Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Δύσκολη η νύχτα στη Σάμο


Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2010
Ενισχύσεις από την Αθήνα έφτασαν το βράδυ της Πέμπτης στη Σάμο, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται σε δασική έκταση από το βράδυ της Τετάρτης.
Στο νησί έφτασαν 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες, ενώ με C 130 θα φθάσουν 18 άτομα της ΕΜΑK.
Πάντως, η νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή αναμένεται δύσκολη, καθώς η πυρκαγιά μαίνεται νότια - νοτιανατολικά των περιοχών Μυτιληνιών και Μαυρατζέων.
Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι άνεμοι.
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 80 άνδρες της ΕΜΑΚ από την Αθήνα και 150 εθελοντές.
Νωρίτερα την Πέμπτη επιχειρούσαν οκτώ αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα. Λόγω των πλευρικών ανεμών τα εναέρια μέσα εφοδιάζονταν στη Χίο ή στην Αθήνα.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Βαθέως, Φίλιππο Πετρούσκα, η φωτιά μαίνεται πολύ κοντά σε ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες όμως προς το παρόν δεν έχουν εκκενωθεί.

Επίσης δεν έχει χρειαστεί να εκκενωθεί κάποιος οικισμός.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Νομάρχης Σάμου, Μανώλης Κάρλας, είπε ότι η φωτιά ξεκίνησε από τρία μέτωπα και δεν απειλεί περιοχή «φιλέτο», ενώ δεν κινδυνεύουν κατοικίες. Σε μετέπειτα επικοινωνία του με το ΣΚΑΪ ο κ. Κάρλας τόνισε ότι είναι ακόμα νωρίς να γίνει λόγος για βελτίωση των προσπαθειών κατάσβεσης, υπογραμμίζοντας ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται.
Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Σάμου, Κώστας Φωτόπουλος, εκτίμησε στο ΣΚΑΪ ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα κατορθώσουν εντός της ημέρας να σβήσουν την πυρκαγιά.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Αθηνών, Ανατολικής Αττικής και Ευβοίας.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου