Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Τραγωδία στα κύματα… στην παραλία της Ζαχάρως

Απίστευτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στην παραλία της Ζαχάρως , όπου η φουρτουνιασμένη θάλασσα έμελλε να αποτελέσει υγρό τάφο για έναν 42χρονο Αλβανό και για το 17χρονο γιο του. Η τετραμελής οικογένεια των αλλοδαπών είχε μεταβεί στην παραλία για το απογευματινό της μπάνιο. Ο πατέρας με το γιο του υπερεκτίμησαν, κατά τα φαινόμενα, τις δυνατότητές τους και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αφήσουν την τελευταία τους πνοή μέσα στη θάλασσα η οποία, σημειωτέον, ήταν χθες αγριεμένη λόγω των ισχυρών ανέμων και ως εκ τούτου οι κολυμβητές όφειλαν να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή. ( γι αυτό άλλωστε είχε αναρτηθεί κόκκινη σημεία στο ναυαγοσωστικό πύργο που υποδηλώνει την επικινδυνότητα του καιρού με πολύ μεγάλα κύματα και πολύ δυνατό άνεμο).
Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠΡΩΤΗΣ» ο 42χρονος Daja Gramos του Sadic και ο 17χρονος γιος του Lorenc που αγνοείται , κολυμπούσαν ο ένας δίπλα στον άλλο. Σε κάποια στιγμή ο 17χρονος παρασύρθηκε από τα κύματα και άρχισε να καλεί σε βοήθεια τον πατέρα του ο οποίος έσπευσε να τον βοηθήσει. Δεν κατάφερε, όμως να τον βγάλει από τη θάλασσα και στην προσπάθειά του να τον βοηθήσει πνίγηκε ο ίδιος. Ο 42χρονος έγινε αντιληπτός από έναν άλλο λουόμενο ο οποίος έσπευσε για βοήθεια και καταβάλλοντας υπερπροσπάθεια κατάφερε να τον ανασύρει στην ακτή. Ήταν όμως πολύ αργά. Στο κέντρο Υγείας όπου διακομίστηκε οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν το θάνατό του.Την ίδια ώρα στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση από άνδρες του Λιμενικού Σώματος σε μια προσπάθεια εντοπισμού του 17χρονου. Στις έρευνες συμμετείχε ναυαγοσωστικό, έγιναν προσπάθειες εντοπισμού του άτυχου νεαρού και από αέρος με τη χρήση ελικοπτέρου «Σούπερ Πούμα» ενώ κλήθηκε και δύτης από την Πάτρα. Μέχρι την ώρα, πάντως, που γράφτηκε το ρεπορτάζ, δυστυχώς δεν είχε σταθεί εφικτός ο εντοπισμός του 17χρονου αλλοδαπού κολυμβητή. Να σημειωθεί ότι το τραγικό συμβάν μαθεύτηκε γρήγορα και όπως ήταν φυσικό «θορύβησε» και λύπησε τους κατοίκους της Ζαχάρως και αρκετούς ξένους που προτιμούν για το μπάνιο τους τη συγκεκριμένη περιοχή. Η οικογένεια των Αλβανών διέμενε στην Ανδρίτσαινα ενώ πατέρας και γιος απασχολούνταν σε οικοδομικές εργασίες ως τεχνίτες πέτρας. Ήταν γνωστοί και ιδιαίτερα αγαπητοί στην περιοχή καθώς ήταν φιλήσυχοι, εργατικοί και δεν είχαν δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Δυστυχώς όμως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το μπάνιο στη θάλασσα θα κατέληγε σε πραγματική τραγωδία.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ, Συντάκτης Δημήτρης Ζιάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου