Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Τρόμος στην Αμαλιάδα…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2010
Τον τρόμο προκάλεσε χθες τα ξημερώματα στην Αμαλιάδα, η ισχυρότατη έκρηξη από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που άγνωστος έριξε στο μπαλκόνι του Συνδέσμου Φιλάθλων Ολυμπιακού κοντά στον πεζόδρομο, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Από καθαρή τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός, από μια ενέργεια που χαρακτηρίζεται πρωτοφανής για τα τοπικά δεδομένα και η οποία έχει αναστατώσει την κοινωνία της Αμαλιάδας. Στο σημείο χθες νωρίς το πρωί έφτασε και ομάδα πυροτεχνουργών από την Πάτρα, όπου περισυνέλεξαν υπολείμματα από τον εκρηκτικό μηχανισμό, που αποτελούνταν από δυναμίτιδα με βραδύκαυστο φυτίλι.
Ήταν 3:05' τα ξημερώματα όταν από το σημείο που βρίσκονται τα γραφεία του Συνδέσμου, στην οδό Κολοκοτρώνη 12, δίπλα στον πεζόδρομο, ακούστηκε η ισχυρότατη έκρηξη. Ο άγνωστος πέταξε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο μπαλκόνι του Συνδέσμου και μετά από μισό λεπτό αυτός εξερράγη. Στην περιοχή επικράτησε πανικός. Οι περίοικοι πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους, μη έχοντας καταλάβει τι έχει συμβεί. Τζάμια από παράθυρα κατοικιών, τζαμαρίες καταστημάτων και αυτοκίνητα σπασμένα ήταν το «σκηνικό» που αντίκριζε κανείς. Ο Σύνδεσμος του Ολυμπιακού υπέστη ζημιές κυρίως στο μπαλκόνι και έσπασαν και τα τζάμια, χωρίς ωστόσο να είναι εκτεταμένες. Στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Αμαλιάδας σήμανε «συναγερμός».Η συγκεκριμένη οδός αποκλείστηκε από αστυνομικούς και ξεκίνησε «ανθρωποκυνηγητό» για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών, ενώ έφτασαν και οχήματα της Π.Υ. Αμαλιάδας. Παράλληλα, ξεκίνησαν οι έρευνες για τυχόν τραυματισμούς μέσα σε κατοικίες και λίγη ώρα αργότερα διαπιστώθηκε ότι πέραν του σοκ που είχαν υποστεί οι περίοικοι, δεν υπήρξε τραυματισμός.

Εικόνες καταστροφής...
Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε το μέγεθος των ζημιών. Περίπου 12 κατοικίες και καταστήματα υπέστησαν φθορές και 5- 6 αυτοκίνητα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η έκρηξη ακούστηκε σε μια μεγάλη απόσταση.Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί και οι περίοικοι ένοιωθαν τυχεροί που δεν είχαν τραυματιστεί ή ακόμη χάσει και την ζωή τους, από το ωστικό κύμα που προξένησε η ισχυρή έκρηξη. Όλοι αναρωτιόνταν τι θα είχε συμβεί αν κάποιος πεζός ή οδηγός διέρχονταν εκείνη τι στιγμή όχι μόνο από το σημείο, αλλά από την συγκεκριμένη οδό. Στο σημείο έρευνες διενήργησαν άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και πυροτεχνουργοί περισυνέλεξαν κάποια μικρά υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, τα οποία και εξετάζουν, αν και σύμφωνα με πληροφορίες ο μηχανισμός αποτελείται από βραδύκαυστο φυτίλι.

Ο δράστης στάθηκε για 40 δευτερόλεπτα...
Στα χέρια της αστυνομίας ήρθε βίντεο από το κλειστό κύκλωμα γειτονικού καταστήματος. Σε αυτό διακρίνονται τα πόδια ενός πεζού, που έφτασε κάτω από το μπαλκόνι του Συνδέσμου και ο οποίος στάθηκε για 40 δευτερόλεπτα. Ο δράστης άναψε τον εκρηκτικό μηχανισμό, τον πέταξε στον μπαλκόνι, απομακρύνθηκε τρέχοντας και μετά από 33 δευτερόλεπτα εξερράγη. Από χθες το πρωί, στην Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας προσάγονται οργανωμένοι οπαδοί ομάδων, χωρίς ωστόσο μέχρι χθες βράδυ να έχει προκύψει κάτι. Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός για την Ηλεία, αφού τέτοια ενέργεια πέραν κάποιων μικροζημιών σε Συνδέσμους δεν είχε ξανασυμβεί. Πριν 3 περίπου χρόνια, πάντως, στον Σύνδεσμο του Ολυμπιακού, που τότε στεγάζονταν στο τέρμα του πεζόδρομου, είχε ξεσπάσει φωτιά, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί εάν επρόκειτο για εμπρησμό ή για βραχυκύκλωμα.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ, Παναγιώτης Πεντάζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου