Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

Μηνύσεις και… αυτόφωρα στην Ανδραβίδα

Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2010
Με εντάσεις, αντεγκλήσεις, αλληλομηνύσεις και την σύλληψη του δημάρχου Γιάννη Παπανδρέου και της αρμόδιας αντιδημάρχου Άννας Γεωργιοπούλου Κοντόγιωργα με την διαδικασία του αυτοφώρου, κύλησε η πρώτη μέρα της λαϊκής αγοράς Ανδραβίδας στον νέο της χώρο!
Ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος κρατήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα για πάνω από δύο ώρες και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή της Εισαγγελέως Αμαλιάδας, ενώ ο κ. Παπανδρέου απάντησε με δική του μήνυση κατά του προέδρου του Συνδέσμου παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών Ν. Ηλείας «Η Αναγέννηση» κ. Χρήστο Παναγόπουλο.
Ήταν περίπου 6:30 το πρωί όταν ο δήμαρχος Ανδραβίδας Γιάννης Παπανδρέου μαζί με την αντιδήμαρχο Άννα Γεωργιοπούλου Κοντόγιωργα επισκέφτηκαν την λαϊκή αγορά, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε χθες σε νέο χώρο, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπήρχαν προβλήματα κατά τη μεταφορά.

Εκεί όμως, ενημερώθηκαν ότι σε βάρος τους εκκρεμούσε μήνυση από τον Σύνδεσμο παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών Ν. Ηλείας «Η Αναγέννηση» με χαρακτήρα αυτοφώρου σύλληψης, με αντικείμενο την κατανομή των θέσεων στη λαϊκή αγορά. «Αποδέκτες» επίσης της μήνυσης ήταν ο αντινομάρχης Αντώνης Καράμπελας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας κ. Τάκης Λιαρόπουλος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εμπορίου της Νομαρχίας κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος, που εκείνη την ώρα όμως απουσίαζαν.
Ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος Ανδραβίδας οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου και παρέμειναν για πάνω από 2 ώρες. Εκεί ενημερώθηκαν για το πλήρες περιεχόμενο της μήνυσης, με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Παπανδρέου να απαντά με δική του μήνυση κατά του προέδρου του Συνδέσμου παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών Ν. Ηλείας «Η Αναγέννηση» κ. Χρήστο Παναγόπουλο για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

«Δεν σεβάστηκαν την επιθυμία μας…»
Αναφερόμενος στον λόγο, που τον οδήγησαν να υποβάλει μήνυση εναντίον όλων των εμπλεκομένων ο πρόεδρος του Συνδέσμου παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών Ν. Ηλείας «Η Αναγέννηση» κ. Χρήστος Παναγόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ύστερα από την καταγγελία που είχαμε κάνει πριν μερικές μέρες στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας, η οποία είχε προχωρήσει και σε σχετική σύσταση, είχαμε ζητήσει τα αγροτικά προϊόντα να τοποθετηθούν σε μια ευθεία και να ακολουθήσουν τα βιομηχανικά.

Αντί γι’ αυτό, είδαμε σήμερα τα βιομηχανικά σε μια ευθεία και τα δικά μας προϊόντα σε μια διασταύρωση. Οι εκπρόσωποι του δήμου και της νομαρχίας δεν σεβάστηκαν καν τη σύσταση της Εισαγγελέως. Προέβησαν στην μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στο νέο της χώρο, χωρίς όμως να έχουν επιλύσει τα λειτουργικά τους προβλήματα».

«Εμείς αποφασίζουμε για τον τόπο μας»
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανδραβίδας κ. Γιάννης Παπανδρέου δήλωσε μεταξύ άλλων στην εφ. «Πατρίς»: «Το ζήτημα είναι πλέον γνωστό. Το Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και αρκετούς μήνες αφού έλαβε υπόψη του προτάσεις από όλους τους φορείς του τόπου, αποφάσισε τη μονοδρόμηση της οδού Καλφιώτη και την μεταφορά της λαϊκής αγοράς σε άλλο δρόμο. Η απόφαση αυτή μεταβιβάστηκε στη νομαρχία που προχώρησε στη διάθεση των σχετικών αδειών σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δυστυχώς υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις από συγκεκριμένο σωματείο, εκπρόσωποι του οποίου κατέθεσαν μήνυση για παράβαση καθήκοντος. Εμείς θέλω να τονίσω ότι δεν μειώσαμε τις θέσεις και παραμένουμε η Τρίτη σε μέγεθος λαϊκή αγορά του νομού ζητώντας τα χαμηλότερα τέλη. Τσαμπουκάδες όμως δεν δεχόμαστε. Εμείς αποφασίζουμε για τον τόπο μας και δεν δεχόμαστε υποδείξεις. Οι αποφάσεις του δήμου Ανδραβίδας και της νομαρχίας πρόκειται να εκτελεσθούν κατά γράμμα».

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, Στάθης Πουλιάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου