Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Δύσκολη η νύχτα στη Σάμο


Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2010
Ενισχύσεις από την Αθήνα έφτασαν το βράδυ της Πέμπτης στη Σάμο, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται σε δασική έκταση από το βράδυ της Τετάρτης.
Στο νησί έφτασαν 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες, ενώ με C 130 θα φθάσουν 18 άτομα της ΕΜΑK.
Πάντως, η νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή αναμένεται δύσκολη, καθώς η πυρκαγιά μαίνεται νότια - νοτιανατολικά των περιοχών Μυτιληνιών και Μαυρατζέων.
Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι άνεμοι.
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 80 άνδρες της ΕΜΑΚ από την Αθήνα και 150 εθελοντές.
Νωρίτερα την Πέμπτη επιχειρούσαν οκτώ αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα. Λόγω των πλευρικών ανεμών τα εναέρια μέσα εφοδιάζονταν στη Χίο ή στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Βαθέως, Φίλιππο Πετρούσκα, η φωτιά μαίνεται πολύ κοντά σε ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες όμως προς το παρόν δεν έχουν εκκενωθεί.

Επίσης δεν έχει χρειαστεί να εκκενωθεί κάποιος οικισμός.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Νομάρχης Σάμου, Μανώλης Κάρλας, είπε ότι η φωτιά ξεκίνησε από τρία μέτωπα και δεν απειλεί περιοχή «φιλέτο», ενώ δεν κινδυνεύουν κατοικίες. Σε μετέπειτα επικοινωνία του με το ΣΚΑΪ ο κ. Κάρλας τόνισε ότι είναι ακόμα νωρίς να γίνει λόγος για βελτίωση των προσπαθειών κατάσβεσης, υπογραμμίζοντας ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται.
Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Σάμου, Κώστας Φωτόπουλος, εκτίμησε στο ΣΚΑΪ ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα κατορθώσουν εντός της ημέρας να σβήσουν την πυρκαγιά.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Αθηνών, Ανατολικής Αττικής και Ευβοίας.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου