Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 1η Μαρτίου, 2017

  • Έβαλες "Μάρτη" σήμερα;

  • Ποδαρικό με ταλαιπωρία θα κάνει ο Μάρτιος για τους πολίτες του Λεκανοπεδίου, που χρησιμοποιούν τα μέσα σταθερής τροχιάς για τις μετακινήσεις τους. Το σωματείο των εργαζομένων ΣΤΑΣΥ (Μετρό-Τραμ-ΗΣΑΠ) πραγματοποιεί 24ωρες απεργίες την 1η και 3 Μαρτίου.
  • Την καθοριστική σημασία που έχει για την πολιτική ζωή του τόπου αλλά και την κοινωνία, η επικράτηση του ρεαλισμού και της αλήθειας έναντι του ψέματος και του λαϊκισμού, επισήμανε μιλώντας σε παρουσίαση βιβλίου.
  • Με απόφαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Φίλης τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής. Η κίνηση αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τις δημόσιες βολές που έχει εξαπολύσει κατά του υπουργού Άμυνας Π.Καμμένου διαφωνώντας με την προώθηση νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων.
  • Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «δείχνει» ο εισαγγελέας εφετών Σ.Λογοθέτης σε 11 άτομα για Σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων που απορρέουν από την Κύρια Σύμβαση Προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρία Boeing.
  • Το αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα και η απόσπαση της προσοχής από το κινητό τηλέφωνο είναι τρείς παράγοντες που ενοχοποιούνται με μεγάλη συχνότητα στην πρόκληση αυτών των τροχαίων ατυχημάτων. Η Ελλάδα βάσει των στοιχείων της Eurostat κατέχει την τρίτη θέση στα θανατηφόρα τροχαία, μετά τη Ρουμανία και τη Λιθουανία.

Κόσμος

  • Επιστρέφει η ευρωκρίση; Η κατάσταση στις χώρες της κρίσης ποικίλει. Κάποιες βρίσκονται πλέον σε καλύτερη μοίρα; κάποιες άλλες όχι. Τη μεγαλύτερη ανησυχία ωστόσο δεν εμπνέει πλέον η Ελλάδα αλλά η Ιταλία.
  • Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την εκδίκαση προσφυγής που κατέθεσαν τρεις αιτούντες άσυλο ζητώντας την ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ–Τουρκίας για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, ανακοίνωσε πως να είναι «αναρμόδιο» για να αποφανθεί επί τέτοιων προσφυγών.
  • Με συντριπτική πλειοψηφία, η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε σήμερα υπέρ της άρσης της ασυλίας της Μαρίν Λεπέν επειδή είχε αναρτήσει στο Twitter φωτογραφίες από τις ωμότητες της τζιχαντιστικής ISIS. Η άρση ασυλίας θα πρέπει να ψηφιστεί από την Ολομέλεια, διαδικασία για την οποία δεν έχει οριστεί ημερομηνιά.
  • Σύμβουλος του τούρκου προέδρου υποστήριξε σε ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συζητήσουν την αγορά, από την Άγκυρα, συστημάτων S-400 κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους την επόμενη εβδομάδα. Ο ίδιος σύμβουλος υποστήριξε επίσης πως είναι «θέμα χρόνου» συμφωνία για ζώνη ελεύθερου εμπορίου.
  • Δύο άτομα, ένας σερβιτόρος και ένας σιδηροδρομικός υπάλληλος, τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια ομιλίας του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Βιγιονιόν όταν ένας από τους ελεύθερους σκοπευτές τους... πυροβόλησε κατά λάθος. Οι πρώτες αναφορές υποστηρίζουν πως ο φρουρός απασφάλισε κατά λάθος ενώ προσπαθούσε να στηρίξει το όπλο του.

Οικονομία

  • Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να περιμένει έως τον Απρίλιο του 2019 προκειμένου να μάθει εάν θα υπάρξει τήρηση ή υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018, δήλωσε κυβερνητικός παράγοντας με γνώση των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.
  • Να δώσουν ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν κόκκινα δάνεια και να μην προχωρήσουν οι ίδιοι σε ομαδικές απολύσεις, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους τραπεζίτες, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Κυβέρνηση, τράπεζες και φορείς οφείλουμε να συνεργαστούμε για την ανόρθωση της οικονομίας, έγραψε στο λογαριασμό του στο Τwitter.
  • Επεκτατικά και περιοριστικά μέτρα θα νομοθετηθούν ταυτοχρόνως, και ταυτοχρόνως θα εφαρμόζονται, υπό την προϋπόθεση ότι τα δημόσια οικονομικά θα κινούνται στην τροχιά επίτευξης των στόχων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης κατά την ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.
  • Υποχωρήσεις συνεχώς και παντού, διαπραγματευτικές ήττες και ψέματα, περιέγραψε ως το τρίπτυχο της «κυβερνητικής αποτυχίας», ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά την ενημέρωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.
  • Έως την 31η Μαρτίου 2017 όλες οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα θα πρέπει να έχουν αποστείλει στο TAXIS τις βεβαιώσεις αποδοχών των εργαζομένων τους, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016.

Αθλητισμός

  • Προκαταρκτική εξέταση για τα όσα συνέβησαν στο περιθώριο, αλλά και κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης αναμέτρησης ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας.
  • Για προπηλακισμό του Βασίλη Κωνσταντίνου από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά και απόπειρα βιαιοπραγίας από εύσωμους συνοδούς, κάνει λόγο ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» εξέδωσαν ανακοίνωση μετά τη δίκη του Τζιμπρίλ Σισέ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και καταγγέλουν τον παράγοντα των Πειραιωτών ότι επιτέθηκε φραστικά στον αντιπρόεδρο του «τριφυλλιού». «Είναι εθισμένοι στη γελοιότητα», η απάντηση Καραπαπά.
  • Ο Ρόναλντ Βάργκας έμεινε εκτός 18άδας της ΑΕΚ για τον αυριανό αγώνα ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου με τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ (19:30).
  • Μάσκες από καουτσούκ με το πρόσωπο του Κλαούντιο Ρανιέρι, πανό και πλακάτ στα ιταλικά και στα αγγλικά, ζητώντας του ευχαριστώ για όλα εκείνα που πρόσφερε στη Λέστερ. Με αυτό τον τρόπο οι φίλοι της πρωταθλήτριας Αγγλίας, που πήγαν στην συνάντηση με την Λίβερπουλ (3-1), επέλεξαν να αποχαιρετήσουν, τον Ιταλό προπονητή, που απολύθηκε την περασμένη εβδομάδα, αλλά κυρίως να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση αυτή. Την ώρα που εκείνος ξεκουραζόταν στη Ρώμη.
  • Ο Λιονέλ Μέσι οδηγεί την βαθμολογία στην κατάταξης για το «χρυσό παπούτσι». Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, με το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, χάρτισε τη νίκη (1-2) στους Καταλανούς και τους κοιτάει όλους από το ψηλότερο σκαλοπάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου