Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Στη λύση της επίταξης προχώρησε η κυβέρνηση

Μετά τα φορτηγά σειρά έχουν τα ΤΑΧΙ, είναι θέμα χρόνου να ξεσηκωθεί ο κόσμος (Η Σύνταξη)

Απόφαση του κ. Παπανδρέου ύστερα από εισήγηση του κ. Ρέππα - Οι άκαρπες συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες φορτηγών και το παρασκήνιο

Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2010
Με μια κίνηση πολιτικής πυγμής η κυβέρνηση προχώρησε χθες αργά το απόγευμα σε επίταξη των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης και μεταφοράς υγρών καυσίμων. Η επίταξη έγινε με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου έπειτα από εισήγηση του κ. Δ. Ρέππα, αφού εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο διαλόγου από την πλευρά της κυβέρνησης.
Το ενδεχόμενο μιας τέτοιας ακραίας λύσης συζητήθηκε για πρώτη φορά προχθές, όταν ο υπουργός Υποδομών ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για όλες τις παραμέτρους του θέματος. Ο κ. Παπανδρέου είχε από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρη θέση: αν δεν φανούν σημάδια διαλλακτικότητας από την πλευρά των απεργών να βγει η απόφαση για την επίταξη. Για τον λόγο αυτόν δεν έγινε αναφορά στο θέμα κατά τις χθεσινές συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Ρέππας έπειτα από την άκαρπη συνάντηση με τις ομοσπονδίες ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων έστειλε την επιστολή με την οποία ζητούσε την επίταξη στον Πρωθυπουργό. Δόθηκε όμως και άλλος χρόνος επειδή οι πρόεδροι των σωματείων ήθελαν να συνεδριάσουν για να συζητήσουν τις βελτιωτικές προτάσεις του υπουργείου Υποδομών και έχοντας τη δαμόκλειο σπάθη της επίταξης πάνω από το κεφάλι τους. Οταν πληροφορήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι οι συνδικαλιστές ζητούσαν συνεχείς παρατάσεις χωρίς να καταλήγουν κάπου, θεώρησαν ότι κωλυσιεργούν για να αποφύγουν την επίταξη. Τότε ο κ. Παπανδρέου έδωσε εντολή στις 7.20 το απόγευμα να δημοσιευθεί η απόφασή του για την «πολιτική κινητοποίηση» των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων επικαλούμενος κινδύνους για την κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, καθώς και για τη δημόσια υγεία.
Στην κυβέρνηση στάθμισαν το κόστος μιας τέτοιας ενέργειας αλλά και τη δυσαρέσκεια της κοινωνίας από την έλλειψη καυσίμων και τις επιπτώσεις στον τουρισμό και κατέληξαν ότι πρέπει να μεταδοθεί ένα μήνυμα αποφασιστικότητας σε σχέση με τις διαρθρωτικές αλλαγές που δρομολογούνται. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής επέμεινε χθες ότι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και όχι επιταγή της
Ο κ. Ρέππας εισηγήθηκε στον Πρωθυπουργό την επίταξη των ιδιοκτητών φορτηγών μετά και τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση με τους εκπροσώπους τους στο υπουργείο. Στη φωτογραφία, οι συνδικαλιστές συζητούν λίγο πριν από τη συνάντηση με τον ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών τρόικας. Το ίδιο είπαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στη Βουλή και η υπουργός Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη : όλα τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν ως το τέλος του έτους και η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί να γίνει όμηρος καμίας συντεχνίας. Αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών ή για τη διαφαινόμενη απόφαση επίταξης δεν εκφράστηκαν ούτε κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠαΣοΚ για θέματα υπουργείου Υποδομών, όπου ο υφυπουργός κ. Ν. Σηφουνάκης παρουσίασε στους βουλευτές το επίμαχο νομοσχέδιο. «Τέτοιου είδους κινήσεις όπως η πολιτική επιστράτευση έχουν και κόστος» δήλωσε χθες ο Γραμματέας του ΠαΣοΚ κ. Σ. Ξυνίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.84
«Και δεν εννοώ πολιτικό κόστος, εννοώ ότι είναι ύστατες αποφάσεις που πρέπει να λαμβάνονται. Αλλά από εκεί και πέραυπάρχει ένα όριο. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να αφήνει την κοινωνία συνεχώς να υποφέρειεπειδή κάποιοι θέλουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο να διεκδικήσουν κάποια αιτήματά τους». Η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου διεμήνυσε στους απεργούς ότι δεν θα γίνει ανεκτή η μη συμμόρφωση προς τον νόμο.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου