Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Δικαστής ανέστειλε σημαντικά άρθρα του νέου νόμου για το μεταναστευτικό που τίθεται σήμερα σε ισχύ στην Αριζόνα.

Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2010
Ομοσπονδιακή δικαστής ακύρωσε σημαντικά τμήματα του νέου νόμου που τίθεται σήμερα σε ισχύ στην Αριζόνα για την μετανάστευση, γεγονός που ερμηνεύεται ως νίκη για την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, η οποία προσπαθεί να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο όσον αφορά το θέμα.
Η κυβερνήτης της Αριζόνας Τζαν Μπρούερ δήλωσε ότι θα ασκήσει ένσταση για να τεθούν σε ισχύ οι επίμαχες διατάξεις, που σύμφωνα με δημοσκοπήσεις τυγχάνουν στήριξης από μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων στην πολιτεία αλλά συναντούν έντονες αντιδράσεις από τον πρόεδρο Ομπάμα, οργανώσεις μεταναστών και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και κυβερνήσεις χωρών της Λατινικής Αμερικής.
«Η μάχη πολύ απέχει από το να έχει τελειώσει», είπε η Μπρούερ, και πρόσθεσε πως «στο τέλος αυτής που μοιάζει ότι θα είναι μια μακρά δικαστική μάχη, η Αριζόνα θα επικρατήσει και θα κερδίσει το δικαίωμα να προστατεύει τους πολίτες μας» .
Το πολιτειακό Κογκρέσο, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, πέρασε το αμφιλεγόμενο νομοθέτημα πριν τρεις μήνες ώστε, όπως ανέφεραν οι εισηγητές του, να προσπαθήσει να διώξει τουλάχιστον μισό εκατομμύριο μετανάστες χωρίς χαρτιά από την Αριζόνα και να ελέγξει τη ροή μεταναστών στην μεθόριο με το Μεξικό.
Η δικαστής Σούζαν Μπόλτον ακύρωσε μεταξύ άλλων διάταξη που απαιτούσε από κάθε αστυνομικό να ελέγχει το εάν κάθε μετανάστης που έθετε υπό κράτηση ή συλλάμβανε είχε άδεια παραμονής στη χώρα, την διάταξη που υποχρέωνε τους μετανάστες να φέρουν έγγραφα συνεχώς, και καθιστούσε παράνομο για μετανάστες χωρίς άδεια να αναζητούν εργασία σε δημόσιους χώρους.
Η απόφαση χαιρετίστηκε ως ένα «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» από την κυβέρνηση του Μεξικού.
Το θέμα της μετανάστευσης βρίσκεται στην πολιτική επικαιρότητα των ΗΠΑ εδώ και χρόνια και όλες οι απόπειρες να αλλάξει το νομικό πλαίσιο για το θέμα έχουν αποτύχει--με τελευταία εκείνη του 2007, όταν Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί τορπίλισαν τις μεταρρυθμίσεις που πρότεινε ο πρόεδρος του δικού τους κόμματος, Τζορτζ Ου. Μπους.
Στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι ζουν σήμερα 10,8 εκατ. μετανάστες χωρίς άδεια.
Το θέμα αναμένεται να καταλήξει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου