Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Η κυβέρνηση προχώρησε σε πολιτική επιστράτευση των οδηγών φορτηγών ΔΧ

Τέλος στην απεργία με επίταξη


Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2010
Σε κατάσταση πολιτικής επιστράτευσης κηρύσσονται οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, με απόφαση του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου, η απόφαση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, και αφού ελήφθη υπόψη "η επιτακτική ανάγκη αποτροπής των δυσμενών συνεπειών της παρατεινόμενης απεργίας, που έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας".
Επιπλέον – συνεχίζει η ανακοίνωση – η απεργία ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας και απειλεί επίσης κατ΄ επέκταση τη δημόσια τάξη.
Κατόπιν της απόφασης εξουσιοδοτούνται οι Υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών και, κατά το μέρος της αρμοδιότητάς τους, οι οικείοι Νομάρχες να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών και επίταξη της χρήσης των φορτηγών Δημοσίας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, καθώς και να λάβουν κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για τη διασφάλιση των δημοσίων αγαθών που κινδυνεύουν από την κατά τα άνω διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας.
Ο νόμος προβλέπει άμεσες συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο για όσους δεν πειθαρχήσουν στην απόφαση. Επίσης προβλέπεται η κατάσχεση των φορτηγών δημόσιας χρήσης, ακόμα και η αφαίρεση της άδειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βυτιοφορείς θα δεχθούν την επίταξη των οχημάτων τους αλλά όχι την πολιτική επιστράτευση.

«Κανένα επιμέρους αίτημα, καμία ειδική ομάδα δεν έχει το δικαίωμα να κρατά ως ομήρους όλη την ελληνική κοινωνία και να παραλύει ολόκληρη τη χώρα. Και αυτό η κυβέρνηση θα το διασφαλίσει με κάθε πρόσφορο τρόπο. Τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν, επειδή θα πρέπει να πέσουν οι τιμές, θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του κάθε νοικοκυριού και θα βοηθηθεί η ανάπτυξη της χώρας», δήλωσε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Θα πάμε στα κρατητήρια
Οι Ιδιοκτήτες Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, απορρίπτοντας όλες τις προτάσεις που έκανε η κυβέρνηση. Μάλιστα άφησαν να εννοηθεί ότι ακόμη και στο ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης δεν πρόκειται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βυτιοφόρων, Άγγελος Φάλαρης, και τόνισε ότι εάν ασκηθούν ποινικές διώξεις, θα οδηγηθούν στα κρατητήρια.
Στο μεταξύ πέρα από τις ελλείψεις τα καύσιμα και τα οπωροκηπευτικά τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται πολλές ακυρώσεις εισιτηρίων στα πλοία της ακτοπλοΐας και στη γραμμή Ελλάδα - Ιταλία, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο επιχειρήσεων επιβατηγού ναυτιλίας.

Σφοδρή επίθεση από τα κόμματα
«Τα τραύματα της ελλειμματικής κοινωνικής συνοχής στα οποία επενδύετε, είναι προφανές ότι θα γυρίσουν ενάντια στο πολιτικό σύστημα. Πυροβολείτε τα πόδια σας - σταματείστε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστα Μαρκόπουλος.
Εκ μέρους του ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης χαρακτήρισε αναμενόμενη την κίνηση της κυβέρνησης και διερωτήθηκε: «Δεν ξέρω τι θα κάνετε στο μέλλον. Θ’ ανοίξετε εξορίες;».
Από το ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σχολίασε ότι καμία κυβέρνηση μετά τον πόλεμο δεν προχώρησε σε τέτοιου είδους μέτρα αυταρχισμού και επεσήμανε ότι «μόνη διέξοδος είναι να εξεγερθεί ο ελληνικός λαός ενάντια στην νεοαποικιοκρατία και μια παραδομένη κυβέρνηση που μας οδηγούν στην καταστροφή».
«Είμαστε εν μέσω μιας σφοδρής οικονομικής κρίσεως και τουριστικής περιόδου. Αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε στις αντιδράσεις μας προκειμένου να αποφύγουμε τις ακρότητες, προκειμένου να αποφύγουμε διαδικασίες κοινωνικού αυτοματισμού» ανέφερε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου