Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Τίμησαν τα «παιδιά» τους!


Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2010
Εκδήλωση τιμής και μνήμης στα δυο νέα παιδιά της Ζαχάρως, τον Σπυρίδωνα Μανιάτη και την Ιωάννα Τασσοπούλου που έπεσαν ηρωικά κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, διοργάνωσε χθες το πρωί ο Δήμος Ζαχάρως.
Στο χώρο του Ηρώου, όπου έχουν στηθεί οι προτομές των δυο νέων, εψάλη επιμνημόσυνος δέηση από τους εφημέριους της περιοχής πατ. Ιωάννη Δέδε και πατ. Κων/νο Κωστόπουλο, παρουσία των οικογενειών των δυο ηρώων, τοπικών φορέων και πλήθους δημοτών.
Ο Σπυρίδων Μανιάτης, Καταδρομέας-Αλεξιπτωτιστής έπεσε ηρωικά, στις 20 Ιουλίου 1974, κατά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, σε ηλικία μόλις 21 ετών. Η Πυροσβέστης Ιωάννα Τασσόπουλου, χάθηκε στις φλόγες, στη μεγάλη πυρκαγιά της Χίου, στις 28 Ιουλίου 1999, σε ηλικία 27 ετών.
Οι προτομές των δυο νέων ηρώων, που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στήθηκαν δίπλα στο Ηρώο και από το 2006 μέχρι και σήμερα κάθε χρόνο, πραγματοποιείται μια σεμνή τελετή με επιμνημόσυνη δέηση, σε ένδειξη τιμής και μνήμης για τα δυο αυτά παιδιά που έδωσαν τη ζωή τους, στο άνθος της ηλικίας τους, για την πατρίδα τους.
Στη μνήμη τους, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή από τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων ο εκτελών καθήκοντα Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Δημήτρης Χρονόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Ζαχάρως Θοδωρής Παπακυριακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Μπηλιώνης, ο πρόεδρος του Α.Τ Ζαχάρως Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, ο προϊστάμενος του Πυρ. Κλιμακίου Κρεστένων Αλέξανδρος Γιαννόπουλος, ο πολιτευτής Χάρης Λαμπρόπουλος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος δημοτών, που συλλυπήθηκαν τους συγγενείς των δυο αδικοχαμένων νέων, οι οποίοι πάντα θα είναι ζωντανοί στις μνήμες όλων.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, Νάνσυ Σπυροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου