Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Νόμιμα τα «ξεκλείδωτα» κινητά στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2010
Νόμιμη έκριναν οι Αρχές των ΗΠΑ το αίτημα του Ιδρύματος Προάσπισης Ψηφιακής Ελευθερίας (EFF), περί τροποποίηση των κινητών τηλεφώνων, προκειμένου να δέχονται και εφαρμογές που δεν είναι εγκεκριμένες από τον κατασκευαστή.
Το Electronic Frontier Foundation (EFF) ζήτησε από το Γραφείο για ζητήματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας να ισχύσουν εξαιρέσεις στη υφιστάμενη νομοθεσία που είναι σε ισχύ από το 1998 (Digital Millennium Copyright Act, DMCA) και απαγορεύει ορισμένες μορφές τροποποίηση του λογισμικού.
Το EFF πέτυχε να λάβει τη διαβεβαίωση ότι το jailbreaking, όπως ονομάζεται το «ξεκλείδωμα» ή το «σπάσιμο», είναι συμβατό με το δικαίωμα εύλογης χρήσης και επομένως νόμιμο.
Είναι δημοφιλείς στα iPhone γιατί μεταξύ άλλων επιτρέπει τη χρήση των συγκεκριμένων κινητών και με άλλες εταιρείες πλην της AT&T.
Επιπλέον, οι Αρχές έκαναν δεκτό το αίτημα του EFF για προστασία καλλιτεχνών που χρησιμοποιούν σύντομα αποσπάσματα από DVD για να δημιουργήσουν νέο, μη-εμπορικό υλικό με σκοπό το σχολιασμό και την κριτική.
Επιπλέον, αιτήθηκε και πέτυχε την ανανέωση απόφασης του 2006 για το νόμιμο «ξεκλείδωμα» κινητών τηλεφώνων ώστε να χρησιμοποιούνται και με άλλους παρόχους, όπως και άλλες εξαιρέσεις.
Μέχρι σήμερα η παραβίαση αυτών των νόμων στις ΗΠΑ μπορούσε να επιφέρει μηνύσεις από τον κατασκευαστή για παραβίαση του DMCA όπως και σε ακύρωση της εγγύησης της συσκευής.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου