Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Την Παρασκευή (30/7) στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των οδηγών φορτηγών και βυτιοφόρων όπου θα αποφασιστεί η εκ νέου συνέχιση ή λήξη της απεργίας.

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010
Φουντώνει επικίνδυνα ο κοινωνικός αναβρασμός
Μέχρι πριν τη συνάντηση, οι απεργοί ήταν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, εξετάζοντας το ενδεχόμενο λευκής απεργίας, μετά την επίταξη που είχε διατάξει ο πρωθυπουργός.
Πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ρέππας, βγήκε τουλάχιστον τρεις φορές για να ενημερώσει την κυβέρνηση. Δεν έκανε δηλώσεις ωστόσο είπε ότι «Οι άνθρωποι αυτοί έχουν συνέπεια και ήθος και θα ανταποκριθούν και ότι καμιά από τις δύο πλευρές δεν θέλει την ταλαιπωρία του κοινού».
Ύστερα από τη συνάντηση με τον υπουργό, οι εκπρόσωποι των Ιδιοκτητών πήγαν στο υπουργείο Μεταφορών για να πραγματοποιήσουν συνέλευση η οποία διήρκεσε τρεις ώρες και συμμετείχαν 9 πρόεδροι των αντίστοιχων Γενικών γραμματέων των Ομοσπονδιών τους.
Σε τέσσερα σημεία επικεντρώθηκε η συζήτηση από τους Ιδιοκτήτες, με πρώτο το ασφαλιστικό ζητώντας την εξομοίωση των συντάξεών τους με εκείνες των συναδέλφων τους που ήταν στο ΤΕΒΕ. Δεύτερον οι άδειες όπου ζητούσαν όπως ανέφεραν:

"Ισχύς από την ψήφιση του νόμου η τριετής περίοδος προσαρμογής, όπου η τιμή της αδείας θα σημειώνει φθίνουσα πορεία μέχρι ότου να μηδενιστεί.

Πενταετής η διάρκεια προσαρμογής, για περίπου 5,5 χιλιάδες ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν αγοράσει πρόσφατα άδειες και δεν πρόλαβαν να κάνουν απόσβεση.
Αφαίρεση της τελευταίας μείωσης του 35% στις άδειες, ή να αύξηση κατά 20% του ύψους της αδείας που προσδιόρισε η κυβέρνηση.
Αποζημίωση για τις άδειες, ώστε να μη χαθούν τα χρήματα".
Επιπλέον υπογράμμισαν πως δεν ενδιαφέρονται για την πρόταση που έκανε η κυβέρνηση περί χορήγησης μιας ακόμη δωρεάν άδειας για κάθε άδεια που ήδη έχουν.
Παράλληλα, ζήτησαν φοροαπαλλαγές για ένα διάστημα με σκοπό να ελαττωθούν οι απώλειες από την απομείωση της άδειας αλλά και να δοθούν κίνητρα στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού νόμου.
Ξεκίνησε από το πρωί η επίδοση των φύλλων πορείας
Σύμφωνα με δηλώσεις του νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα, οι νομαρχίες έλαβαν από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τη σχετική εγκύκλιο για επιστράτευση ιδιοκτητών, οδηγών και βυτιοφόρων υγρών καυσίμων.
Ο κ. Μίχας δήλωσε ότι σε ό,τι αφορά τη περιφέρεια της δικής του αρμοδιότητας, η διαδικασία επίδοσης των φύλλων πορείας στους ιδιοκτήτες των φορτηγών δημόσιας χρήσεως, θα έχει ολοκληρωθεί ως το βράδυ (της Πέμπτης, 29/07).
Ο Γενικός Γραμματέας της νομαρχίας Αθηνών, Νίκος Παπαθέου, σημείωσε ότι η διαδικασία συλλογής στοιχείων βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου αυτά να σταλούν στις αστυνομικές αρχές, απ΄όπου θα γίνει η διανομή των εγγράφων κλήτευσης.
Οι κυρώσεις, σε όσους δεν συμμορφωθούν, θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές, καθώς θα διωχθούν για κακούργημα με την αυτόφωρη διαδικασία.

Πηγή: KOΣMO, Άγγελος Ανδρέου-Ιωάννα Μαμάη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου