Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Μηνύσεις και… αυτόφωρα στην Ανδραβίδα

Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2010
Με εντάσεις, αντεγκλήσεις, αλληλομηνύσεις και την σύλληψη του δημάρχου Γιάννη Παπανδρέου και της αρμόδιας αντιδημάρχου Άννας Γεωργιοπούλου Κοντόγιωργα με την διαδικασία του αυτοφώρου, κύλησε η πρώτη μέρα της λαϊκής αγοράς Ανδραβίδας στον νέο της χώρο!
Ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος κρατήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα για πάνω από δύο ώρες και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή της Εισαγγελέως Αμαλιάδας, ενώ ο κ. Παπανδρέου απάντησε με δική του μήνυση κατά του προέδρου του Συνδέσμου παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών Ν. Ηλείας «Η Αναγέννηση» κ. Χρήστο Παναγόπουλο.
Ήταν περίπου 6:30 το πρωί όταν ο δήμαρχος Ανδραβίδας Γιάννης Παπανδρέου μαζί με την αντιδήμαρχο Άννα Γεωργιοπούλου Κοντόγιωργα επισκέφτηκαν την λαϊκή αγορά, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε χθες σε νέο χώρο, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπήρχαν προβλήματα κατά τη μεταφορά.

Εκεί όμως, ενημερώθηκαν ότι σε βάρος τους εκκρεμούσε μήνυση από τον Σύνδεσμο παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών Ν. Ηλείας «Η Αναγέννηση» με χαρακτήρα αυτοφώρου σύλληψης, με αντικείμενο την κατανομή των θέσεων στη λαϊκή αγορά. «Αποδέκτες» επίσης της μήνυσης ήταν ο αντινομάρχης Αντώνης Καράμπελας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εμπορίου της Νομαρχίας κ. Τάκης Λιαρόπουλος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εμπορίου της Νομαρχίας κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος, που εκείνη την ώρα όμως απουσίαζαν.
Ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος Ανδραβίδας οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου και παρέμειναν για πάνω από 2 ώρες. Εκεί ενημερώθηκαν για το πλήρες περιεχόμενο της μήνυσης, με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Παπανδρέου να απαντά με δική του μήνυση κατά του προέδρου του Συνδέσμου παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών Ν. Ηλείας «Η Αναγέννηση» κ. Χρήστο Παναγόπουλο για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

«Δεν σεβάστηκαν την επιθυμία μας…»
Αναφερόμενος στον λόγο, που τον οδήγησαν να υποβάλει μήνυση εναντίον όλων των εμπλεκομένων ο πρόεδρος του Συνδέσμου παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών Ν. Ηλείας «Η Αναγέννηση» κ. Χρήστος Παναγόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ύστερα από την καταγγελία που είχαμε κάνει πριν μερικές μέρες στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας, η οποία είχε προχωρήσει και σε σχετική σύσταση, είχαμε ζητήσει τα αγροτικά προϊόντα να τοποθετηθούν σε μια ευθεία και να ακολουθήσουν τα βιομηχανικά.

Αντί γι’ αυτό, είδαμε σήμερα τα βιομηχανικά σε μια ευθεία και τα δικά μας προϊόντα σε μια διασταύρωση. Οι εκπρόσωποι του δήμου και της νομαρχίας δεν σεβάστηκαν καν τη σύσταση της Εισαγγελέως. Προέβησαν στην μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στο νέο της χώρο, χωρίς όμως να έχουν επιλύσει τα λειτουργικά τους προβλήματα».

«Εμείς αποφασίζουμε για τον τόπο μας»
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανδραβίδας κ. Γιάννης Παπανδρέου δήλωσε μεταξύ άλλων στην εφ. «Πατρίς»: «Το ζήτημα είναι πλέον γνωστό. Το Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και αρκετούς μήνες αφού έλαβε υπόψη του προτάσεις από όλους τους φορείς του τόπου, αποφάσισε τη μονοδρόμηση της οδού Καλφιώτη και την μεταφορά της λαϊκής αγοράς σε άλλο δρόμο. Η απόφαση αυτή μεταβιβάστηκε στη νομαρχία που προχώρησε στη διάθεση των σχετικών αδειών σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δυστυχώς υπάρχουν κάποιες αντιρρήσεις από συγκεκριμένο σωματείο, εκπρόσωποι του οποίου κατέθεσαν μήνυση για παράβαση καθήκοντος. Εμείς θέλω να τονίσω ότι δεν μειώσαμε τις θέσεις και παραμένουμε η Τρίτη σε μέγεθος λαϊκή αγορά του νομού ζητώντας τα χαμηλότερα τέλη. Τσαμπουκάδες όμως δεν δεχόμαστε. Εμείς αποφασίζουμε για τον τόπο μας και δεν δεχόμαστε υποδείξεις. Οι αποφάσεις του δήμου Ανδραβίδας και της νομαρχίας πρόκειται να εκτελεσθούν κατά γράμμα».

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ, Στάθης Πουλιάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου