της περιοχής Κουντουριώτικα, την αναβάθμιση της περιοχής του Βοτανικού και την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού πίσω από το Νοσοκομείο της Αεροπορίας.
  • «Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η οποία έχει προκαλέσει οδύνη σε χιλιάδες πρόσφυγες, αποτελεί ένα μελανό σημείο στη συλλογική συνείδηση της Ευρώπης», τονίζει η Διεθνής Αμνηστία με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την εφαρμογή του σχεδίου.

Κόσμος

  • Σομαλοί πειρατές οι οποίοι είχαν καταλάβει τη Δευτέρα το δεξαμενόπλοιο Aris 13 στα ανοικτά της Σομαλίας απελευθέρωσαν τα οκτώ μέλη του πληρώματος -όλοι από τη Σρι Λάνκα- και εγκατέλειψαν το σκάφος χωρίς να καταβληθούν λύτρα.
  • Οι επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δεν διαθέτουν καμία ένδειξη που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είχε διατάξει την υποκλοπή των τηλεφωνικών συνομιλιών του στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πάντως επιμένει στις καταγγελίες, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ.
  • Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εφεσιβάλει τη δικαστική απόφαση αναστολής της ισχύος του δεύτερου μεταναστευτικού διατάγματος που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ στους υπηκόους έξι μουσουλμανικών χωρών.
  • Μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν τέμενος στο ελεγχόμενο από τους αντάρτες χωριό αλ-Τζίνα κοντά στο Χαλέπι της Συρίας προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 42 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, στην πλειονότητά τους άμαχοι, αναφέρει το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι επιδρομές σημειώθηκαν την ώρα της απογευματινής προσευχής όταν το τέμενος ήταν γεμάτο πιστούς.
  • Επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον στην Άγκυρα στις 30 Μαρτίου προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας την Πέμπτη στο δίκτυο Haberturk.

Οικονομία

  • «Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο» διαβεβαίωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους ευρωπαϊκούς φόβους για τις φορολογικές και δασμολογικές αλλαγές που προωθεί η Ουάσινγκτον, επί της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.
  • Σταδιακή αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών κλάδου σύνταξης μισθωτών, από 01/01/2017 έως 01/01/2020, προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Στην εγκύκλιο ορίζεται ότι το συνολικό ποσοστό εισφοράς κύριας σύνταξης ασφαλισμένου μισθωτού και εργοδότη ορίζεται σε 20% επί των πάσης φύσεως αποδοχών των εργαζομένων και κατανέμεται κατά 6,67% σε βάρος των ασφαλισμένων και κατά 13,33% σε βάρος των εργοδοτών.
  • Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, καθώς και η προθεσμία καταβολής εισφορών μηνός Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών), έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΦΚΑ.
  • Σε νέο διαγωνισμό για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ θα προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Ειδικότερα, αποφασίστηκε ο τερματισμός του προηγούμενου διαγωνισμού και η εκκίνηση εντός του Μαρτίου της διαδικασίας πρόσληψης χρηματοοικονομικών συμβούλων, προκειμένου να συνδράμουν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του νέου διαγωνισμού.
  • Για σβήσιμο των κόκκινων γραμμών κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας ότι «για ακόμη μια φορά ο υπουργός Οικονομικών αποκαλύφθηκε». Ενδεικτικό του πόσο «σκληρά διαπραγματεύεται» είναι, λέει ειρωνικά ο κ. Σταικούρας, ότι το αίτημα του Κ.Μητσοτάκη για χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα 2% αντιμετωπίζεται από τον κ. Τσακαλώτο «με ελαφρότητα και είναι τόσο ρεαλιστική όσο με το να βγει ο ίδιος με την Σκάρλετ Γιόχανσον!».

Αθλητισμός

  • Στην φάση των «16» του Europa League σταμάτησε η πορεία του ΑΠΟΕΛ. Η ήττα στη Λευκωσία από την Άντερλεχτ αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς οι Βέλγοι επικράτησαν και στις Βρυξέλλες με το ίδιο σκορ (1-0) και προκρίθηκαν στους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Αποκλεισμός-έκπληξη στο «Ολίμπικο». Η Λιόν μπορεί να ηττήθηκε 1-2 από τη Ρόμα, αλλά ήταν αυτή που θα συνεχίσει στη διοργάνωση μετά το 4-2 του πρώτου αγώνα στη Γαλλία. Το γκολ του Μάτα έστειλε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους προημιτελικούς, ενώ η Σάλκε αν και βρέθηκε να χάνει 0-2 στην έδρα της Γκλάντμπαχα, τελικά ισοφάρισε και πήρε με πανηγυρικό τρόπο το «εισιτήριο» για τη συνέχεια.
  • Στη φάση των «16» σταμάτησε η διαδρομή του Ολυμπιακού στο Europa League, καθώς ηττήθηκε 4-1 από την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη και σε συνδιασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, αποκλείστηκε. Ο Αμπουμπακάρ (10'), ο Μπάμπελ (22', 75') και ο Τοσούν (84') τα γκολ της τουρκικής ομάδας, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 39' λόγω αποβολής του Αμπουμπακάρ. Ο Ελιουνούσι στο 31' το γκολ της ελληνικής ομάδας που είχε σε πολύ κακή βραδιά τον ιταλό τερματοφύλακα Λεάλι.
  • Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό για το θέμα του γηπέδου, όπως επιβεβαίωσε ουσιαστικά ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Δημήτρη Μπαλτάκο. Εκείνος από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι «η Λεωφόρος θα πειραχτεί μόνο κι εφόσον χτιστεί το νέο γήπεδο».
  • Στον Γιώργο Κομίνη... έλαχε ο κλήρος να διευθύνει το ντέρμπι «αιωνίων» της 25ης αγωνιστικής της Super League. Ο διεθνής ρέφερι από τη Θεσπρωτία ορίστηκε από την ΚΕΔ να διαιτητεύσει τη μάχη του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης», με βοηθούς τους Λάζαρο Δημητριάδη (Μακεδονίας) και Χασάν Κούλα (Ξάνθης) και τέταρτο διαιτητή τον Πραξιτέλη Ζαχαριάδη (Μακεδονίας).
  • Λίγες ώρες μετά την παραδοχή και από την πλευρά της Κυβέρνησης για το σχέδιο που υπάρχει σχετικά με την κατασκευή νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή, οι «πράσινοι» δεν έδειξαν να αιφνιδιάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου