Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

"Η πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη"


"Η πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη, η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη", είπε ο Δημήτρης Ρέππας αναφερόμενος στην απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων

Οι απεργοί θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους

Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες Σημαντικές ελλείψεις στη αγορά
Ορατό το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης

Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2010
Την επίταξη, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, των φορτηγών δημόσιας χρήσης, εξετάζει η κυβέρνηση, στην περίπτωση που συνεχίσουν την αδιάλλακτη στάση τους μετά την άκαρπη συνάντηση των δύο πλευρών.
"Βεβαίως και το εξετάζουμε" είπε ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν τίθεται θέμα πολιτικής επιστράτευσης των απεργών ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.
Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι "η πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη, η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη", ενώ σημείωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο σχετικό νομοσχέδιο.
"Η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι υπέρ του διαλόγου, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αφήσει να παραλύσει η χώρα", τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Χάρης Τσιόκας μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των απεργών.
Πρόσθεσε επίσης ότι "η κυβέρνηση θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα, θα λάβει υπόψη όλες τις παραγωγικές δυνάμεις και θα πάρει τις αποφάσεις της".
Στη συνάντηση που προηγήθηκε, οι απεργοί απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης για λύση της απεργίας και στη συνέχεια να διεξαχθεί διάλογος, καθώς και την άλλη βελτιωτική πρόταση να τους χορηγηθεί μια επιπλέον δωρεάν άδεια.
Ζήτησαν, να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο έως το τέλος Αυγούστου.
Η κυβέρνηση αποκλείει την πρόταση αυτή, καθώς υπάρχει και σχετική δέσμευση απέναντι στην Τρόικα.
Παράλληλα, οι απεργοί ζήτησαν αποζημίωση του ύψους της αδείας που κατέχουν, σε βάθος χρόνου και διασφάλιση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ανακοίνωσαν ότι θα συνεδριάσουν για να εξετάσουν τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.
Για αδιαλλαξία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος, λέγοντας ότι οι συνάδελφοί του συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.
Στο μεταξύ, ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι η ΝΔ είναι θετική στο άνοιγμα του επαγγέλματος, έχει ωστόσο ενστάσεις σε επιμέρους ζητήματα. Επίσης, είπε ότι η παράταξη καλεί τους συνδικαλιστές να προσέλθουν στον διάλογο, λέγοντας ότι δεν πρέπει να συζητείται το θέμα της επιστράτευσης.
Παράλληλα η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού ζητά από την κυβέρνηση και τον κλάδο μεταφορέων Δ.Χ. να τερματίσουν αμέσως την αντιπαράθεση και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου