Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Ξεκίνησε η κοινή ναυτική άσκηση ΗΠΑ – Σεούλ


Το αεροπλανοφόρο USS George Washington συμμετέχει στην άσκηση

Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2010
Παρά την έντονη αντίδραση της Πιονγκιάγκ, η οποία απείλησε ότι θα καταφύγει "σε ισχυρή πυρηνική αποτροπή", η προαναγγελθείσα κοινή ναυτική άσκηση ΗΠΑ – Νότιας Κορέας στη Θάλασσα της Ιαπωνίας ξεκίνησε κανονικά την Κυριακή.
Η άσκηση της Κυριακής είναι η πρώτη από τις έξι που έχουν προγραμματιστεί προκειμένου "να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Βόρεια Κορέα που να την ενημερώνει ότι η επιθετική συμπεριφορά της πρέπει να σταματήσει", όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν την περασμένη εβδομάδα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς και ο νοτιοκορεάτης ομόλογός του Κιμ Τάε - Γιουνγκ.
Για την πρώτη άσκηση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 28 Ιουλίου, θα κινητοποιηθούν 8.000 Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες, περίπου είκοσι πλοία και υποβρύχια, μεταξύ των οποίων και το αεροπλανοφόρο Τζορτζ Ουάσινγκτον, καθώς επίσης και 200 αεροσκάφη.
Η άσκηση, που αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Κίτρινη Θάλασσα, θα πραγματοποιηθεί τελικά στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, ύστερα από διαμαρτυρία των κινεζικών αρχών. Οι επόμενες ασκήσεις ωστόσο θα πραγματοποιηθούν και στις δύο θάλασσες.
Η Βόρεια Κορέα απείλησε το Σάββατο να καταφύγει σε μία "ισχυρή πυρηνική αποτροπή" έναντι της κοινής ναυτικής άσκησης, ενώ το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA μετέδωσε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ότι "η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη για έναν ιερό πόλεμο αντιποίνων".
Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ αποδίδουν στη Βόρεια Κορέα την ευθύνη για τη βύθιση στις 26 Μαρτίου της νοτιοκορεατικής κορβέτας Τσεονάν, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 46 μελών του πληρώματος.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου