Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Αναζήτηση θρίλερ για μυθικό θησαυρό στο Κολίρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2010
Το πρώτο επεισόδιο του σίριαλ για την αναζήτηση κρυμμένου θησαυρού στο Κολίρι παίχτηκε χθες το πρωί με τις ανασκαφικές έρευνες να μην φέρνουν στο φώς το παλιό σεντούκι με τις λίρες.
Ο ιδιώτης Πάνος Τσουμπακόπουλος που υπέβαλε αίτημα στην Κτηματική Υπηρεσία όπως δήλωσε στην εφημ.ΠΑΤΡΙΣ θα επιμείνει σχολιάζοντας με έμφαση ότι « δεν πρέπει να χάσουμε τα λεφτά».
Το ειδικό μηχάνημα αναζήτησης που επιστρατεύτηκε πριν από καιρό έδειξε την ύπαρξη χρυσού στο σημείο ωστόσο αν και οι έρευνες ξεπέρασαν τα 5 μέτρα πλησίον του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα.
Η Κτηματική υπηρεσία πάντως με την Δντρια κα Μποβολέτη που βρέθηκε επί τόπου στις έρευνες δήλωσε στην εφημ.ΠΑΤΡΙΣ ότι « η υπηρεσία ακολούθησε τις διαδικασίες που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις και θα κάνει το ίδιο εάν υπάρχουν ανάλογα αιτήματα».
Στο σημείο βρέθηκαν ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος Ηλίας Παπαγγελής, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΑΔ Ηλείας Σάκης Τόκας με αστυνομικούς καθώς και εκπρόσωποι από την Ζ΄ Εφορία Αρχαιοτήτων.

Από νωρίς το πρωί…
Το ενδιαφέρον των κατοίκων ήταν μεγάλο αφού από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο σημείο και συζητούσαν όλα τα σενάρια που έχουν δει το φώς της δημοσιότητα. Η ιστορία έρχεται από πολύ παλιά για την συγκεκριμένη εκκλησία ( έχει κατασκευαστεί το 1932) που κάνει λόγο για συνάντηση Γερμανών που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες χρυσών λιρών. Ο πατέρας του ιδιώτη που κατέθεσε το αίτημα που αποκάλυψε το μυστικό και από τότε ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αναζήτηση του μυθικού θησαυρού.
« Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν τα λεφτά και δεν θα πρέπει να σταματήσουμε» επεσήμανε ο κ Τσουμπακόπουλος και πρόσθεσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να δείξουν ανάλογο ενδιαφέρον.

Χρειάστηκε και δεύτερο μηχάνημα…
Στο σημείο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι έφτασε και ένα μικρότερο σκαπτικό μηχάνημα όπου «κατέβηκε» λίγο περισσότερο από τα 5 μέτρα ωστόσο δεν βρέθηκε κάτι που να αφήνει αχτίδα αισιοδοξίας για τον κρυμμένο θησαυρό.
Πάντως χθες ένα ακόμα σενάριο που κυριάρχησε στις συζητήσεις κατοίκων στο σημείο ήταν ότι πριν από μερικούς μήνες κάποιοι είχαν σκάψει χωρίς να γίνουν αντιληπτοί….

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, Γιώργος Κ.Ροζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου